CELEBRITIES

Βασίλισσα Ράνια της Ιορδανίας: Ποζάρει με τις κόρες της και η ομορφιά είναι οικογενειακή υπόθεση

© 2021 Peter Dejong/AP IMAGES

Η Βασίλισσα Ράνια της Ιορδανίας και ο σύζυγός της και βασιλιάς της Ιορδανίας Abdullah Β’, έχουν αποκτήσει συνολικά τέσσερα παιδιά, δυο αγόρια και δυο κορίτσια. Και η χθεσινή μέρα ήταν ιδιαίτερα σημαντική για το βασιλικό ζευγάρι, καθώς τα κορίτσια τους έκλεισαν τα 25 και τα 21 χρόνια αντίστοιχα, με μία μέρα διαφορά.

Πιο συγκεκριμένα, η Iman γεννήθηκε στις 27 Σεπτεμβρίου του 1996 και η Salma στις 26 Σεπτεμβρίου του 2000. Η Βασίλισσα Ράνια της Ιορδανίας, λοιπόν, έχει διπλό λόγο να γιορτάζει και το έκανε με μία δημοσίευση στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram.

Βασίλισσα Ράνια, Iman & Salma: Τρεις γαλαζοαίματες κούκλες

Πιο συγκεκριμένα, η βασίλισσα της Ιορδανίας, ως περήφανη μαμά δυο πανέμορφων κοριτσιών, ανήρτησε ένα παλαιότερο οικογενειακό πορτραίτο. Μαμά και κόρες ποζάρουν με λευκά μπλουζάκια και αφήνουν τη βασιλική ομορφιά που τις χαρακτηρίζει να αποτυπωθεί στον φωτογραφικό φακό. Κοιτάζοντάς τες, πραγματικά δεν μπορείς να βρεις διαφορές μεταξύ τους. Τρεις κούκλες που μοιάζουν περισσότερο για αδερφές.

«Όλη μου η ζωή», έγραψε στην περιγραφή της φωτογραφίας η βασίλισσα Ράνια, προσθέτοντας και την ετικέτα #happybirthday. Με τη σειρά του, ο μεγαλύτερος αδερφός τους, Hussein Abdullah ευχήθηκε στις δυο αγαπημένες του αδερφές χρόνια πολλά με μία κοινή τους φωτογραφία. «Εύχομαι στις μικρές αδελφές μου Salma και Iman να έχουν ευτυχισμένα γενέθλια», έγραψε χαρακτηριστικά στην περιγραφή.

«Οι άνθρωποι γοητεύονται από τον τίτλο της βασίλισσας, αλλά για μένα ο πιο σημαντικός τίτλος είναι αυτός της μητέρας», είχε πει σε παρελθοντική συνέντευξή της η Βασίλισσα Ράνια. «Η αγάπη της οικογένειας που έχουμε χτίσει μαζί είναι το καλύτερο δυνατό δώρο», δήλωνε από κοινού η οικογένεια στην καθιερωμένη χριστουγεννιάτικη κάρτα τους για το 2021.

 

Εκτός από βασιλικούς τίτλους, η βασίλισσα Ράνια έχει και ένα σπουδαίο ανθρωπιστικό έργο στην πλάτη της

Η Βασίλισσα Ράνια της Ιορδανίας είναι χωρίς αμφιβολία μία προοδευτική γυναικεία φωνή στον αραβικό κόσμο, με σπουδαίο ανθρωπιστικό και ακτιβιστικό έργο. Όταν δεν έχει βασιλικές υποχρεώσεις, η ίδια αγωνίζεται για τα δικαιώματα των μουσουλμάνων γυναικών, των παιδιών & των προσφύγων, την εξάλειψη των διακρίσεων και την ισότητα των φύλων. Από το 2008, μάλιστα, διατηρεί δικό της κανάλι στο YouTube με στόχο την ενημέρωση γύρω από τις αντιλήψεις της παγκόσμιας κοινότητας για τον αραβικό κόσμο. Παράλληλα, γράφει παιδικά βιβλία, ασχολείται με τον αθλητισμό, λατρεύει τη ζαχαροπλαστική και τον κινηματογράφο.

Ο σεξισμός, οι διακρίσεις & τα στερεότυπα δεν υπάρχουν στο λεξιλόγιο της βασίλισσας Ράνια

Σε μία ανοιχτή επιστολή προς όλα τα κορίτσια του κόσμου που δημοσιεύτηκε στο CNN πίσω στο μακρινό 2013, η βασίλισσα Ράνια μίλησε για την στερεότυπα και κατεστημένη εικόνα της γυναίκας, που πλάθεται, ζυμώνεται και προωθείται μέσω των διαφημίσεων.

«Το μάρκετινγκ και τα στερεότυπα συνδυάζονται με τέτοιον τρόπο ώστε να μας κάνουν να πιστέψουμε ότι είμαστε φτιαγμένες από ροζ φορέματα, κοτσιδάκια, κούκλες, δαχτυλίδια, κορδέλες, φιόγκους και τιάρες. Ότι σας αρέσουν τα cupcakes. Ότι το μόνο που θέλουμε είναι να γίνουμε σύζυγοι και μητέρες. Ότι κλίνουμε περισσότερο προς τις τέχνες και ότι είμαστε καλύτερες σε επαγγέλματα όπως η διδασκαλία και η νοσηλευτική. Και, ίσως, αυτό ισχύει για κάποιες από εμάς. Αλλά η κόρη μου η Salma με διδάσκει κάθε μέρα ότι υπάρχουν πολλά περισσότερα για εσένα- προς εσένα», αναφέρει η βασίλισσα της Ιορδανίας στην αρχή.

Η βασίλισσα Ράνια αγαπάει την κόρη της γι΄αυτό που είναι

«Δεν μπορώ να μετρήσω στα δάχτυλα του ενός χεριού τις φορές που η Salma φόρεσε ένα φόρεμα – και δεν ήταν ποτέ ροζ! Οι κούκλες έμεναν πάντα στο ράφι. Είναι πιο ευτυχισμένη παίζοντας ποδόσφαιρο με τα αδέλφια της, βάζοντας γκολ ή κατασκευάζοντας μοντέλα αεροπλάνων με τον πατέρα της. Ονειρεύεται να γίνει μηχανικός. Αυτή είναι η Salma μου. Γ ‘αυτό την αγαπώ», έλεγε η βασίλισσα Ράνια όταν η Salma ήταν 13 χρονών.

«Έτσι, όταν σκέφτομαι τα κορίτσια να μεγαλώνουν, σκέφτομαι κορίτσια σαν αυτήν και την αδερφή της, Iman. Σκέφτομαι τα εκατομμύρια θαρραλέων κοριτσιών σε όλο τον αραβικό κόσμο και έξω από τα σύνορά του. Κορίτσια που καθημερινά βρίσκουν την εσωτερική δύναμη, ξεπερνούν τα εμπόδια και κάνουν τη διαφορά στις κοινότητές τους», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανοιχτή επιστολή.

Ο αστραπιαίος έρωτας και ο γάμος με τον βασιλιά Abdullah Β΄ της Ιορδανίας

Η Ράνια Al-Yassin παντρεύτηκε τον βασιλιά Abdullah Β΄ της Ιορδανίας στις 10 Ιουνίου του 1993, 4 μήνες μετά την τυχαία αλλά μοιραία γνωριμία τους σε ένα κατάστημα της Apple. Όλα έγιναν όταν η Βασίλισσα Ράνια ήταν ακόμη υπάλληλος του καταστήματος και ο βασιλιάς της Ιορδανίας το επισκέφθηκε για να αγοράσει μία ηλεκτρονική συσκευή.

«Δεν θυμάμαι ποτέ ως παιδί να ονειρεύτηκα να παντρευτώ έναν πρίγκιπα αλλά πάντα επιθυμούσα και ήλπιζα να παντρευτώ έναν ευμενή άνδρα που θα εκπλήρωνε τις προσδοκίες μου να είναι καλός σύζυγος και πατέρας. Όταν συνάντησα τον Abdullah αναγνώρισα σ΄ αυτόν όλες αυτές τις αρετές και μάλιστα πολύ καλύτερες και ανώτερες  από αυτές που επιθυμούσα να διαθέτει ο μέλλοντας σύζυγός μου», είχε αναφέρει σε παλαιότερη συνέντευξή της.