CELEBRITIES

Το τραγούδι «καρφί» της Shakira στον Piqué και τα likes της μαμάς του

ⓒ 2021 Manu Fernandez/AP PHOTO

Υπάρχουν πολλοί τρόποι να μιλήσεις για έναν χωρισμό αν είσαι δημόσιο πρόσωπο. Μπορείς να κάνεις δηλώσεις, να παραχωρήσεις συνεντεύξεις ή να γράψεις κάτι στο Instagram. Μπορείς, αν είσαι τραγουδίστρια να πεις όσα θες τραγουδιστά. Κι αυτό φαίνεται πως έκανε η Shakira μετά τον χωρισμό της με τον Gerard Piqué και τη δημοσιοποίηση της νέα του σχέσης με την Clara Chia.

H Κολομβιανή star της pop, Shakira, κυκλοφόρησε ένα νέο τραγούδι, με τίτλο BZRP Music Sessions #53,  σε συνεργασία με τον 24χρονο τραγουδιστή Bizarrap. Από τη στιγμή της κυκλοφορίας του το τραγούδι ερμηνεύτηκε ως απάντηση στον Gerard Piqué για τη νέα του σχέση με την Clara Chia Marti. Κι όσο κι αν θες να το ερμηνεύσεις αλλιώς, το γεγονός ότι το όνομα Clara ακούγεται μέσα στο τραγούδι, δεν σε αφήνει να το δεις και πολύ διαφορετικά.

Φράσεις όπως «Μου αξίζουν δύο 22» μπορεί να είναι αναφορά στην διαφορά ηλικίας μεταξύ της ίδιας και της νέας συντρόφου του Gerard  Piqué, ενώ οι στίχοι που λένε ότι έδωσε πολλά σε κάποιον που έκανε σαν «πρωταθλητής», αλλά όταν τον χρειάστηκε της έδωσε «τη χειρότερη πλευρά» του, μπορεί να αφορά το τέλος της σχέσης τους που δεν ήταν ακριβώς ήρεμο.

Η Shakira κάνει πολλές φανερές αναφορές στη σχέση και κυρίως το τέλος αυτής με τον Gerard Piqué και το κάνει αναπολογητικά. Μεταξύ άλλων αναφέρει στους στίχους του τραγουδιού: «Δεν επιστρέφω σε σένα, ακόμα κι αν κλαις ή αν εκλιπαρείς. Καταλαβαίνω ότι δεν φταίω εγώ που σε κρίνουν, εγώ κάνω μόνο μουσική, συγγνώμη αν αυτό σε ενοχλεί. Με άφησες σαν γειτόνισσα με την πεθερά μου, με τον Τύπο στην πόρτα μου και την οφειλή στην εφορία. Νόμιζες ότι θα με πλήγωνες, αλλά με έκανες πιο σκληρή. Οι γυναίκες δεν κλαίνε πια, οι γυναίκες βγάζουν χρήματα».

«Μια λύκαινα σαν κι εμένα δεν είναι για άντρες σαν εσένα. Δεν ήμουν για τα κυβικά σου γι’ αυτό είσαι με κάποια που είναι», αναφέρει σε άλλο σημείο η Shakira.

Όσο για το όνομα της Clara, αναφέρεται ως πρώτο συνθετικό της λέξης claramente, με μία φανερή παύση ανάμεσά στα δύο συνθετικά. «Ξεκάθαρα τα πράγματα δεν είναι όπως φαίνονται, έχει το όνομα ενός καλού ανθρώπου. Ξεκάθαρα είναι σαν κι εσένα», τραγουδά η Shakira χρησιμοποιώντας το όνομα της Clara Chia.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο η Shakira είχε μιλήσει στο περιοδικό Elle για το πώς η μουσική τη βοηθά να διαχειρίζεται τα συναισθήματά της. «Νομίζω ότι όλοι έχουν τους δικούς τους μηχανισμούς που ακολουθούν για να διαχειριστούν το πένθος, ή το στρες ή το άγχος. Όλοι περνάμε διάφορα στη ζωή. Στη δική μου περίπτωση η μουσική είναι σαν να πηγαίνω στον ψυχολόγο, μόνο που είναι φθηνότερο», είπε γελώντας η τραγουδίστρια.

Μπορεί το δριμύ κατηγορώ της Shakira στον Gerard Piqué μέσα από τους στίχους της, αλλά και η υποτίμηση για τη νέα του σύντροφο (υπάρχει κι ο στίχος «άλλαξες μία Ferrari για ένα Twingo» μέσα στο ίδιο τραγούδι) εσένα να σου φαίνεται υπερβολικό, αλλά η τραγουδίστρια έχει έναν σημαντικό και απροσδόκητο «σύμμαχο» στο πλευρό της. Βλέπεις η μαμά του Piqué, Montserrat Bernabeu, έκανε like σε δύο tweets που αφορούσαν το τραγούδι και τον γιο της στο Twitter, σύμφωνα με το Hola!.

H πρώην πεθερά της Shakira είναι γιατρός και είναι γνωστή για την ιδιωτικότητα με την οποία περιβάλλει την οικογενειακή της ζωή, ωστόσο, έμοιαζε να συμφωνεί με τους fans της τραγουδίστριας. «Συγγνώμη, αλλά κατέστρεψε την εικόνα του μόνος του και μόνο αυτός φταίει. Κατέστρεψε την καριέρα του με το να σκέφτεται μόνο τον εαυτό του και πιστεύοντας ότι όλοι θα ήταν στο πλευρό του. Ερωτεύτηκε κάποια άλλη, αλλά ο τρόπος που το χειρίστηκε ήταν λάθος», έγραφε το ένα από τα δύο tweets.

Το άλλο ανήκε στον Bizarrap και ανακοίνωνε την κυκλοφορία του τραγουδιού του με τη Shakira που έγινε viral μέσα σε λίγες ώρες. Όταν οι fans ξεκίνησαν να προσέχουν τα likes της μαμάς του Gerard Piqué εκείνη πάτησε unlike, σύμφωνα με το Hola!.