CELEBRITIES

To post του Barack Obama για τα γενέθλια της Michelle και 7 ακόμα φορές που εξέφρασε δημόσια τον έρωτά του

AP Photo/File Pablo Martinez Monsivais,

Τα γενέθλιά της γιορτάζει σήμερα η Michelle Obama. Η πρώην Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ συμπληρώνει τα 56 της χρόνια. Εκείνος που της ευχήθηκε δημόσια στο Instagram με τον πιο τρυφερό τρόπο, δεν ήταν άλλος από τον Barack Obama. Ο σύζυγός της, μοιράστηκε στον λογαριασμό του στο Instagram τέσσερις φωτογραφίες τους από photobooth και το πιο ωραίο μήνυμα.

«Υπό κάθε έννοια, είσαι το αστέρι μου. Χαρούμενα γενέθλια μωρό μου» έγραψε ο Barrack. Και δεν είναι τόσο το λακωνικό του μήνυμα, δεν είναι οι φωτογραφίες που τους δείχνουν να κάνουν γκριμάτσες και να ανταλλάζουν τρυφερά χάδια, φιλιά και αγκαλιές. Είναι που ακόμα δυσκολευόμαστε να πιστέψουμε ότι αυτοί οι δύο και η τόσο κατά τα φαινόμενα ζεστή και ανθρώπινη και αληθινή τους σχέση, ζούσαν μέχρι πριν από λίγα χρόνια στον Λευκό Οίκο.

Εκτός του ότι ήταν ο μόνος πρόεδρος των ΗΠΑ που δεν έκανε πόλεμο, εκτός του ότι συνέβαλε και στο κομμάτι ανθρώπινα δικαιώματα (επί θητείας του νομιμοποιήθηκαν οι γάμοι μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου), ο Obama πάντα μας εξέπληξε με το ανθρώπινο του πρόσωπο και εξακολουθεί να το κάνει.

Αν μη τι άλλο, θα λέγαμε πως οι Obama στην θητεία τους, εκείνος ως πρόεδρος των ΗΠΑ και εκείνη ως Πρώτη Κυρία στο πλευρό του, κατάφεραν να μας πείσουν ότι μπορούν και «αληθινοί άνθρωποι» να διοικήσουν. Μπορούν και συναισθηματικοί άνθρωποι να έχουν θέσεις εξουσίας. Μπορούν και εκείνοι που δεν φοβούνται την αγάπη, δεν τη κρύβουν ως αδυναμία, να έχουν φωνή και μάλιστα την πιο βροντερή απ’ όλους.

Και αν βλέποντας αυτό το post νιώθεις κι εσύ κάποιο σκουπιδάκι να μπαίνει στο μάτι σου, ετοιμάσου για τα επόμενα λόγια αγάπης. Όλα αυτά που δημόσια έχει πει ο Barack για τη Michelle, ο Potus για τη Flotus, το απλό αγόρι για το απλό κορίτσι που αγάπησε. Και πίστεψε με, η αγάπη υπάρχει εκεί εξώ και ζει ακόμα. Αρκεί να μη τη φοβάσαι, αρκεί να την εκφράζεις. Κάτι τέτοιες περιπτώσεις ανθρώπων είναι η απόδειξη.

Οι καλύτερες ατάκες του Barack Obama για τη σύζυγό του Michelle

«Τα τελευταία 25 χρόνια δεν ήσουν μόνο η σύζυγός μου και η μητέρα των παιδιών μου, αλλά και η καλύτερη μου φίλη. Ανέλαβες έναν ρόλο που δεν ζήτησες και τον έκανες δικό σου με χάρη, ζωντάνια και στιλ».

«Αν κοιτάξεις βαθιά μέσα στα μάτια της, υπάρχει κάτι ευάλωτο».

«Είναι αλήθεια ότι αυτόν τον τρόπο ζωής δεν τον οραματιζόταν πραγματικά για τον εαυτό της. Πρέπει να τον ανεχτεί μαζί μου. Και να ανεχτεί και το πρόγραμμά μου και τα άγχη μου. Και τα καταφέρνει περίφημα».

«Το καλό με τα κορίτσια είναι ότι έχουν ένα υπέροχο πρότυπο, τη μαμά τους. Έχουν δει πως αλληλεπιδρούμε με τη Michelle. Όχι μόνο την αγάπη αλλά και τον σεβασμό που έχω για τη μαμά τους. Οπότε νομίζω ότι έχουν πολύ υψηλές προσδοκίες για το πώς πρέπει να είναι οι σχέσεις. Αυτό μου δίνει αυτοπεποίθηση για το μέλλον».

»

«H Michelle είναι αυτό που λέει η Beyonce στο τραγούδι της: “Let me Upgrade You”. Με αναβάθμισε. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι είμαι ένας καλύτερος άνδρας επειδή πέρασα χρόνο με τη Michelle. Δεν θα έλεγα ποτέ ότι η Michelle έχει γίνει καλύτερη, αλλά αυτό που μπορώ να πω είναι ότι έχει γίνει περισσότερο υπομονετική».

«Αν πρέπει να φτιάξεις μια λίστα με τα 100 πιο δημοφιλή πράγματα που έκανα ως πρόεδρος, το ότι είμαι παντρεμένος με τη Michelle Obama είναι πρώτο».

«Και δεν θα βρισκόμουν εδώ απόψε, χωρίς την υποστήριξη της καλύτερης μου φίλης. Του βράχου της οικογένειάς μας, της αγάπης της ζωής μου».