CELEBRITIES

O Tom Hanks στα 18 του ήταν τα ’70s προσωποποιημένα

Invision/AP Matt Licari

Σε ένα ταξίδι στον χρόνο πήρε μαζί του τους ακόλουθούς του στο Instagram ο Tom Hanks. Ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός θυμήθηκε την αποφοίτηση του από το Λύκειο το 1974 και όλα όσα είχες ακούσει για εκείνη τη δεκαετία δίνουν το παρόν στο πορτρέτο του.

Η φωτογραφία που μάλλον προέρχεται από το φημισμένο «Λεύκωμα» που παίρνουν οι απόφοιτοι των σχολείων στις ΗΠΑ για να θυμούνται την τάξη τους για πάντα, μας δείχνει έναν Tom Hanks πριν τη διασημότητα. Έναν Tom Hanks με αφάνα, φαβορίτες κι ένα τεράστιο παπιγιόν. Η καρδιά των ’70s χτυπούσε στην εμφάνισή του. Κρίμα που η φωτογραφία δεν ήταν ολόσωμη να δούμε και αν το παντελόνι του ήταν καμπάνα.

Ο σχεδόν 64 ετών σήμερα Tom Hanks δεν αναπόλησε τυχαία την αποφοίτησή του από το Λύκειο. Κλήθηκε να μιλήσει στην αποφοίτηση των μαθητών του Λυκείου Skyline του Oakland. Του ίδιου λυκείου από το οποίο αποφοίτησε κι εκείνος. Και να τους εμπνεύσει θάρρος για το μέλλον που τους περιμένει.

Μία εικονική αποφοίτηση, λόγω των μέτρων προστασίας που επιβάλει η πανδημία του κορονοϊού στις ΗΠΑ, έλαβε χώρα την Παρασκευή 22 Μαΐου και ο ηθοποιός έδωσε διαδικτυακό παρόν.

Οι συμβουλές του στους αποφοίτους

«Κάπου ανάμεσα σε όλες τις πιθανά πεπρωμένα των λυκειόπαιδων, εσείς παιδιά “διαλεχτήκατε” για να αποφοιτήσετε φέτος, τη χρονιά 2020. Και να ξεκινήσετε το επόμενο κεφάλαιο στη ζωή σας μπροστά εν μέσω τόσο μεγάλης αλλαγής», είπε ο Tom Hanks στα παιδιά. Ο ηθοποιός προφανώς αναφερόταν στον νέο κορονοϊό τον οποίο αυτός βίωσε και προσωπικά ως ασθενής, και στις ραγδαίες αλλαγές που έχει φέρει αυτός στις ανθρώπινες κοινωνίες.

Ήταν τον περασμένο Απρίλιο που ο Tom Hanks και η σύζυγός του Rita Wilson νόσησαν από τον COVID – 19 και ακολούθως ανάρρωσαν σε καραντίνα στην Αυστραλία. «Καλή τύχη σε όλους σας. Είμαι σίγουρος ότι όπως και σε εμένα το Skyline πρόσφερε μια αίσθηση κατεύθυνσης και ένα ένστικτο να ακολουθήσω, το ίδιο έκανε και σε εσάς», είπε ο ηθοποιός.

«Ακολουθήστε αυτά τα ένστικτα και καταλάβετε ότι η μοίρα σας διάλεξε για να μας οδηγήσετε σε μια νέα κατάσταση, όποια κι αν είναι αυτή. Κάντε την μια σπουδαία κατάσταση» συμπλήρωσε ο Tom Hanks.

Το «ένστικτο» οδήγησε τον Tom Hanks στον σωστό δρόμο

Το «ένστικτο» για το οποίο μίλησε ο Tom Hanks ήταν εκείνο που τον είχε οδηγήσει τότε, στα 18 του να γράψει ένα γράμμα στον νικητή του Oscar Σκηνοθεσίας του 1974, George Roy Hill, για το υπέροχο «Κεντρί». Ο Tom Hanks του έγραψε ζητώντας του να τον «ανακαλύψει».

«Ξέρω τι σκέφτεστε “Ποιο είναι αυτό το παιδί;”. Και μπορώ να καταλάβω τους δισταγμούς σας. Είμαι ένα τίποτα, η εμφάνισή μου δεν είναι τέλεια, δεν έχω κορμί Έλληνα Θεού και δεν μπορώ καν να αφήσω μουστάκι. Αλλά σκέφτομαι ότι αν οι άνθρωποι πληρώνουν για να δουν ορισμένες ταινίες, θα πληρώσουν για να δουν εμένα», ανέφερε στο γεμάτο χιούμορ και φιλοδοξία γράμμα του. Και τα κατάφερε πολύ πολύ καλά.

Η νέα ταινία του ηθοποιού με τίτλο “Greyhound” και θέμα τον B’ Παγκόσμιο Πόλεμο θα προβληθεί από τη συνδρομητική πλατφόρμα Apple TV, μάλλον στα τέλη του 2020.