CELEBRITIES

Big Brother Greece: Η αντίδραση του Χάρη και της Αντελίνας Βαρθακούρη μετά την απαράδεκτη δήλωση του Αντώνη Αλεξανδρίδη

Instagram.com/harryvarthakouris

Το #Cancelbigbrothergr έγινε νούμερο ένα τάση στο Twitter στην Ελλάδα την Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου. Η αφορμή όπως καταλαβαίνεις δεν ήταν ευχάριστη. Η απαράδεκτη δήλωση του παίκτη Αντώνη Αλεξανδρίδη περί «καθημερινού αδειάσματος του πακέτου του, αλλιώς βιασμός», προκάλεσε ευτυχώς αντιδράσεις ακόμα και από τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Στέλλιο Πέτσα αλλά και την αξιωματική αντιπολίτευση. Ο Αντώνης είδε δικαίως την πόρτα της εξόδου από το “Big Brother”. Για αρκετές ώρες ο παρουσιαστής του reality show καλούνταν στα social media να πάρει θέση απέναντι στη δήλωση που ξεκάθαρα προωθούσε την κουλτούρα του βιασμού. Ο Χάρης Βαρθακούρης έκανε δημόσια τοποθέτηση λίγες ώρες μετά τον άμεσο αποκλεισμό του παίκτη.

Ο Χάρης Βαρθακούρης τοποθετήθηκε μέσω Instagram αποκαλύπτοντας ότι η πρώτη του αντίδραση ήταν να ζητήσει τον αποκλεισμό του παίκτη του “Big Brother Greece”. Ωστόσο οι χρονοβόρες διαδικασίες μέχρι να παρθούν οι τελικές αποφάσεις από την παραγωγή, τον εμπόδισαν να γράψει από την πρώτη στιγμή την άποψή του για το περιστατικό.

«Έχω λάβει από το απόγευμα εκατοντάδες μηνύματα. Τα περισσότερα καταδίκαζαν κυρίως τη δημόσια σιωπή μου», ανέφερε ως εισαγωγή ο Χάρης Βαρθακούρης. «Με το που πληροφορήθηκα το περιστατικό, εξέφρασα επιτόπου την άποψη μου και ζήτησα την αποχώρηση του. Δεν είναι στο χέρι μου όμως. Υπάρχει ένας τεράστιος μηχανισμός που πρέπει να κινηθεί και να γίνουν κάποιες διαδικασίες. Εκεί οφείλεται η όποια καθυστέρηση σε αυτό που θεωρείται αυτονόητο και αυτό που τελικά συνέβη», σημείωσε.

Χάρης Βαρθακούρης: «Περίμενα να τον δω να αποχωρεί για να λύσω τη σιωπή μου»

Ο Χάρης Βαρθακούρης συνέχισε το μήνυμά του εξηγώντας ότι η καταδίκη εκ μέρους του τέτοιων συμπεριφορών είναι αυτονόητη. Δυστυχώς όμως, όπως αποδεικνύουν τα λεγόμενα ενός νέου ανθρώπου ενώπιον κάμερας που καταγράφει 23 ώρες το 24ωρο όσα λέει, τίποτα δεν είναι αυτονόητο πια.

«Περίμενα να τον δω να αποχωρεί για να λύσω αυτή τη σιωπή μου. Θέλω να πιστεύω ότι δεν υπάρχει ούτε ένας νοήμων άνθρωπος που να μην αντιλαμβάνεται ότι καταδικάζω με κάθε τρόπο λόγια και, εν γένει, συμπεριφορές σαν αυτή που είδαμε όλοι στο βίντεο.

Μεγαλώνουμε με τη γυναίκα μου δύο κόρες για τις οποίες δίνουμε τη ζωή μας, παρόλο που πολλοί βιαστήκατε να μας αποκαλέσετε ακόμα και κακούς γονείς επειδή δεν σας απαντάμε τη στιγμή που θέλετε , την πρώτη ημέρα, δε, που θέλησα, μετά από μεγάλο διάστημα προσωπικής κούρασης και άγχους, να χαρώ την οικογένειά μου», εξήγησε στη συνέχεια ο Χάρης Βαρθακούρης. Ο ίδιος απολογήθηκε ξανά για την «αργοπορημένη, από πλευράς μου, δημόσια αντίδραση και ανταπόκριση», ωστόσο όπως είπε δεν μπορεί να απολογηθεί για λόγια και πράξεις άλλων. Το μόνο που έλειπε από τη δημοσίευσή του ήταν η αυτοκριτική για τον ρόλο που έχει συμφωνήσει να έχει σε ένα τηλεοπτικό πρόγραμμα που αποδεικνύεται όχι μόνο παρωχημένο και αχρείαστο αλλά και επικίνδυνο.

Η αντίδραση της Αντελίνας Βαρθακούρη

Η σύζυγος του Χάρη Βαρθακούρη πήρε επίσης θέση απέναντι στο περιστατικό. Δημοσιεύοντας σε Instagram Story της το βίντεο από την αποχώρηση του Αντώνη Αλεξανδρίδη από το “Big Brother” η Αντελίνα Βαρθακούρη μοιράστηκε τις δικές της σκέψεις.

«Ως γυναίκα, μητέρα δύο κοριτσιών και πολίτης αυτής της χώρας που το τελευταίο διάστημα έχει πονέσει και καταρρακωθεί με περιστατικά βίας κι εκφοβισμού και στα δύο φύλα, καταδικάζω με κάθε τρόπο και δυνατή φωνή τέτοιου είδους συμπεριφορές», σημείωσε η Αντελίνα Βαρθακούρη.

Big Brother Instagram.com/adelina_varthakouri

Η παρουσιάστρια του Alpha και ο Χάρης Βαρθακούρης είναι γονείς δύο παιδιών, της Μελωδίας και της Λιόνας.