CELEBRITIES

Σωτήρης Τσαφούλιας – Άννα Μενενάκου: Σπάνια, κοινή εμφάνιση στο θέατρο

Papadakis Press Προκόπης Οικονομόπουλος

Ο Σωτήρης Τσαφούλιας και η Άννα Μενενάκου είναι ένα από τα αγαπημένα ζευγάρια του ελληνικού, καλλιτεχνικού χώρου. Είναι παράλληλα κι ένα από τα low profile ζευγάρια του ίδιου χώρου. Οι κοινές τους εμφανίσεις είναι λιγοστές και την τελευταία από αυτές κατέγραψε πριν από λίγες ημέρες, ο φωτογραφικός φακός.

 

Ο Σωτήρης Τσαφούλιας και η Άννα Μενενάκου απαθανατίστηκαν μαζί στο Θέατρο Λαμπέτη, όπου βρέθηκαν για την επίσημη πρεμιέρα της παράστασης Δώρο Γενεθλίων, που σκηνοθετεί ο Βασίλης Θωμόπουλος. Στην παράσταση πρωταγωνιστούν η Μαριάννα Τουμασάτου, ο Γεράσιμος Γεννατάς, ο Μάριος Αθανασίου και η Μαριλένα Ράδου. Με την πρώτη, ο Σωτήρης Τσαφούλιας συνεργάζεται στον 3ο κύκλο της σειράς Έτερος Εγώ.

Στον ίδιο κύκλο της σειράς Έτερος Εγώ,  ο οποίος φέρει τον τίτλο Νέμεσις και τον υπογράφει σκηνοθετικά ο Σωτήρης Τσαφούλιας, επιστρέφει και η σύντροφός του, Άννα Μενενάκου στον ρόλο της αστυνόμου Μάρθας Καρρά. Η Μαριάννα Τουμασάτου θα ενσαρκώσει τη νέα προϊσταμένη της. Το ζευγάρι απαθανατίστηκε και με τη Μαριάννα Τουμασάτου, καθώς και με την Πέγκυ Ζήνα, που επίσης παρευρέθηκε στη θεατρική πρεμιέρα.

Σωτήρης Τσαφούλιας Άννα Μενενάκου Papadakis Press / Βαγγέλης Γκικόπουλος
Σωτήρης Τσαφούλιας Άννα Μενενάκου Papadakis Press / Βαγγέλης Γκικόπουλος

Η Άννα Μενενάκου και ο Σωτήρης Τσαφούλιας δεν γνωρίστηκαν σε γυρίσματα, όπως ίσως φανταζόσουν. Η ηθοποιός μίλησε σε πρόσφατη συνέντευξή της στην εκπομπή Ποιος είναι πρωινιάτικα για τον σύντροφό της και τη σχέση τους, αποκαλύπτοντας πώς έγινε η πρώτη τους γνωριμία.

Σωτήρης Τσαφούλιας – Άννα Μενενάκου: Από τη γνωριμία στον έρωτα

«Έγινε στο θέατρο, τότε εγώ έπαιζα με τον Βλαδίμηρο Κυριακίδη και είχε πάρει ο Βλαδίμηρος ένα βραβείο για την πρώτη ταινία του Σωτήρη, τον “Κοινό Παρανομαστή¨. Εγώ εντυπωσιάστηκα μόλις τον είδα, αλλά μετά ξεχάστηκε όλο αυτό», ανέφερε σχετικά η Άννα Μενενάκου.

«Μετά πέρασαν τα χρόνια και όταν κάναμε το “Δείπνο Ηλιθίων” με τον Σπύρο Παπαδόπουλο ερχόταν. Δεν με θυμόταν από την πρώτη φορά. Ο Σωτήρης είναι ένας άνθρωπος που είναι πολύ στοχοπροσηλωμένος σε ό,τι κάνει. Μετά την πρεμιέρα, το 2018 σμίξαμε. Έγινε ο πρώτος κύκλος της σειράς που δεν έπαιζα εγώ, ήμασταν στην αρχή. Δεν ήθελα πολλή εμπλοκή. Ο Σωτήρης είναι πολύ σημαντικό κομμάτι στη ζωή μου και δεν τον βάζω μπροστά από τη δουλειά», πρόσθεσε η Άννα Μενενάκου.

Η τέχνη που τους ενώνει

Στο θεατρικό Δείπνο Ηλιθίων, η Άννα Μενενάκου συνεργαζόταν με τον Πυγμαλίωνα Δαδακαρίδη, τον πρωταγωνιστή της ταινίας και της σειράς Έτερος Εγώ και αγαπημένο φίλο του Σωτήρη Τσαφούλια. Μάλιστα, τον περασμένο χειμώνα οι δυο φίλοι συνεργάστηκαν για πρώτη φορά και θεατρικά. Ο Σωτήρης Τσαφούλιας τον σκηνοθέτησε μαζί με τον Γιάννη Μπέζο στην παράσταση Αινιγματικές Παραλλαγές.

Όπως καταλαβαίνεις η τέχνη τους είναι πάντα σημείο αναφοράς και πολλαπλών συνδέσεων για το ζευγάρι. Είναι επιπλέον και η συχνότερη αφορμή με την οποία ο Σωτήρης Τσαφούλιας και η Άννα Μενενάκου πραγματοποιούν κοινές εμφανίσεις. Ωστόσο, για την Άννα Μενενάκου, όπως έχει ξεκαθαρίσει πολλάκις σε συνεντεύξεις της, αυτό που έχει προτεραιότητα είναι η προσωπική τους ζωή έναντι της τέχνης.

«Είμαστε ήδη οικογένεια»

«Ήταν κοινή απόφαση να μην τα μπερδέψουμε τότε (σ.σ. τα προσωπικά και τα επαγγελματικά στην αρχή της σχέσης τους) και περισσότερο δική μου. Γιατί για μένα είναι πάρα πολύ σημαντική η σχέση μας, όπως και τώρα. Δεν θα έβαζα καμία δουλειά, κανέναν ρόλο πάνω από τη σχέση μας και την οικογένειά μας», είχε πει στην εκπομπή Καλύτερα δε γίνεται η ηθοποιός.

Η λέξη «οικογένεια» είναι αυτή που χαρακτηρίζει τη σχέση τους ζευγαριού. «Είμαστε ήδη οικογένεια με ό,τι συνεπάγεται αυτό. Δεν θα πω πολλά, γιατί αυτά τα κρατάμε, αλλά θα πω ότι είμαι ευγνώμων. Γιατί μαζί με τον Σωτήρη, πήρα και μία καινούργια οικογένεια. Κι αυτό είναι συγκινητικό και πάρα πολύ όμορφο», είχε πει τότε η Άννα Μενενάκου αναφερόμενη και στις δύο κόρες, τη Δέσποινα και την Κωνσταντίνα, που έχει αποκτήσει ο Σωτήρης Τσαφούλιας με την πρώην σύζυγό του,.