CELEBRITIES

Η Στεφανία Λυμπερακάκη μιλά για την ακύρωση της Eurovision

Instagram.com/Stefania_

Η υγεία των τραγουδιστών, των αποστολών όλων των χωρών, των εργαζομένων στη Eurovision και των fan και των επισκεπτών της, είναι στο επίκεντρο της απόφασης της EBU να ακυρωθεί ο φετινός Ευρωπαϊκός Διαγωνισμός Τραγουδιού. Η απόφαση ανακοινώθηκε χθες, προκαλώντας απογοήτευση στους εκατοντάδες εμπλεκόμενους. Ωστόσο, με δεδομένο ότι η διεξαγωγή της είχε προγραμματιστεί στο Ρόττερνταμ της Ολλανδίας μεταξύ 14 και 16 Μαϊού και του ότι η εξάπλωση του κορονοϊού συνεχίζεται ακάθεκτη στην Ευρώπη, δεν υπήρχε εναλλακτική λύση.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της η EBU, η διοργάνωση στην Ολλανδική πόλη έχει μετατεθεί για το 2021. Μάλιστα η ΕΡΤ έχει αποφασίσει να συνεχίσει τη συνεργασία της και του χρόνου με τη Στεφανία Λυμπερακάκη, που προγραμματιζόταν να εκπροσωπήσει φέτος την Ελλάδα. Εφόσον βέβαια, κάτι τέτοιο δεν αντιβαίνει στις αποφάσεις της EBU. Όπως ανέφερε ο Γιάννης Πουλόπουλος πάντως, στην εκπομπή «Στη φωλιά των Κου Κου» το τραγούδι της ελληνικής αποστολής αναμένεται να αλλάξει.

«Κατά την διάρκεια των λίγων προηγούμενων εβδομάδων, μελετήσαμε πολλές εναλλακτικές προοπτικές που ίσως επέτρεπαν να προχωρήσει ο διαγωνισμός. Ωστόσο, η αβεβαιότητα που έχει δημιουργηθεί από την εξάπλωση του νέου κορονοϊού COVID-19 σε όλη την Ευρώπη -και τα περιοριστικά μέτρα που έχουν τεθεί από τις κυβερνήσεις των κρατών μελών που μεταδίδουν και συμμετέχουν στη Eurovision καθώς και οι Ολλανδικές αρχές- οδήγησαν την European Broadcasting Union (EBU) να πάρει τη δύσκολη απόφαση, ότι είναι αδύνατον να προχωρήσουμε με την ζωντανή εκδήλωση όπως είναι σχεδιασμένη», ανέφερε η ανακοίνωση της EBU για τον διαγωνισμό.

«Είμαστε πολύ υπερήφανοι που η Eurovision ενώνει το κοινό κάθε χρόνο, αδιάλειπτα, εδώ και 64 χρόνια και εμείς, όπως τα εκατομμύρια των fan ανά τον κόσμο, είμαστε πολύ λυπημένοι που δεν θα μπορέσει να διεξαχθεί τον Μάιο. Οι EBU, NPO, NOS, AVROTROS και η πόλη του Ρόττερνταμ θα συνεχίσουν τις συζητήσεις σχετικά με την φιλοξενία του διαγωνισμού της Eurovision το 2021», σημειώνει η EBU.

Η Στεφανία Λυμπερακάκη από την πλευρά της, έκανε τις πρώτες της δηλώσεις μετά τη ματαίωση του διαγωνισμού, στην ΕΡΤ. «Καλησπέρα! Εύχομαι πρώτα από όλα να είναι όλοι καλά στην υγεία τους. Ξέρω ότι γίνεται τώρα στην Ευρώπη και άκουσα τα νέα πως δεν θα γίνει η Eurovision αυτό το χρόνο στην Ολλανδία. Θέλω να ευχαριστήσω πάρα πολύ την ΕΡΤ για όλα και ελπίζω να τα πούμε του χρόνου», είπε χαρακτηριστικά.

Ποια είναι η Στεφανία Λυμπερακάκη

Γεννήθηκε το 2002 στην Ουτρέχτη της Ολλανδίας και κατάγεται από ελληνική οικογένεια.

Κάνει καριέρα με το μικρό της όνομα, Stefania.

Η Stefania ως πρώην μέλος των “Kisses”, εκπροσώπησε την Ολλανδία στον Παιδικό Διαγωνισμό Τραγουδιού Eurovision 2016 και κατέλαβαν την 8η θέση.

Στην ηλικία των 9 ετών συμμετείχε στο The Voice Kids της Ολλανδίας.Έχει κυκλοφορήσει 4 singles.

Έχει παίξει σε πολλές σειρές και ταινίες στην Ολλανδία. Στην Ελλάδα την έχουμε δει στη σκηνή των MAD Awards 2019, όπου είχε τραγουδήσει μαζί με την Κόνι Μεταξά και την Ιλένια Ουίλιαμς.