CELEBRITIES

Sharon Stone: «Έχασα την επιμέλεια του γιου μου, όταν έκανα το Βασικό Ένστικτο»

© 2023 Vianney Le Caer/Invision/AP IMAGES

Η ταινία του 1992, «Βασικό ένστικτο», εκτόξευσε την καριέρα της Sharon Stone. Την ίδια στιγμή όμως που βίωνε μία από τις πιο σημαντικές στιγμές της καριέρας της, ερχόταν αντιμέτωπη με την αδικία και την ψυχολογική κακοποίηση. 

«Έχασα την επιμέλεια του παιδιού μου», είπε η Sharon Stone στο podcast ”Table for Two with Bruce Bozzi”, αναφερόμενη στην περίοδο που το Βασικό ένστικτο σάρωνε στους κινηματογράφους.

«Ο δικαστής ρώτησε το παιδί μου -το μικροσκοπικό μου αγοράκι- “Ξέρεις ότι η μητέρα σου γυρίζει ταινίες σεξ;“. 

Αυτό το είδος της κακοποίησης από το σύστημα, ότι εξετάστηκε δηλαδή τι είδους γονέας ήμουν επειδή έκανα αυτή την ταινία. 

Οι άνθρωποι τώρα κυκλοφορούν χωρίς ρούχα στην κανονική τηλεόραση και εσείς είδατε ίσως ένα δέκατο έκτο της ταινίας και έχασα την επιμέλεια του παιδιού μου».

H Sharon Stone έχασε την επιμέλεια του γιου της, όταν έκανε το Βασικό Ένστικτο

Η Sharon Stone και ο Phil Bronstein παντρεύτηκαν το 1998 και αποφάσισαν να υιοθετήσουν τον Roan το 2000. Το 2003 ο Phil Bronstein κατέθεσε αίτηση διαζυγίου. Η Sharon Stone κατέθεσε αίτημα για την πλήρη επιμέλεια του γιου τους, ο οποίος τότε ήταν 8 ετών.

Το δικαστήριο το απέρριψε, θεωρώντας ότι ο πατέρας του παιδιού θα μπορούσε να του προσφέρει ένα πιο σταθερό περιβάλλον στο σπίτι του στο Σαν Φρανσίσκο. Ο δικαστής ανέφερε ότι η Sharon Stone «ανέθετε συχνά τη φροντίδα του γιου της σε τρίτους». Σήμερα, μαθαίνουμε όλη την αλήθεια. 

Το 2008, η Sharon Stone έχασε την έφεση για να αποκτήσει την κύρια επιμέλεια του Roan. «Κατέληξα στο νοσοκομείο με ταχυπαλμία. Είχε ραγίσει η καρδιά μου».

«Δεν βλέπουμε τίποτα. Θέλω απλώς να βγάλεις το εσώρουχό σου»

Για την περίοδο των γυρισμάτων του Βασικού Ενστίκτου αλλά και για το πώς ένα μέλος της παραγωγής την «ξεγέλασε» για να βγάλει το εσώρουχο της στο γνωστό σε όλους «σταυροπόδι», έχει αναφερθεί η Sharon Stone στο νέο της βιβλίο ”The Beauty of Living Twice”.

Γράφει πως ένα μέλος της παραγωγής τής είπε να βγάλει το εσώρουχό της, δίνοντάς της την εντύπωση ότι δεν φαίνεται τίποτα. Κλήθηκε να δει την τελευταία σκηνή της ταινίας «σε ένα δωμάτιο γεμάτο ατζέντηδες και δικηγόρους, οι περισσότεροι εκ των οποίων δεν είχαν καμία σχέση με το πρότζεκτ». 

«Έτσι είδα το πλάνο με το αιδοίο μου για πρώτη φορά, καιρό μετά αφότου μου είχαν πει, “Δεν βλέπουμε τίποτα– θέλω απλώς να βγάλεις το εσώρουχό σου, επειδή το λευκό αντικατοπτρίζεται στην κάμερα, οπότε καταλαβαίνουμε ότι φοράς εσώρουχο”».

«Μετά την προβολή χαστούκισα τον σκηνοθέτη, τον Paul Verhoeven, στο πρόσωπο, έφυγα, πήγα στο αμάξι μου και πήρα τηλέφωνο τον δικηγόρο μου». ”Δεν ήταν νόμιμο να τραβήξουν πλάνο από το φόρεμά σου με τέτοιον τρόπο” μου είπε.

Ενημέρωσα τον Paul για όσα μου είπε ο δικηγόρος. Φυσικά αρνήθηκε κατηγορηματικά πως είχα οποιαδήποτε επιλογή. Ήμουν απλώς μια ηθοποιός, απλώς μια γυναίκα- τι επιλογές να είχα;

Αλλά είχα επιλογές. Οπότε σκεφτόμουν και σκεφτόμουν και επέλεξα να επιτρέψω τη σκηνή στην ταινία. Γιατί; Επειδή ήταν σωστό για το έργο και τον χαρακτήρα κι επειδή, στην τελική, την έκανα.

Μπορώ να πω ότι ο ρόλος ήταν μακράν ό,τι πιο παρατραβηγμένο είχα κάνει με την έννοια του να σκεφτώ την σκοτεινή πλευρά για τον εαυτό μου. Ήταν τρομακτικό. Υπνοβάτησα τρεις φορές στη διάρκεια της παραγωγής, δυο φορές φορώντας κανονικά τα ρούχα μου μέσα στο αυτοκίνητό μου στο γκαράζ. Είχα φριχτούς εφιάλτες. 

Έχετε ιδέα πόσοι άνθρωποι έχουν δει το Βασικό Ένστικτο τα τελευταία 30 χρόνια; Σκεφτείτε το. Είναι κάτι περισσότερο από μια κλεφτή ματιά στη φούστα μου», αναφέρει η Sharon Stone.