CELEBRITIES

Πρίγκιπας William: Η πρώτη του δήλωση μετά τη συνέντευξη του πρίγκιπα Harry και της Meghan Markle

@2021 Tim Merry/Invision/AP

Η συνέντευξη που παραχώρησαν ο πρίγκιπας Harry και η Meghan Markle, έχει φέρει μία σοβαρή κρίση στο παλάτι του Buckingham και στον θεσμό της μοναρχίας στη Βρετανία. Ο πρίγκιπας William έδωσε μια πρώτη απάντηση, σύντομη και περιεκτική, στα όσα είπαν στην Oprah Winfrey.

Σε αυτήν τη συνέντευξη, ούτε λίγο ούτε πολύ οι Sussexes κατηγόρησαν τη βασιλική οικογένεια για ρατσισμό και αδιαφορία σε ζητήματα ψυχικής υγείας, εξηγώντας για ποιον λόγο απομακρύνθηκαν από τα καθήκοντά τους. Ανάμεσα σε όλα, ο πρίγκιπας Harry αναφέρθηκε στον αδερφό του, τονίζοντας ότι ο πρίγκιπας William και ο ίδιος, βρίσκονται σε διαφορετικά μονοπάτια. Η Meghan Markle με τη σειρά της αναφέρθηκε στην σύζυγό του Kate Middleton. Παρόλο που η Meghan Markle χαρακτήρισε την Kate Middleton «καλό άνθρωπο», είπε παράλληλα ξεκάθαρα ότι σε μία ευάλωτη για εκείνη περίοδο, η Kate την έκανε να κλάψει. Δεν τη λες και κολακευτική αναφορά αυτή.

Ο πρίγκιπας William υπερασπίζεται την βασιλική οικογένεια

Η Kate Middleton και ο πρίγκιπας William πραγματοποίησαν την πρώτη τους δημόσια εμφάνιση μετά τη συνέντευξη του δούκα και της δούκισσας του Sussex. Το ζευγάρι επισκέφθηκε στο πλαίσιο των καθηκόντων του, σχολείο του ανατολικού Λονδίνου. Η επίσκεψή τους στο School 2 έγινε στο πλαίσιο της φιλανθρωπικής δράσης τους, καθώς προωθούν ένα πρόγραμμα ψυχικής υγείας στην εκπαίδευση.

πρίγκιπας William Το ζευγάρι στην επίσκεψή του στο ανατολικό Λονδίνο. / @2021 Justin Tallis/Invision/AP
Το ζευγάρι στην επίσκεψή του στο ανατολικό Λονδίνο.
πρίγκιπας William Ο πρίγκιπας William λίγο αφού έδωσε τα πρώτα του on camera σχόλια για τη συνέντευξη. / @2021 Justin Tallis/Invision/AP
Ο πρίγκιπας William λίγο αφού έδωσε τα πρώτα του on camera σχόλια για τη συνέντευξη.

Εκεί βρισκόταν ο δημοσιογράφος του Sky News, Inzamam Rashid, ο οποίος ρώτησε τον πρίγκιπα William αν έχει μιλήσει με τον αδερφό του μετά τη συνέντευξή του στην Oprah Winfrey. «Δεν έχω μιλήσει μαζί του ακόμα αλλά θα το κάνω», απάντησε ο πρίγκιπας William. Στη συνέχεια του ζητήθηκε ένα σχόλιο για όσα ειπώθηκαν για την οικογένειά του σε σχέση με τον ρατσισμό που αντιμετώπισε η Meghan Markle ως μέλος της βασιλικής οικογένειας. «Δεν είμαστε καθόλου ρατσιστική οικογένεια», ήταν το σύντομο πρώτο και ξεκάθαρο σχόλιο του μελλοντικού διάδοχου του βρετανικού θρόνου.

«Ολόκληρη η οικογένεια έχει λυπηθεί που έμαθε το πλήρες εύρος του πόσο δύσκολα ήταν τα τελευταία χρόνια για τον Harry και τη Meghan. Τα ζητήματα που τέθηκαν, ιδίως εκείνο περί φυλετικών διακρίσεων, είναι ανησυχητικά. Αν και κάποιες αναμνήσεις ενδέχεται να ποικίλλουν, λαμβάνονται πολύ σοβαρά υπόψη και θα αντιμετωπιστούν από την οικογένεια κατ’ ιδίαν. Ο Harry, η Meghan και ο Archie θα παραμείνουν πάντα πολύ αγαπημένα μέλη της οικογένειας», ανέφερε η επίσημη ανακοίνωση της βασιλικής οικογένειας, λίγες ώρες μετά τη μετάδοση της επίμαχης συνέντευξης.

H παραίτηση του Piers Morgan μετά τα σχόλιά του για τη συνέντευξη

Ακόμα κι αν δεν καταφέρει να επιφέρει αλλαγές σε έναν θεσμό τόσο αναχρονιστικό που υποστηρίζει ακόμα και σήμερα ότι κάποιοι έχουν το κληρονομικό δικαίωμα να κυβερνούν μια χώρα, η συνέντευξη του πρίγκιπα Harry και της Meghan Markle κατάφερε να επιφέρει αλλαγές στα βρετανικά Media. Πιο συγκεκριμένα ο δημοσιογράφος και παρουσιαστής του show “Good Morning Britain” οδηγήθηκε σε παραίτηση μετά τα σχόλια του για τη Meghan Markle και τη συνέντευξή της.

Ο Piers Morgan δήλωσε στην εκπομπή του ότι δεν πιστεύει λέξη από όσα είπε η Meghan Markle στη συνέντευξή της. Ακόμα και ο συμπαρουσιαστής του εξεγέρθηκε όταν άκουσε αυτό το σχόλιο και χαρακτήρισε την συμπεριφορά του «ντροπιαστική». Ο Piers Morgan αποχώρησε από το στούντιο και στη συνέχεια από το κανάλι ITV.

«Τη Δευτέρα είπα ότι δεν πίστεψα τη Meghan Markle στη συνέντευξή της στην Oprah. Είχα χρόνο να σκεφτώ αυτή την άποψη και εξακολουθώ να μην την πιστεύω. Εάν το κάνατε εσείς, είναι εντάξει. Η ελευθερία του λόγου είναι μια αρχή που θα υποστηρίξω μέχρι τη μέρα που θα πεθάνω. Ευχαριστώ για όλη την αγάπη και το μίσος. Σας χαιρετώ και πάω να περάσω περισσότερο χρόνο με τις απόψεις μου», έγραψε στο Instagram ο παρουσιαστής χρησιμοποιώντας μία φωτογραφία του Winston Churchill και τη φράση του «Η ιδέα μερικών ανθρώπων για την ελευθερία του λόγου είναι ότι είναι ελεύθεροι να λένε ότι θέλουν, αλλά αν κάποιος τους αντιμιλήσει, εξοργίζονται», για να συνοδεύσει το κείμενο του.

Ο πρίγκιπας Harry αγαπάει τον αδερφό του. Ελπίζουμε ο πρίγκιπας William να νιώθει το ίδιο

Πίσω στην συνέντευξη κατά την οποία η Meghan Markle δήλωσε ότι «τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται» για τις φωτογραφίες της που έχουν κυκλοφορήσει με την Kate Middleton και τις δείχνουν χαρούμενες μαζί, ο πρίγκιπας Harry εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι η σχέση του με τον αδερφό του θα φτιάξει με τον χρόνο. «Τον αγαπώ αφάνταστα πολύ», σημείωσε κι ελπίζουμε ο πρίγκιπας William να σταθεί λίγο και σε αυτό το σημείο, όταν αποφασίσει να του μιλήσει.