CELEBRITIES

Σοφία Αλιμπέρτη: Στο Παρίσι για την έκθεση φωτογραφίας του γιου της, Μιχαήλ Βαρθακούρη

Papadakis Press/ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ

Η πρώτη έκθεση φωτογραφίας του Μιχαήλ Βαρθακούρη είχε πραγματοποιηθεί στις αρχές του Φεβρουαρίου. Τα αγαπημένα του πρόσωπα δεν θα μπορούσαν να λείπουν από αυτήν τη σημαντική στιγμή για τον ίδιο, όπως συνέβη και αυτήν τη φορά που η έκθεση έλαβε χώρα εκτός Ελλάδας.

Η φωτογραφική καριέρα του Μιχαήλ Βαρθακούρη φαίνεται να πέρνει ευρωπαϊκές διαστάσεις καθώς η πιο πρόσφατη έκθεσή του έλαβε χώρα στην πρωτεύουσα της Γαλλίας. Πιο συγκεκριμένα, ο ίδιος ταξίδεδψε με φίλους και τη μητέρα του, Σοφία Αλιμπέρτη, στο Παρίσι εν όψει της έκθεσής του στο La Maison De La Grece με τίτλο Πλην πυρός που αντλεί έμπνευση από τοπία της Ελλάδας.

Σοφία Αλιμπέρτη: Έδωσε το «παρών» στην έκθεση του γιου της, Μιχαήλ Βαρθακούρη, στη Γαλλία

Την έκθεση στο Παρίσι εκτός από την συμμετοχή της Ελληνικής πρεσβείας της Γαλλίας, τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι της UNESCO, της επιχειρηματικής αλλά και της επιστημονικής κοινότητας καθώς και εξέχουσες προσωπικότητες από τον χώρο της τέχνης.

ΓΩΓΩ ΑΥΓΕΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ-STUDIO PANOULIS

Ο Μιχαήλ Βαρθακούρης και η Σοφία Αλιμπέρτη φωτογραφήθηκαν, φυσικά, μαζί αλλά και με όλους τους υπόλοιπους παρευρισκόμενους. Βλέπεις διάφορα στιγμιότυπα από την έκθεση, σκρολάροντας παρακάτω.

Μιχαήλ Βαρθακούρης Σοφία Αλιμπέρτη ΓΩΓΩ ΑΥΓΕΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ-STUDIO PANOULIS

Μιχαήλ Βαρθακούρης Σοφία Αλιμπέρτη ΓΩΓΩ ΑΥΓΕΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ-STUDIO PANOULIS

Μιχαήλ Βαρθακούρης Σοφία Αλιμπέρτη ΓΩΓΩ ΑΥΓΕΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ-STUDIO PANOULIS

ΓΩΓΩ ΑΥΓΕΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ-STUDIO PANOULIS

Η έκθεσε αποτέλεσε πρωτοβουλία του Έλληνα πρόξενου στη γαλλική πρωτεύουσα, Γιώργου Κοντού, και διοργανώθηκε από την COMMUNAUTÉ HELLÉNIQUE DE PARIS ET DES ENVIRONS και την πρόεδρο της Σέτα Θεοδωρίδου.

Μιχαήλ Βαρθακούρης Σοφία Αλιμπέρτη ΓΩΓΩ ΑΥΓΕΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ-STUDIO PANOULIS

Στην περιγραφή της έκθεσης αναφέρεται:

«Ο Μιχαήλ Άγγελος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1991 και μεγάλωσε μεταξύ των Νοτίων Προαστίων και της Πάρου. Γιος της Σοφίας Αλιμπέρτη και του Γιάννη Βαρθακούρη, ενηλικιώθηκε σε ένα περιβάλλον άμεσα συνδεδεμένο με την τέχνη, παρ’όλα αυτά άργησε να ανακαλύψει τη δική του καλλιτεχνική ταυτότητα.

Το 2013 ξεκίνησε η ενασχόληση του με τη φωτογραφία. Έπειτα από έντονες αναζητήσεις και πειραματισμούς, αποφάσισε να κρατήσει τη σχέση του με τη φωτογραφία εκτός ρουτίνας, καθιστώντας την βασικό μέσο καλλιτεχνικής έκφρασης. Έμπνευσή του αποτελεί η επαφή του ανθρώπινου σώματος με τη θάλασσα, στις διάφορες μορφές της».

«Ο Μιχαήλ Άγγελος Βαρθακούρης έχει κι άλλα ταλέντα. Θα μπορούσε να είναι και ηθοποιός. Επέμενα πολλά χρόνια για τη φωτογραφία, ωστόσο, εκείνος ένιωσε έτοιμος τώρα. Και τώρα είναι το σωστό. Με έχει φωτογραφίσει κι εμένα σε προσωπικές στιγμές που τον παρακαλάω να μην τις βγάλει για να μη γίνουμε ρεζίλι».

«Ήθελα πολύ να μεγαλώσω άνδρες. Ως γυναίκα ταλαιπωρημένη από κάποιον άνδρα, που δεν μεγάλωσε όπως έπρεπε, αποφάσισα ότι τα παιδιά μου δεν θα γίνουν έτσι. Ο στίχος που με εκφράζει όλα αυτά τα χρόνια είναι “σιγανά και ταπεινά πατώ στη γη”. Αυτό ήθελα να περάσω στα παιδιά μου και τώρα ξέρω ότι το πέτυχα. Και να πεθάνω αύριο, ξέρω ότι έχω κάνει καλή δουλειά με τα παιδιά μου», είχε αναφέρει η Σοφία Αλιμπέρτη κατά τη διάρκεια της πρώτης έκθεσης του γιου της.

«Οι γονείς μου ήταν υπερήφανοι πριν την έκθεσή μου γιατί τις φωτογραφίες μου τις βλέπουν καιρό πριν. Θαρρώ πως ό,τι και να έκανα θα με στήριζαν. Η μητέρα μου ήταν το πρώτο μοντέλο που έβαλα μπροστά στον φακό μου, πριν από αυτό τραβούσα μόνο τοπία. Με τον πατέρα μου έχουμε κάνει μαζί φωτογράφιση για τον δίσκο του.

Η μητέρα μου είναι πολλά πράγματα για μένα. Είναι δύναμη, είναι σεβασμός. Η μητέρα μου με έμαθε να σέβομαι τη γυναίκα, τον άνθρωπο, τον ίδιο μου τον εαυτό. Η μητέρα μου είναι έμπνευση. Κοιτάω τη μητέρα μου και νιώθω υπερηφάνεια για εκείνη», είχε αναφέρει ο Μιχαήλ Βαρθακούρης στο Πρωινό μας.