CELEBRITIES

Σπύρος Μπιμπίλας: Η -σε όποιον αρέσει- απάντηση στα αρνητικά σχόλια για το πουκάμισό του

PAPADAKIS PRESS/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΕΛΕΚΗΣ

Η ορκωμοσία της νέας Βουλής έλαβε χώρα τη Δευτέρα, 3 Ιουλίου, με την παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου. Εκτός από τους πολιτικούς αρχηγούς, τους βουλευτές νεοεκλεγέντες και παλαιότερους, κατέφθασαν στη Βουλή και αρκετοί celebrities βουλευτές.

 

 

Ανάμεσά τους και ο Σπύρος Μπιμπίλας, ο οποίος σχολιάστηκε αρνητικά, εξαιτίας των ρούχων που φόρεσε. Το πουκάμισο του προέδρου του ΣΕΗ έγινε το επίκεντρο της προσοχής. Τα υφάσματα και τα prints που ο καθένας επιλέγει να φορέσει, απασχόλησαν για ακόμα μια φορά τα ελληνικά media.

Ο Σπύρος Μπιμπίλας απαντάει για τους παπαγάλους στο πουκάμισό του

Πιο συγκεκριμένα, ο ίδιος εμφανίστηκε στον προαύλιο χώρο της Βουλής και αργότερα στα έδρανα με τους υπόλοιπους βουλευτές της Πλεύσης Ελευθερίας, φορώντας ένα λευκό πουκάμισο με print από παπαγαλάκια που άνοιξε ένα μεγάλο θέμα συζήτησης λόγω απόκλισης από το συνηθισμένο dress code. Οι απαντήσεις του, δεν άργησαν.

Πιο συγκεκριμένα, ο Σπύρος Μπιμπίλας έδωσε το παρών, τη Δευτέρα το βράδυ, στη συναυλία προς τιμήν του Δάκη, που έφυγε από τη ζωή πριν από έναν χρόνο. Μιλώντας στις τηλεοπτικές κάμερες που βρίσκονταν στον συναυλιακό χώρο, ο ίδιος απάντησε σε πρώτη φάση για τα παπαγαλάκια στο πουκάμισό του.

«Δεν με αφορούν οι σχολιασμοί των άλλων ανθρώπων, γιατί ακούω συνέχεια σχόλια από εδώ και από εκεί. Εγώ είμαι ο Σπύρος Μπιμπίλας και θα είμαι στη Βουλή έτσι όπως με γνωρίζετε. Δεν πρόκειται να αλλάξω και να κάνω κάτι άλλο από αυτό που είμαι. Και θα αγωνίζομαι με τον τρόπο που έχω αγωνιστεί. Όσον αφορά στα παπαγαλάκια, όσοι με γνωρίζουν ξέρουν ότι ζω με πολλούς παπαγάλους, ό,τι αγαπάω τα ζώα και η Πλεύση Ελευθερίας θα αγωνιστεί και για τα ζώα. Ήταν συμβολικό το πουκάμισό μου», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Σπύρος Μπιμπίλας που έτσι είναι και σε όποιον αρέσει.

Σε δεύτερη φάση, το outfit του σχολιάστηκε και στον αέρα της εκπομπής της Σταματίνας Τσιμτσιλή. Το τηλεοπτικό πάνελ τόνισε την ανάγκη να θεσπιστεί ένα dress code για όλους τους βουλευτές. Αυτός ο σχολιασμός, ακολουθήθηκε από την τηλεφωνική παρέμβασή του.

«Ένα πράγμα δεν έχετε προσέξει όλοι, ότι κρατάω το σακάκι στο χέρι. Είχε έξω 37 βαθμούς, μπήκα με το πουκάμισο στο προαύλιο και μόλις μπήκα στη Βουλή, έβαλα το σακάκι. Τώρα γιατί γίνεται όλη αυτή η συζήτηση, η τόσο περίπλοκη; Εμένα μου αρέσει. Έχετε διαβάσει στο Twitter πόσοι άνθρωποι ενθουσιάστηκαν με αυτή την εμφάνιση; Εσείς μπορείτε να λέτε ότι δεν σας αρέσει, σε άλλους αρέσει. Δεν πιστεύω στα πρωτόκολλα, το έχω πει… Δεν τα ακολουθώ και δεν τα πιστεύω τα πρωτόκολλα… Γιατί δεν δείχνετε φωτογραφία μου με το σακάκι;

Δεν βάζω ποτέ γραβάτα στη ζωή μου, παρά μόνο σε ρόλους. Η τελετή ορκωμοσίας ήταν μια γιορτή. Και στις γιορτές φοράω ρούχα που με εκφράζουν. Αν δεν μπορείτε να συλλάβετε αυτό που λέω, δεν μπορούμε να συζητήσουμε. Δεν θέλω να αλλάξω και να παριστάνω κάποιον άλλο. Η διαφωνία μας είναι σε αυτό που εσείς θεωρείτε ευπρεπές. Βάζετε ταμπέλες στα πράγματα και δεν μου αρέσει. Το dress code είναι αντιδημοκρατικό», είπε ο Σπύρος Μπιμπίλας και στη συνέχεια έσπευσε να υπερασπιστεί τη Τζώρτζια Κεφαλά -που επίσης σχολιάστηκε αρνητικά.

Η απάντηση στον Γιώργο Λιάγκα: «Παριστάνετε τους σεμνότυφους»

«Από το πρωί έχω βομβαρδιστεί με ερωτήσεις για το dress code. Λοιπόν, δεν υπάρχουν σοβαρότερα θέματα; Εμείς εδώ ήρθαμε για να λύσουμε άλλα προβλήματα. Μην ασχολείστε με τι ρούχο εμφανίζεται ο καθένας. Ελευθερία έχουμε, ζούμε σε δημοκρατία. Δεν δέχομαι καμία κουβέντα περί ρούχων. Αρχικά κανείς δεν σχολιάσε το γεγονός ότι κράταγα σακάκι και μετά το φόρεσα. Γιατί σας απασχολούν οι παπαγάλοι; Για εμένα δεν ήταν προκλητικό.

Υπάρχει σημειολογία από πίσω. Εξάλλου, ξέρετε ότι εγώ ζω με 25 παπαγάλους. Είναι ένα ζώο που υπάρχει στη ζωή μου άρα γιατί να μην υπάρχει και στο ρούχο μου; Είστε νεότεροι άνθρωποι από μένα και παριστάνετε τους σεμνότυφους. Υπάρχουν σοβαρότερα προβλήματα. Ασχοληθείτε με αυτά. Η Ζωή ενθουσιάστηκε. Πάντα φοράω χρώματα, αυτός είμαι. Τα συντηρητικά ρούχα των ανθρώπων δεν με εκφράζουν. Τι πάει να πει εκκεντρική εμφάνιση; Θα βάλω τα ρούχα που μου αρέσουν», ήταν η live απάντηση του Σπύρου Μπιμπίλα.

Όσα είχε σχολιάσει ο Γιώργος Λιάγκας μέσα από την εκπομπή του

«Πάμε τώρα στο Fashion Week ή στο GNTM ή στο My Style Rocks, όπου τα γυρίσματα σήμερα γίνονται στη Βουλή. Γιατί αν δείτε πώς είναι ντυμένοι οι περισσότεροι βουλευτές… Ο Σπύρος, που σήμερα γίνεται βουλευτής, επέλεξε ένα πολύ ωραίο πουκάμισο που έχει πάνω παπαγάλους.

Κάποια πράγματα είναι εκεί γιατί σέβεσαι κάποιους θεσμούς. Εγώ δεν θα πω πώς θα ντυθεί ο καθένας, ούτε θα πω ότι είναι ασέβεια να ντύνεσαι ουράνιο τόξο. Όταν μπαίνεις στη Βουλή, καμιά φορά, από το να κάνεις την επανάσταση και να σηκώσεις το λάβαρο της διαφορετικότητας, και μιλάω ενδυματολογικά, πρέπει να υπάρχει σεβασμός.

Να δεχτώ ότι δεν φοράμε γραβάτα, ότι μπορεί να φορέσει κάποιος σε μια συνεδρίαση ένα τζιν, όμως, το να πάω με παπαγάλους στο πουκάμισο τη μέρα της ορκωμοσίας… Δεν θα πω τι θα βάλει ο καθένας, αλλά από τη στιγμή που έχει δικαίωμα να βάλει τους παπαγάλους, κι εμείς εδώ έχουμε δικαίωμα σαν “παπαγάλοι” να μιλάμε και να το σχολιάζουμε. Εσάς σας αρέσει αυτή η εικόνα;».