CELEBRITIES

Οι «επιδραστικοί» Meghan Markle και πρίγκιπας Harry συνεργάζονται με το Time 100 για να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα

Pool Photo via AP Daniel Leal-Olivas

Το 2018 ο πρίγκιπας Harry και η Meghan Markle είχαν βρεθεί ανάμεσα στους 100 πιο επιδραστικούς ανθρώπους της ετήσιας λίστας που εκδίδει το περιοδικό Time. Μάλιστα τότε η Meghan Markle είχε μπει και στη σύντομη λίστα των ονομάτων από τα οποία το περιοδικό θα διάλεγε την πιο σημαντική γυναίκα για τη χρονιά που πέρασε. Δύο χρόνια μετά η Meghan Markle και ο πρίγκιπας Harry συνεργάζονται με το περιοδικό με αφορμή την έκδοση της φετινής λίστας τους για να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα στον αμερικανικό λαό.

Ο πρίγκιπας Harry και η Meghan Markle εμφανίστηκαν σε ένα video στο οποίο αφού συνεχάρησαν όσους κατάφεραν φέτος να μπουν στην εκλεκτική λίστα των 100 πιο επιδραστικών ανθρώπων του πλανήτη, μίλησαν για τις επερχόμενες εκλογές.

Το μήνυμά τους για τον αρνητισμό στο διαδίκτυο και τις εκλογές στις ΗΠΑ

«Όταν κάποιος εκτίθεται στον αρνητισμό στο διαδίκτυο, οι επιπτώσεις αυξάνονται εκθετικά. Είναι καιρός όχι μόνο να το αναλογιστούμε αυτό αλλά να δράσουμε», είπαν μεταξύ άλλων ο πρίγκιπας Harry και η Meghan Markle. To video τους είναι τραβηγμένο στο σπίτι τους στη Santa Barbara και αυτή είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε τον κήπο του σπιτιού τους. Το video προβλήθηκε από το ABC στην prime time ζώνη του καναλιού.

«Καθώς πλησιάζουμε τον Νοέμβριο, είναι ζωτικής σημασίας να απορρίψουμε τη ρητορική μίσους, την παραπληροφόρηση και την διαδικτυακή αρνητικότητα. Αυτό που καταναλώνουμε, στο οποίο εκτιθέμεθα και κάθε τι στο οποίο αφιερώνουμε χρόνο διαδικτυακά, έχει αληθινές επιπτώσεις σε όλους μας» είπε ο πρίγκιπας Harry και η Meghan Markle συμπλήρωσε: «Κάθε τέσσερα χρόνια μας λένε: “Αυτές είναι οι πιο σημαντικές εκλογές της ζωής σας”, αλλά αυτές είναι. Όταν ψηφίζουμε, οι αξίες μας αναλαμβάνουν δράση και οι φωνές μας ακούγονται».

Ο πρίγκιπας Harry δεν έχει ψηφίσει ποτέ

Ο πρίγκιπας Harry τόνισε ότι ο ίδιος δεν θα μπορούσε να ψηφίσει στις εκλογές του Νοεμβρίου στις ΗΠΑ, καθώς δεν είναι Αμερικανός πολίτης. Ο ίδιος αποκάλυψε ότι δεν έχει ψηφίσει ποτέ ως τώρα ούτε στη Βρετανία αφού παραδοσιακά τα μέλη της βασιλικής οικογένειας δεν επιτρέπεται να αναμειγνύονται με την πολιτική.

Από τότε που αποφάσισαν να παραιτηθούν από τα καθήκοντά τους ως μέλη της βασιλικής οικογένειας, η σύζυγός του που έχει διατηρήσει την αμερικανική της υπηκοότητα, έχει αρχίσει να μιλά πιο ανοιχτά για θέματα που αφορούν την πολιτική. Επιπλέον έχει ξεκινήσει από πιο νωρίς την προσπάθεια να ενθαρρύνει όλο και περισσότερους ανθρώπους να συμμετέχουν στις εκλογές, ενώνοντας τις δυνάμεις της σε αυτό με σημαντικές προσωπικότητες των ΗΠΑ όπως η ακτιβίστρια Gloria Steinem και η πρώην Πρώτη Κυρία της χώρας, Michelle Obama.

Οι πιο επιδραστικοί άνθρωποι σύμφωνα με το Time. Ο κορονοϊός στο επίκεντρο

Η λίστα του Time με τους 100 πιο επιδραστικούς ανθρώπους του πλανήτη για το 2020 περιλαμβάνει κάθε χρόνο καλλιτέχνες, πολιτικούς, ακτιβιστές, ηγέτες και απλούς πολίτες που έχουν σημαντική επιρροή στην παγκόσμια κοινότητα. Μεταξύ άλλων φέτος η λίστα συμπεριλαμβάνει τον λοιμωξιολόγο Dr. Anthony Fauci, τον πρόεδρο των ΗΠΑ Donald Trump, τον πρώην αντιπρόεδρο και υποψήφιο των Δημοκρατικών στις εκλογές Joe Biden, τη συνυποψήφιά το, Kamala Harris, τον Πρόεδρο του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ John Roberts, τον Πρόεδρο της Κίνας Xi Jinping, και της Βραζιλίας Jair Bolsonaro αλλά και τον γενικό διευθυντή του ΠΟΥ Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Όπως έχεις καταλάβει πολύ καλά ήδη το 2020 έχει σημαδευτεί από την πανδημία του κορονοϊού. Όχι μόνο τιμήθηκαν πρόσωπα που συνέβαλαν στη διαχείριση της πανδημίας, αλλά και για πρώτη φορά έχουν γίνει τόσες πολλές δημόσιες αναφορές και ευχαριστίες στο υγειονομικό προσωπικό παγκοσμίως. Τις δικές τους ευχαριστίες στους εργαζόμενους στην πρώτη γραμμή της μάχης με τον Covid – 19 έκαναν και ο πρίγκιπας Harry και η Meghan Markle.