CELEBRITIES

Ράνια Τζίμα: Οι δύσκολες στιγμές που πέρασε με τον σύζυγό της και η επιθυμία για δεύτερο παιδί

NDP Photo Agency

Τη φετινή σεζόν η Ράνια Τζίμα βρίσκεται στο τιμόνι της παρουσίασης του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Mega, από Δευτέρα μέχρι και Πέμπτη. Η παρουσιάστρια βρέθηκε καλεσμένη στην εκπομπή της Δανάης Μπάρκα, «Πάμε Δανάη» και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην ιδιαίτερα δύσκολη φύση του επαγγέλματος, στην πιο δυνατή στιγμή που έζησε στο τηλεοπτικό πλατό καθώς και στο ενδεχόμενο μιας μελλοντικής εγκυμοσύνης.

Η δημοσιογράφος Ράνια Τζίμα, λοιπόν, μίλησε για όλους και για όλα κάνοντας αρκετές αποκαλύψεις τόσο για την προσωπική της ζωή όσο και για τις απαιτήσεις και τις δυσκολίες που συνοδεύουν το επάγγελμα της παρουσιάστριας κεντρικού δελτίου ειδήσεων.

Ράνια Τζίμα: «Ένας άνθρωπος που κάθεται στο σαλόνι του σπιτιού του, μού έχει ανοίξει την πόρτα του»

Μιλώντας αρχικά για τις απαιτήσεις και τους κανόνες που πρέπει να ακολουθεί ένας σωστός επαγγελματίας του χώρου, η Ράνια Τζίμα ανέφερε χαρακτηριστικά: «Προσπαθώ να σκέφτομαι πως κάθε απόγευμα, αυτήν την ώρα ένας άνθρωπος κάθεται στο σαλόνι του σπιτιού του και μου έχει ανοίξει την πόρτα του. Μου έχει πει μπες μέσα και δώσε μου αυτά που χρειάζομαι. Νομίζω ότι αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο πρέπει να προσεγγίζουμε τις ειδήσεις. Οι τηλεθεατές μάς κάνουν την χάρη που μάς εμπιστεύονται».

«Είναι μια δουλειά που χρειάζεται όντως γερό στομάχι»

Εκτός από τις απαιτήσεις του επαγγέλματος, η Ράνια Τζίμα αναφέρθηκε και στις δυσκολίες του. «Δεν είναι εύκολο επάγγελμα. Ωστόσο, ας μην κάνουμε την δουλεία μας κάτι τεράστιο. Υπάρχουν καθημερινά άνθρωποι που σώζουν ζωές, χειρίζονται έκτακτες καταστάσεις. Είναι μια δουλειά που χρειάζεται όντως γερό στομάχι. Απαιτεί εσωτερική συγκρότηση. Πρέπει να έχεις αφετηρίες, βάσεις στις οποίες θα μπορείς να γυρίζεις, τα δικά σου καταφύγια. Αυτό είναι πολύ μεγάλο πράγμα· σε κρατάει σε μια ισορροπία, σου δίνει την δύναμη να αρχίσεις την επόμενη μέρα και να δώσεις πάλι μάχη. Δεν είναι μάχη μιας μόνο μέρας», δήλωσε η παρουσιάστρια του Mega.

«Η υπόθεση Τοπαλούδη με είχε υπερβεί απολύτως. Δεν μπορούσα να το διαχειριστώ»

Η Ράνια Τζίμα εκμυστηρεύτηκε μια από πιο δύσκολες και συναισθηματικές στιγμές που βίωσε στο τηλεοπτικό πλατό. Στιγμή που δεν κατάφερε να μείνει ακέραιη και ψύχραιμη, με τον συναισθηματισμό να κερδίζει την μάχη.

«Δεν είμαστε μηχανές. Έχουν υπάρξει στιγμές που όλοι έχουμε συγκινηθεί, λυγίσει, δυσκολευτεί να χειριστούμε κάποια ρεπορτάζ. Ως επί το πλείστον, όμως, χρωστάμε στον κόσμο να κρατάμε μια απόσταση. Εγώ το έχω χάσει λίγο αυτό. Στην υπόθεση Τοπαλούδη, ήταν αδύνατον (να κρατηθώ). Με είχε υπερβεί απολύτως.

Δεν μπορούσα να το διαχειριστώ κατά κανέναν τρόπο. Απλώς άρχισα να πλαντάζω. Θέλει χρόνο να το διαχειριστείς γιατί είναι κάτι το πραγματικό. Το καλύψαμε, βέβαια, με πλάνα και την βοήθεια συναδέλφων που βρίσκονταν στο πλατό, αλλά ήταν πάρα πολύ δύσκολο. Ταυτίζεσαι πολλές φορές από ένα σημείο και πέρα στην ζωή σου με διάφορα θέματα. Ήταν δύσκολο πολύ».

«Έχω μεγάλη συναισθηματική σύνδεση με το Mega. Η επαναλειτουργία του ήταν δίκαιη και έγινε πράξη»

Η παρουσιάστρια, μεταξύ άλλων, τοποθετήθηκε δημόσια για το κλείσιμο και την επαναλειτουργία του καναλιού. «Έχω μεγάλη συναισθηματική σύνδεση με το Mega· πολύ μεγάλη. Ήταν για ‘μένα ένα τεράστιο σχολείο και χαίρομαι που βλέπω ξανά παλιούς ανθρώπους του Mega. Από δημοσιογράφους μέχρι διοικητικούς και τεχνικούς. Έχει ζεστασιά, είναι οικογένεια. Αισθανόμουν ότι αυτό που συμβαίνει είναι μεγάλη αδικία, ότι χάνεται κάτι πολύ ισχυρό. Ήταν πολύ έντονο το αίσθημα της αδικίας και ήθελα πάρα πολύ να ξανανοίξει το Mega. Οπότε νομίζω ότι η επαναλειτουργία του ήταν δίκαιη και έγινε πράξη».

Η περίοδος της εγκυμοσύνης και οι οικονομικές δυσκολίες

Όπως ανέφερε η ίδια, η διακοπή λειτουργίας του Mega κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης ήταν μια πολύ δύσκολη στιγμή για την ίδια και τον σύζυγό της Γαβριήλ Σακελλαρίδη, καθώς τα δυο γεγονότα συνέπεσαν τυχαία. «Ήμουν έγκυος στον 5-6 μήνα όταν πήρα την άδεια εγκυμοσύνης και τότε έκλεισε το Mega. Θυμάμαι που παρακολούθησα τον πρώτο διαγωνισμό για τις άδειες από το μαιευτήριο. Εμείς με τον Γαβριήλ βιοποριζόμαστε απολύτως από αυτήν την δουλειά.

Δεν είμαστε κληρονόμοι κάποιας δυναστείας. Εάν μείνουμε χωρίς δουλειά κάποιους μήνες, πολύ απλά το σπίτι δεν θα βγαίνει. Δεν υπάρχει κάποιο άλλο back-up. Ο Γαβριήλ δεν είχε δουλειά εκείνο το διάστημα. Είχε αποσυρθεί από την πολιτική και σκεφτόταν τι θα κάνει αργότερα. Περάσαμε αυτό που έχουν περάσει εκατομμύρια οικογένειες μέσα στην κρίση. Βρεθήκαμε στον αέρα αλλά δεν ήμασταν μόνο εμείς. Εγώ βρήκα δουλειά όταν η κόρη μας ήταν τεσσάρων ετών. Ευτύχησα τότε. Ήμουν τυχερή που τότε πήγα στον Alpha».

Οι δηλώσεις της για την οικογένειά της και το ενδεχόμενο ενός δεύτερου παιδιού

Τέλος, η Ράνια Τζίμα μίλησε για την κόρη της, Ελένη, και την σχέση της με την ίδια αλλά και τον μπαμπά της. «Στο σπίτι κάνω μόνο την καλή. Κάνω πως δεν καταλαβαίνω και το απολαμβάνω, γιατί η Ελένη είναι δεινός μαμάκιας. Η Ελένη ζηλεύει τον μπαμπά της, τον ανταγωνίζεται.

Ο Γαβριήλ είναι αυτός που βάζει τα όρια». Η παρουσιάστρια έκανε, επίσης, αναφορά στο ζήτημα της χρήση της μάσκας από την κόρη της αναφέροντας: «Η Ελένη πάει προνήπιο και φοράει κανονικά και πολύ εύκολα μάσκα. Φορούσαμε και εμείς οι ίδιοι, έβλεπε και τον κόσμο, οπότε καταλάβαινε. Δεν της κάνει ιδιαίτερη αίσθηση η χρήση μάσκας, δεν το αντιμετωπίζει ως κάτι. Δηλαδή δεν θεωρεί ότι αυτό που κάνει είναι κάτι διαφορετικό από αυτό που κάνει ο μπαμπάς της ή η μαμά της.

Λίγο πριν το τέλος της συνέντευξης, η ίδια δήλωσε την επιθυμία της για την απόκτηση ενός δεύτερου παιδιού: «Εγώ θέλω και άλλο παιδί. Αλλά ο Γαβριήλ το σκέφτεται ακόμα, γιατί αυτό που περάσαμε έγραψε μέσα μας και στην ψυχή μας. Την αγωνία που περάσαμε τότε την θυμόμαστε και οι δυο. Ωστόσο, επειδή εγώ είμαι μοναχοπαίδι, η Ελένη δεν ήθελα να μεγαλώσει μόνη της. Ο Γαβριήλ είναι πιο πραγματιστής και σκέφτεται πρακτικά πράγματα. Και εγώ τα σκέφτομαι, αλλά είμαι σχεδόν 40, οπότε αν πρόκειται να μείνω έγκυος πρέπει να γίνει σύντομα».