CELEBRITIES

Ρίτσα Μπιζόγλη: 6 πράγματα που δεν ξέρεις για τη γυναίκα συνώνυμο της ενημέρωσης

Papadakis Press

Και η Ρίτσα Μπιζόγλη, που έλεγε και κάποια δημοφιλής διαφήμιση σχολής δημοσιογραφίας του παρελθόντος, είναι ένα από τα πρόσωπα που πάντα έχεις συνδεδεμένα στο μυαλό σου με την ενημέρωση. Η anchorwoman του ΑΝΤ1 είναι μία παρουσία που έχεις συνηθίσει πάντα να βλέπεις σοβαρή ανάμεσα σε τίτλους ειδήσεων και ρεπορτάζ που, το λιγότερο, σε ανησυχούν. Πόσα όμως ξέρεις για εκείνη; Υπάρχει χαλαρή πλευρά στη Ρίτσα Μπιζόγλη; Υπάρχουν στιγμές που τη λυγίζει το συναίσθημα και υπάρχει μία άγνωστη περιπέτεια που έχει ζήσει;

Αυτές κι ακόμα περισσότερες απορίες σου ίσως λυθούν, καθώς θα διαβάσεις παρακάτω. Η Ρίτσα Μπιζόγλη βρέθηκε καλεσμένη στην εκπομπή του Γρηγόρη Αρναούτογλου, The 2Night Show κι αποκάλυψε πλευρές της και περιστατικά της ζωής της που δεν ήξερες ως τώρα. Μαζί με αυτά, βρήκαμε κι ακόμα περισσότερα πράγματα που μπορεί να μην γνώριζες για εκείνη. Η Ρίτσα Μπιζόγλη όπως δεν είχες υποπτευθεί ότι είναι.

Αν δεν ήταν δημοσιογράφος, θα ήθελε να γίνει χημικός

Η Ρίτσα Μπιζόγλη ονειρευόταν να σπουδάσει χημεία, ωστόσο, μετά τις Πανελλήνιες μπόρεσε να μπει στη σχολή Ιχθυοκαλλιέργειας στο Μεσολόγγι. Σύντομα όμως βρέθηκε να σπουδάζει δημοσιογραφία και παρόλο που ο χώρος της δημοσιογραφίας ήταν σκληρός, η ίδια δεν μετανιώνει στιγμή για την πορεία της. «Η δημοσιογραφία ήταν πολύ κόντρα ρόλος για μένα. Ήμουν πολύ μαζεμένη σαν χαρακτήρας αλλά ήθελα κάτι διαφορετικό. Πήγα σε εργαστήριο δημοσιογραφίας, δεν υπήρχε τότε Πανεπιστήμιο. Στην αρχή ήθελα Χημικό, αλλά πέρασα στις Ιχθυοκαλλιέργειες στο Μεσολόγγι, δεν πήγα ποτέ», είπε χαρακτηριστικά στον Γρηγόρη Αρναούτογλου η Ρίτσα Μπιζόγλη.

Η «εμμονή στο λάθος»

Η Ρίτσα Μπιζόγλη ξέρεις ότι έχει κάνει και λάθη στη ζωή της. Ένα από αυτά μάλιστα αποδείχθηκε πραγματικά επικίνδυνο, καθώς αφορούσε το σώμα της το οποίο εξάντλησε κάνοντας γυμναστική.

«Έκανα εξαντλητική γυμναστική. Νόμιζα ότι ήμουν η Πετρουλάκη. Έκανα πολύ σκληρή γιόγκα. Ένα πρωί ξύπνησα και κατέληξα στο νοσοκομείο διότι δεν ανέπνεα. Έχω μια εμμονή στο λάθος, μπορεί να βγω έξω και να ξεχάσω την τσάντα μου και το πορτοφόλι μου. Είμαι αφηρημένη», είπε στη συνέντευξή της η Ρίτσα Μπιζόγλη.

Όσο για την εμφάνισή της, αυτή είναι πολύ διαφορετική όταν βρίσκεται εκτός του δελτίου ειδήσεων. «Δεν στηρίζω την εικόνα που έχω στις ειδήσεις. Είμαι ένας άλλος άνθρωπος, κυκλοφορώ χωρίς μακιγιάζ, με σκισμένα τζιν», ανέφερε η Ρίτσα Μπιζόγλη στην ίδια συνέντευξη.

Η Ρίτσα Μπιζόγλη έχει εκπαιδευτεί να μη δείχνει συναίσθημα

Ο χώρος των ειδήσεων είναι ένας χώρος σκληρός, στον οποίο υποχρέωσή σου είναι να μεταφέρεις την είδηση κι όχι να τη χρωματίσεις με την προσωπική σου άποψη ή την συναισθηματική σου φόρτιση γι’ αυτήν. Ωστόσο κι οι δημοσιογράφοι έχουν τις ανθρώπινες στιγμές τους, αυτές που «λυγίζουν» μεταδίδοντας μία είδηση κι η Ρίτσα Μπιζόγλη δεν αποτελεί εξαίρεση σε αυτόν τον κανόνα.

«Οι πιο δύσκολες στιγμές στην τηλεόραση είναι τα στενάχωρα, όπως οι Δίδυμοι Πύργοι. Είμαστε εκπαιδευμένοι να μη δείχνουμε τα συναισθήματά μας στον αέρα. Όταν σκότωσαν τον Καραϊβάζ, στεναχωρήθηκα, αλλά οφείλεις να πεις την είδηση και όχι να δείξεις τα συναισθήματά σου. Δεν μπορείς πάντα, αλλά προσπαθείς. Να τις λες σκέτες, χωρίς χρυσόσκονη. Τις λες, τελειώνεις και φεύγεις», σχολίασε μιλώντας στο The 2Night Show.

Η δημοσιογράφος που δεν αγαπά το multitasking

«Δεν μου αρέσει να κάνω πολλά πράγματα μαζί και γενικά νιώθω ότι αυτό με πνίγει. Οπότε το αποφεύγω. Ένα πράγμα τη φορά και σωστά», είχε πει στο Thrive Global η Ρίτσα Μπιζόγλη. Παρόλο που το multitasking είναι μέρος της ζωής κάθε εργαζόμενης γυναίκας η Ρίτσα Μπιζόγλη το αποφεύγει. Αντίθετα προσπαθεί να διαχειρίζεται τις καθημερινές υποχρεώσεις της με οργάνωση.

«Γενικά είμαι οργανωτική, αλλά το μεγαλύτερό μου προσόν είναι η πειθαρχία που με βοηθάει να διαχειρίζομαι σωστά το χρόνο μου. Ή ακόμα καλύτερα να είμαι μπροστά από τον χρόνο! Γενικά επειδή μου αρέσει να ρίχνω πάντα μια δεύτερη ματιά στη δουλειά μου, αλλά και σε όλα τα πράγματα στη ζωή μου προσπαθώ να έχω αυτή τη χρονική πολυτέλεια για να το κάνω. Η δεύτερη ματιά είναι πάντα πιο αποτελεσματική από την πρώτη και μου παρέχει πολύ περισσότερη ασφάλεια και σιγουριά», σημείωνε στην ίδια συνέντευξη.

Η Ρίτσα Μπιζόγλη και η ευτυχισμένη προσωπική ζωή

Η Ρίτσα Μπιζόγλη είναι παντρεμένη από το 2004 με τον δημοσιογράφο Παναγιώτη Γερολυμάτο με τον οποίο πραγματοποιούν ελάχιστες δημόσιες εμφανίσεις μαζί, αφού προσπαθούν να κρατούν χαμηλό προφίλ στην ιδιωτική τους ζωή.

«Μπορεί να καταλάβει. Ξέρει τι σημαίνει ότι δεν υπάρχουν ωράριο, γιορτή ή αργία. Η στήριξη είναι απόλυτη», είχε πει για το γεγονός ότι βρίσκονται στο ίδιο επάγγελμα και πόσο βοηθητικό είναι αυτό στη σχέση τους, η Ρίτσα Μπιζόγλη σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Real.

Η αγάπη για το θέατρο

Ρίτσα Μπιζόγλη Με τον σύζυγό της σε θεατρική πρεμιέρα το 2017. / Γιάννης Νταρίλας/ Papadakis Press
Με τον σύζυγό της σε θεατρική πρεμιέρα το 2017.

Ανάμεσα στις αγαπημένες της δραστηριότητες εκτός των τηλεοπτικών πλατό των ειδήσεων είναι και η παρακολούθηση θεατρικών παραστάσεων για τη Ρίτσα Μπιζόγλη. «Βλέπω με πάθος θέατρο και αθλούμαι, δηλαδή κυρίως τρέχω. Επίσης, περνάω όσο χρόνο περισσότερο μπορώ με την οικογένεια μου και τους φίλους μου», είχε πει σε συνέντευξή της στη Real. Μάλιστα, σε θεατρικές πρεμιέρες έχουν πραγματοποιηθεί και οι περισσότερες δημόσιες εμφανίσεις της, είτε μόνη είτε με τον σύζυγό της.