CELEBRITIES

Shakira: Ένα παλιό video με την πεθερά της ίσως εξηγεί τη μάγισσα στο μπαλκόνι της

@2023 Daniel Cole, file/AP Images

Η Shakira συζητιέται περισσότερο σήμερα για τον χωρισμό της από τον Gerard Piqué από την περίοδο που οι δυο τους επιβεβαίωσαν ότι δεν είναι πλέον ζευγάρι. Πολλά έχουν μεσολαβήσει, θα μου πεις. Ο Gerard Piqué, έχει νέα σύντροφο, την 23χρονη Clara Chia, και η Shakira έχει ένα νέο τραγούδι, το Bzrp Music Sessions 53 που έσπασε ρεκόρ ως το νέο ισπανόφωνο τραγούδι με τις περισσότερες προβολές στο YouTube μέσα σε ένα 24ωρο.

Πολύς λόγος έγινε για τους στίχους αυτού του τραγουδιού που έμοιαζαν ευθείες βολές προς τον Gerard Piqué για τον χωρισμό τους, όπως και για τα μοιραία φάουλ στα οποία υπέπεσε η Shakira συγκρίνοντας τον εαυτό της και τη νέα σύντροφο του Gerard Piqué, και εξισώνοντάς τόσο την ίδια όσο κι εκείνη με αντικείμενα και πιο συγκεκριμένα, με αυτοκίνητα και ρολόγια. Κι αυτό δεν το λες και τόσο καλό για τις γυναίκες. Δεν το λες και τόσο κόντρα στα στερεότυπα που επιβάλει η πατριαρχία.

Στο τραγούδι της υπήρχε και μία αναφορά στην πεθερά της, Montserrat Bernabeu, τη γιατρό μητέρα του Gerard Piqué. «Με άφησες να είμαι γειτόνισσα με τη μάνα σου, με τον Τύπο στην πόρτα μου και τα χρωστούμενα στην εφορία», λέει στους στίχους της.

Η μητέρα του ποδοσφαιριστή είχε κάνει like στο νέο τραγούδι της Shakira στο Twitter, αλλά πολύ σύντομα το πήρε πίσω. Κρίνοντας από τη κούκλα real life μεγέθους, ντυμένη μάγισσα, που τοποθέτησε στο μπαλκόνι της η Shakira τις επόμενες μέρες, έτσι ώστε να «κοιτά» προς το σπίτι της Montserrat Bernabeu, νομίζω ότι είναι ασφαλές να πούμε ότι τα όποια like της στη Shakira έγιναν από λάθος. Γείτονες ανέφεραν επίσης στη Daily Mail ότι η Shakira έπαιζε στη διαπασών το νέο της τραγούδι στο repeat, πράγμα που για τη γειτόνισσά/πρώην πεθερά της μάλλον δεν θα ήταν διασκεδαστικό.

Οι fans της τραγουδίστριας ανακάλυψαν άλλωστε ένα παλιότερο video που δείχνει την πρώην πεθερά της Shakira να κρατά το στόμα της τραγουδίστριας και μετά να φέρνει το δάχτυλό της μπροστά στο στόμα της σαν να λέει στην pop star να σωπάσει. Στο πλευρό τους, βρίσκεται ένας ατάραχος Gerard Piqué. Ίσως τελικά οι σχέσεις μεταξύ της Shakira και της Montseratt να μην ήταν και τόσο καλές, όσο θα θέλαμε να είναι οι σχέσεις με όλες τις γυναίκες της ζωής μας.

«Αυτό το κακό πλάσμα πάντα μου δημιουργούσε μία κακή αίσθηση. Καημένη Shakira είναι καλό που άνοιξες τα μάτια σου», έγραψε στα ισπανικά ένας fan της τραγουδίστριας αναρτώντας το video που σύντομα έγινε viral.

Βέβαια, υπάρχει πάντα και η πιθανότητα αυτή η χειρονομία που κάνει η Montserrat Bernabeu στη Shakira να σημαίνει «Σ’ αγαπώ πολύ» στην Ισπανία. Ίσως σε ένα παράλληλο σύμπαν και η μάγισσα στο μπαλκόνι να είναι στα ισπανικά πρόσκληση για καφέ στη γειτόνισσα-πρώην πεθερά της. Πάντως στο Insider’s Guide to Understanding Spanish Hand Gestures δεν βρήκα ούτε μάγισσες να μεταφράζονται, ούτε αυτή την μάλλον παγκόσμια χειρονομία σιωπής να έχει κάποιο άλλο νόημα.

Viral έχει γίνει κι ένα άλλο video που δείχνει τον Gerard Piqué να σταματά τη Shakira από το να κάνει μία καρδιά με τα χέρια της στις κάμερες σε γήπεδο στο οποίο είχαν βρεθεί μαζί. Παρόμοια κατάσταση κι εκεί, όπως θα δεις στο video που περιλαμβάνει και το άλλο πρώην ζευγάρι η σχέση του οποίου έγινε τραγούδι αυτές τις μέρες, τη Miley Cyrus και τον Liam Hemsworth σε μία παρόμοια, κακή στιγμή τους. «Είσαι καλύτερα χωρίς τον άντρα που θαμπώνει το φως σου», γράφει η λεζάντα και δεν μπορούμε παρά να συμφωνήσουμε.

Ενίοτε, είσαι καλύτερα και χωρίς τη μητέρα του άντρα που θαμπώνει το φως σου, όπως αποδεικνύει η παρακάτω παλιότερη εξομολόγηση της Shakira που έχει ξαναδεί το φως της δημοσιότητας.

Το καλοκαίρι του 2021 η Shakira είχε αναλύσει για χάρη της βρετανικής Vogue στα looks των τελευταίων 20 χρόνων της καριέρας της. Το 2012 η Shakira είχε τιμηθεί από το γαλλικό υπουργείο Πολιτισμού. Η τραγουδίστρια θυμήθηκε το look της για την εκδήλωση από την πρώτη στιγμή που το κοίταξε όπως θα δεις στο παρακάτω video. Και το θυμήθηκε με τρόμο.

H Shakira είχε εμφανιστεί στην εκδήλωση με κοντά ξανθά μαλλιά, ένα hair look που χαρακτήρισε «πολύ κακό κούρεμα». Είχε επίσης αποκαλύψει ότι πίσω από αυτό το look βρισκόταν η – πρώην πλέον – πεθερά της.

«Μου είπε: “Γιατί δεν κόβεις τα μαλλιά σου; Είναι πολύ φθαρμένα” κι εγώ απάντησα “Αχά”», θυμήθηκε η Shakira και στη συνέχεια μιμήθηκε την κίνηση ενός ψαλιδιού στα μαλλιά της. «Το χειρότερο λάθος της ζωής μου. Πεθερά, δεν παίρνω πάλι συμβουλές από εσένα για τον καλλωπισμό», είχε πει γελώντας. Ίσως κάτω από αυτό το χαμόγελο κρυβόταν και κάποιο δάκρυ τελικά.