ROLE MODELS

Sharon Stone: «Κάτι πήγε στραβά με μένα. Εδώ και 20 χρόνια είμαι εκτός δουλειάς»

@2023 Brynn Anderson/AP Images

Με μία συγκινητική και γεμάτη δύναμη ομιλία, η Sharon Stone υποδέχτηκε το κοινό στην εκδήλωση Raising Our Voices που οργάνωσε το The Hollywood Reporter, την Τετάρτη, 31 Μαΐου. Η Sharon Stone μίλησε για τις προκλήσεις που αντιμετώπισε όταν αποφάσισε να λέει την άποψή της, αλλά και για το πώς επηρέασε την δουλειά της η περιπέτεια υγείας που πέρασε το 2001.

Η Sharon Stone ήταν εκείνη που ξεκίνησε το ετήσιο event του περιοδικού το οποίο εξάγεται στο Los Angeles. Όπως είπε την κάλεσαν για πολλούς λόγους να είναι οικοδέσποινα του Raising Our Voices που είχε να κάνει με την διαφορετικότητα, την ισότητα, τη συμπερίληψη και την προσβασιμότητα στο Hollywood. «Λέω την άποψη μου δυνατά, δεν ανέχομαι μ@@@@@@@ κι έχω κι εγώ το μερίδιο της διαφορετικότητάς μου. Έπαθα εγκεφαλικό από το οποίο είχα 1% πιθανότητες να επιβιώσω», σημείωσε αρχικά.

Η Sharon Stone μίλησε για την επίδραση του εγκεφαλικού και της αιμορραγίας στον εγκέφαλο που υπέστη το 2001, που άλλαξε τη ζωή της και επαγγελματικά (ανέφερε χαρακτηριστικά ότι μειώθηκαν οι ώρες που μπορούσε να δουλεύει έκτοτε) και θυμήθηκε τον αγώνα της να έχει ξανά δουλειά αφού κατάφερε να μείνει ζωντανή.

«Ανάρρωσα για 7 χρόνια και δεν είχα δουλειές έκτοτε», είπε η Sharon Stone. «Όταν συνέβη, δεν ήθελα να το πω σε κανέναν επειδή, ξέρετε, αν κάτι πάει στραβά με σένα, μένεις εκτός. Κάτι πήγε στραβά με μένα – Είμαι εκτός δουλειάς για 20 χρόνια. Δεν είχα δουλειές. Ήμουν μία μεγάλη σταρ του κινηματογράφου κάποτε στη ζωή μου», συμπλήρωσε η ηθοποιός.

Η Sharon Stone που έχει προταθεί για Όσκαρ το 1995 για την ερμηνεία της στην ταινία Casino, μίλησε για το πώς σε διάφορες περιστάσεις στην καριέρα της χρειάστηκε να είναι ο σύμβουλος του εαυτού της. «Έσπασα πολλές γυάλινες οροφές», σημείωσε.

«Θέλω να σας πω ότι ήταν επώδυνο. Ήταν επώδυνο να πληρώνεσαι. Ήταν επώδυνο να παλεύεις με τους επικεφαλής των στούντιο. Ήταν επώδυνο να οριοθετείς– όρια για το ποιος θα ερχόταν στο trailer μου και τι θα μπορούσε να ζητήσει, όρια για το γεγονός ότι δεν ήθελα να υπογράψω το συμβόλαιό μου όσο μου έκαναν μακιγιάζ την πρώτη μέρα του γυρίσματος. Ήταν επώδυνο να λέω ότι είχα, όπως κάθε οργανισμός, το δικαίωμα να δώσω στον δικηγόρο μου να διαβάσει το συμβόλαιό μου και ότι δεν έπρεπε να ξεκινήσω την ταινία υπογράφοντας το αδιάβαστο συμβόλαιό μου στο trailer του μακιγιάζ», είπε η Sharon Stone για όλες τις φαινομενικά μικρές, αλλά στην πραγματικότητα ουσιώδεις μάχες που είχε να δώσει και έδωσε.

Όπως ίσως περίμενες, η Sharon Stone αντιμετώπισε μία σειρά από προβλήματα στη βιομηχανία για το γεγονός ότι έδωσε αυτές τις μάχες. Όπως είπε η ίδια μερικές φορές το γεγονός ότι υπερασπιζόταν τα δικαιώματα και τον εαυτό της ήταν αιτία για να μην προσληφθεί σε κάποια δουλειά. «Η διαφορετικότητα μπορεί να είναι παραπάνω από ένα πράγματα. Μπορεί να είναι ένας τραυματισμός, το χρώμα του δέρματός σου, το γεγονός ότι υπερασπίζεσαι τα δικαιώματά σου», επεσήμανε.

Η Sharon Stone θα ήθελε να δουλεύει στη βιομηχανία του θέαματος, αλλά δεν μπορεί κι έτσι αποφάσισε να δουλέψει για να μπορούν όσοι είναι διαφορετικοί όπως κι εκείνη να νιώσουν επιτέλους ορατοί. Όπως είπε αυτό κάνει συνεργαζόμενη εδώ και 20 χρόνια με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, τα Ηνωμένα Έθνη και κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο, ώστε να εξασφαλίσει ότι φωνές που δεν εκπροσωπούνται αρκετά θα ακουστούν. Και τόνισε ότι οι άνθρωποι με διαφορετικές προοπτικές πρέπει να απαιτήσουν μία θέση στη βιομηχνία του θεάματος.

«Είναι σημαντικό για μένα η διαφορετικότητά σας να μην εξαλειφθεί από αυτή τη μ@@@@@@ ιδέα κατά της αφύπνισης στη χώρα μας», σημείωσε η Sharon Stone.

«Αυτό το δημοκρατικό πείραμα σημαίνει πολλά. Η ακραία ώθηση μίας ελεγχόμενης κυβερνητικής κοινωνίας – όπως θέλετε να το πείτε, όποια ταμπέλα κι αν θέλει ο κόσμος να βάλει – είναι επίσης πείραμα. Δεν σημαίνει ότι θα γίνει. Σημαίνει ότι είναι πείραμα να δουν τι θα δεχτείτε. Θα δεχτείτε μία ελεγχόμενη κυβέρνηση; Θα δεχτείτε ένα σύστημα ελεγχόμενων στούντιο; Τι θα δεχτείτε, ή θα υψώσετε ανάστημα και θα μετρηθείτε;», κατέληξε η ηθοποιός. «Υψώστε τις φωνές σας, σάς παρακαλώ», παρακίνησε το κοινό πριν αποχωρήσει από τη σκηνή η Sharon Stone.