CELEBRITIES

Θυμάσαι τους κοιλιακούς και τα ατέλειωτα πόδια της 71χρονης Vera Wang; Η σχεδιάστρια απαντά πρώτη φορά για τη viral φωτογραφία της

© 2021 Richard Drew/AP IMAGES, File

Κατά τη διάρκεια του πρώτου lockdown πιστεύαμε ότι τα έχουμε δει όλα. Κι αυτό το όλα αφορούσε από τις ταινίες του Netflix μέχρι το γεγονός ότι τίποτα πλέον δεν μας προκαλούσε έκπληξη. Τουλάχιστον έτσι νομίζαμε. Γιατί ήρθε η 71χρονη Vera Wang και με μερικές φωτογραφίες της στον λογαριασμό της στο Instagram, μας απέδειξε το αντίθετο. Όχι μόνο υπάρχουν πράγματα που ακόμα μας εκπλήσσουν, αλλά βλέποντάς την, αποφασίσαμε ότι όταν μεγαλώσουμε θέλουμε απλά να είμαστε η Vera Wang.

Η σχεδιάστρια μόδας συνήθως καταπλήσσει τα πλήθη με τις νυφικές δημιουργίες της, τα βραδινά της φορέματα για το κόκκινο χαλί και την λίστα των star πελατών της. Τον περασμένο Μάιο ωστόσο, έγινε «πρωτοσέλιδο» για τους κοιλιακούς, τα ατέλειωτα πόδια της και το αθλητικό στιλ του outfit της. Πώς λέμε red carpet; Καμία σχέση. Οι φωτογραφίες της είχαν τραβηχτεί κατά τη διάρκεια της αυτοαπομόνωσής της στο Miami. Το internet κοιτούσε και ξανακοιτούσε και οι φωτογραφίες έγιναν viral.

«Έπαθα σοκ», είπε στο People η Vera Wang μήνες μετά για την έκταση που πήρε η δημοσίευσή της. «Για να είμαι απολύτως ειλικρινής ο πραγματικός σκοπός της φωτογραφίας μου με το τζιν σορτς και το μπουστάκι ήταν να αναδείξω το κοκκαλάκι στα μαλλιά μου. Και τα hair clips δεν βγαίνουν και τόσο καλά σε μία φωτογραφία. Οπότε έπρεπε να ελαχιστοποιήσουμε οτιδήποτε φορούσα ώστε η έμφαση να δοθεί στα μαλλιά μου και σε αυτά τα κρυστάλινα κοκκαλάκια. Και το γεγονός ότι τελικά έγινε όλος αυτός ο λόγος για το μπουστάκι μου, ήταν τρελό», πρόσθεσε η σχεδιάστρια. Όχι τόσο για το μπουστάκι όσο για τους κοιλιακούς ακριβώς παρακάτω, έγινε λόγος.

Η ίδια τόνισε ότι το γεγονός ότι είχε γίνει από δημιουργός του αντικειμένου προς σχολιασμό, το ίδιο το αντικείμενο των σχολίων ήταν που της προκάλεσε τόσο μεγάλη έκπληξη. «Βάζω τις γυναίκες που ντύνω μπροστά. Είμαι σχεδιάστρια μόδας. Και έχω ντύσει μερικές απίστευτες γυναίκες τα τελευταία 30 χρόνια για το κόκκινο χαλί και για τη στιγμή που κέρδισαν το Όσκαρ ή τη Χρυσή Σφαίρα ή το Emmy. Ήμουν πάντα αυτή που τους άνοιγε την πόρτα ή έστρωνε την ουρά του φορέματός τους στο Met Gala» τόνισε.

«Ακόμα και τότε που δούλευα στη Vogue ως στυλίστρια σε φωτογραφίσεις (σ.σ. πριν γίνει σχεδιάστρια πέρασε 16 χρόνια στην αμερικανική Vogue σε αυτή τη θέση) δημιουργούσα πολλές από τις εικόνες και ήμουν πάντα πίσω από την κάμερα. Οπότε πάντα θεωρούσα τον εαυτο μου, ως τον δημιουργό και όχι το ίδιο το θέμα. Οπότε ήταν κάπως σοκαριστικό. Δεν θα πω ψέματα», διευκρίνισε η Vera Wang.

Και πάμε στο φλέγον ζήτημα. Τους κοιλιακούς. Το People τη ρώτησε για το πόσο συχνά και πώς γυμνάζεται και η απάντησή της Vera Wang εκπλήσσει. «Θα έλεγα ότι γυμνάζομαι σποραδικά. Σποραδικά είναι η τέλεια λέξη», λέει. Ωστόσο το αθλητικό της παρελθόν διαγράφεται ακόμα έντονα στο σώμα της. «Ήμουν αθλήτρια νέα. Αγωνιζόμουν στο καλλιτεχνικό πατινάζ στις ΗΠΑ και χόρευα στο Balanchine School od American Ballet. Νομίζω ότι όταν περνάς τα πρώτα 16 χρόνια της ζωής σου με τόσο έντονη σωματική δραστηριότητα, υπάρχει κάτι που μένει μαζί σου για πάντα. Μία μυική μνήμη», σημείωσε η Vera Wang.

Κατά τη διάρκεια του lockdown βρήκε επιπλέον χρόνο να γυμναστεί και όπως είπε αυτό ήταν ένας πολύ καλός τρόπος να καταπολεμήσει το άγχος. Αλλά ο σωστός ύπνος ήταν για εκείνη το πιο σημαντικό κλειδί στη φροντίδα του εαυτού της.

«Ο ύπνος είναι το κλειδί με το οποίο επιβίωσα όσο μεγάλωνα την επιχείρισή μου και τα δύο μου παιδιά. Νομίζω δεν θα μπορούσα να υπάρξω αν δεν είχα τη δυνατότητα να κοιμάμαι καλά. Έπρεπε να ξεκουράζομαι γιατί ο ύπνος για μένα είναι αναγέννηση. Ο ύπνος είναι ένα μεγάλο μέρος όλου αυτού όπως επίσης, φυσικά και η vodka. Εννοώ, είναι απλά τόσο ωραίο να μπορείς να χαλαρώνεις με ένα cocktail», σημείωσε η Vera Wang. Για εκείνη αυτό το cocktail είναι ο τρόπος που διαχωρίζει τις ώρες της δουλειάς με τον ελεύθερο χρόνο και την ώρα του δείπνου της.