CELEBRITIES

Σπύρος Μπιμπίλας: Απαντά στα αρνητικά σχόλια για τη guest εμφάνισή του στο Super Mammy

ANT1

Η νέα σειρά που υπογράφει ο Μάρκος Σεφερλής για τον ΑΝΤ1, με τίτλο Super Mammy, προβλήθηκε για πρώτη φορά την Κυριακή 3 Απριλίου και ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων στα social media. Οι αντιδράσεις αφορούσαν το γνωστό χιούμορ του Μάρκου Σεφερλή που στο πρώτο επεισόδιο του Super Mammy περιλάμβανε μεταξύ άλλων καρικατούρες γκέι χαρακτήρων, αστεία με επιδειξίες και βιαστές και σεξιστικά σχόλια για τις γυναίκες. Εκτός από τα αρνητικά σχόλια που δέχτηκε ο ίδιος ο Μάρκος Σεφερλής, έντονα σχολιάστηκε και το γεγονός ότι ο Σπύρος Μπιμπίλας, έκανε μία guest συμμετοχή στο πρώτο επεισόδιο της σειράς.

Ο Σπύρος Μπιμπίλας, ως πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, έχει σταθεί από την πρώτη στιγμή στο πλευρό των θυμάτων που πραγματοποίησαν καταγγελίες εναντίον συναδέλφων τους, στο πλαίσιο του κινήματος #MeToo. Η συμμετοχή του, λοιπόν, σε ένα επεισόδιο που, μεταξύ άλλων, περιλάμβανε τη φράση «Είδα έναν βιαστή. Έτρεχα, έτρεχα, αλλά δεν τον πρόλαβα», προκάλεσε δυσάρεστη έκπληξη σε αρκετούς χρήστες των social media.

Αρκετοί ήταν κι εκείνοι που σχολίασαν την ανάρτηση που έκανε ο ίδιος ο Σπύρος Μπιμπίλας στο Facebook για τη συμμετοχή του στη σειρά Super Mammy. Μέσω Facebook ο ηθοποιός και πρόεδρος του ΣΕΗ έδωσε τις δικές του απαντήσεις για τη συμμετοχή του στη σειρά.

«Aκόμα μια γκεστ τρελή εμφάνιση λίγων επεισοδίων στην πρωτότυπη σειρά του ΑΝΤ1 με τον Μάρκο Σεφερλή στην απίστευτη Super Mammy», έγραψε ο Σπύρος Μπιμπίλας στην σελίδα του στο Facebook. Οι αντιδράσεις σε αυτή την ανάρτησή, όπως καταλαβαίνεις δεν ήταν μόνο θετικές.

«Λυπάμαι για τη συμμετοχή στην εκπομπή σκουπίδι του Σεφερλή. Μερικές φορές η δουλειά είναι ντροπή», του έγραψε μία συνάδελφός και φίλη του στην οποία ο Σπύρος Μπιμπίλας απάντησε: «Αυτό το σκουπίδι όπως το ονομάζεις είναι συνάδελφός σου και γεμίζει θέατρα. Θα τον αποκεφαλίσουμε στα πλαίσια ποιας δράσης και λογοκρισίας;».

Σπύρος Μπιμπίλας Facebook.com/Σπύρος Μπιμπίλας

Ο Σπύρος Μπιμπίλας δεν έσβησε τις αναρτήσεις που ακολούθησαν, είτε θετικές είτε αρνητικές από τρίτους για τη συμμετοχή του στη σειρά Super Mammy. Αντίθετα συνέχισε να απαντά στις αρνητικές κριτικές.

«Φίλε Σπύρο Μπιμπίλα όχι. Είσαι λάθος και σίγουρα θα στο συγχωρέσουν όλοι όσοι σε ξέρουν, αν το παραδεχτείς», του έγραψε κάποιος ακόμα φίλος του. «Τι να παραδεχτώ; Ότι σαν ηθοποιός θέλω να έχω γεύσεις από κάθε είδους δουλειά; Ότι ζούμε πλέον σε καθεστώς τρόμου μήπως ξεσηκωθούν όλοι με το παραμικρό; Μήπως βρισκόμαστε όλοι μαζί σε παράκρουση; Μήπως παραδεχθώ ότι πρέπει να είμαστε υπέρ της λογοκρισίας; Γιατί αν αρχίσω να κάνω αυστηρή κριτική στον Σεφερλή, τι να πω μετά για τις δήθεν κουλτουροειδείς απόπειρες πολλών με τις κάθε είδους ασχήμιες επί σκηνής;», αναρωτήθηκε ο Σπύρος Μπιμπίλας.

Σπύρος Μπιμπίλας Facebook.com/Σπύρος Μπιμπίλας

Ο ίδιος σημείωνε συνεχίζοντας τον διάλογο με χρήστες του Facebook κάτω από την ίδια ανάκριση: «Όταν οι άνθρωποι που είναι δικαίως κατά της λογοκρισίας λογοκρίνουν, αισθάνομαι ανασφάλεια για την κοινωνία».

Ο Σπύρος Μπιμπίλας έκανε μία ακόμα ανάρτηση ανακοινώνοντας ότι θα μιλήσει εκτενέστερα για το θέμα σε συνέντευξή του σε κυριακάτικη εφημερίδα. «Ασφαλώς και δεν περίμενα ότι η 7 λεπτών γκεστ εμφάνισή μου στη νέα σειρά του Μάρκου Σεφερλη θα ξεσήκωνε τέτοια θύελλα, ενώ οι πολλές δηλώσεις μου κατά των απαράδεκτων ριάλιτι όλων των καναλιών δεν έτυχαν ανάλογου κύματος συμπάθειας και υποστήριξης. Όσοι δικαίως πολεμούν την λογοκρισία, ας ξανασκεφθούν», έγραψε ο πρόεδρος του ΣΕΗ, κάνοντας λόγο στα σχόλια που ακολούθησαν για «υποκρισία» και «εμπάθεια».

Facebook.com/Σπύρος Μπιμπίλας

Η αλήθεια είναι ότι δυσκολευόμαστε να παραδεχθούμε ότι η στάση κάποιου απέναντι σε ένα ζήτημα που αφορά την πραγματική του ζωή μπορεί να μην συνάδει με τις επαγγελματικές του επιλογές. Ωστόσο, μεταξύ της κριτικής και της λογοκρισίας στην οποία αναφέρεται ο Σπύρος Μπιμπίλας, υπάρχει μεγάλη απόσταση. Το να κρίνεις το προϊόν της εργασίας του Μάρκου Σεφερλή κάνοντας λόγο για χιούμορ που προάγει στερεότυπα που στην κοινωνία μας δεν θα έπρεπε να έχουν πλέον θέση, είναι μία κριτική εύλογη και αναγκαία.

Όπως εύλογο είναι να συνεχίσει να φαντάζει παράταιρο το πώς ο Σπύρος Μπιμπίλας δεν αναγνωρίζει ότι αυτά τα στερεότυπα που προάγονται στη σειρά στην οποία συμμετείχε, το χιούμορ περί βιασμών και η υποτίμηση των γυναικών, είναι μέρος του κόσμου που μας οδήγησε στο #MeToo του οποίου είναι υποστηρικτής.