CELEBRITIES

Ο πρίγκιπας Κάρολος αρνείται να δει το “The Crown”, η Καμίλα θα το δει μόνη της και οι φίλοι τους επιτίθενται στη σειρά

dpa via AP Sina Schuldt

Από τις πρώτες ερωτήσεις που ανταλλάξαμε σήμερα με τη Μαριλέλλα Αντωνοπούλου και τη γνωστή Ελισαβετολόγο, Δέσποινα Δημά ήταν: «Είδατε “The Crown”;». Η τέταρτη σεζόν της σειράς του Netflix που εξετάζει τη σύγχρονη ιστορία της μοναρχίας στη Μεγάλη Βρετανία, διατέθηκε την Κυριακή 15 Νοεμβρίου προς streaming και όλοι μπήκαμε σε ρυθμούς παλατιού. Έχοντας δει τα τρία πρώτα επεισόδια, δύο πράγματα είχα να διαπιστώσω. Πρώτον το να σου δείχνουν τα παλάτια της βασιλικής οικογένειας την περίοδο που διανύουμε είναι άκαρδο εκ μέρους των παραγωγών. Ούτε μπορούμε να πάμε να δούμε από κοντά το Balmoral ούτε μπορούμε να συμβιβαστούμε εύκολα μετά με την καραντίνα σε 50 τετραγωνικά στο σπίτι μας. Δεύτερον, ο πρίγκιπας Κάρολος και η Καμίλα μάλλον θα είναι έξαλλοι. Το δεύτερο μοιράστηκα με τις συναδέλφους μου. Έπειτα ανακάλυψα ότι εκείνοι που έγιναν έξαλλοι ήταν οι φίλοι του πρίγκιπα Κάρολου.

Σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα Telegraph, o πρίγκιπας Κάρολος έχει αρνηθεί να παρακολουθήσει το “The Crown” και εσκεμμένα παίρνει τις αποστάσεις του από τη σειρά, στην οποία τον υποδύεται εξαιρετικά ο Josh O’ Connor. Στην τρίτη σεζόν είχαμε δει τον έρωτά του με την Καμίλα να ανθίζει παρά τις αντιρρήσεις της οικογένειάς του. Στην τέταρτη σεζόν βλέπουμε τη γνωριμία και τον γάμο του με την Diana Spencer και αργότερα πριγκίπισσα Diana αλλά και τη συνεχιζόμενη σχέση του με την Καμίλα, που πολλά χρόνια αργότερα έγινε η δεύτερη σύζυγός του και παραμένει δίπλα του μέχρι σήμερα.

Η δούκισσα της Κορνουάλης, Καμίλα, από την άλλη, σύμφωνα με πηγές από το περιβάλλον της θα δει τη σειρά, που την απεικονίζει ως ερωμένη του πρίγκιπα Κάρολου και εμπόδιο στον γάμο του με την Diana. «Φαντάζομαι ότι θα βάλει ένα ποτήρι κόκκινο κρασί και θα το δει, αφού έχει δει και τις προηγούμενες σεζόν της σειράς. Έχει υπέροχη αίσθηση του χιούμορ κι αυτό δεν θα την ενοχλήσει καθόλου», είπε στο Vanity Fair, δίλη της δούκισσας της Κορνουάλης.

Καμίλα: Από persona non grata στην αποδοχή και στον σεβασμό των Βρετανών

Για χρόνια η Καμίλα ήταν η πιο «μισητή» γυναίκα στην Αγγλία, καθώς το κοινό την κατηγορούσε για την αποτυχία του γάμου του Κάρολου και της Diana, ενώ ήταν «εξοστρακισμένη» από τη βασίλισσα που απαγόρευε να αναφέρεται και το όνομά της στο παλάτι. Όλα αυτά έχουν πλέον αλλάξει και η Καμίλα θεωρείται ένα από τα βασικά μέλη της βασιλικής οικογένειας.

Πρίγκιπας Κάρολος Καμίλα The Crown Ο πρίγκιπας Κάρολος και η Καμίλα στην πρώτη τους κοινή εμφάνιση μετά από χρόνια σχέσης το 1999. / AP Photo / Alastair Grant
Ο πρίγκιπας Κάρολος και η Καμίλα στην πρώτη τους κοινή εμφάνιση μετά από χρόνια σχέσης το 1999.

Στην αρχή της τέταρτης σεζόν του “The Crown” η Καμίλα είναι παντρεμένη με τον Andrew Parker Bowles και ο Κάρολος γνωρίζει την Diana και αποφασίζει να την παντρευτεί. Ανάμεσα στις σκηνές που αναπαριστώνται στη σειρά είναι η στιγμή που η Diana ανακαλύπτει τα σχέδια για ένα βραχιόλι που ο Κάρολος θα δώριζε στην Καμίλα ως αποχαρετιστήριο δώρο πριν τον γάμο του. Ο ίδιος ακόμα φαίνεται να λυγίζει λίγο πριν τον γάμο.

Σύμφωνα με την βιογράφο Sally Bedell Smith που έχει γράψει βιογραφίες της βασίλισσας, του πρίγκιπα Κάρολου και της Diana, η σχέση του πρίγκιπα και της δούκισσας όπως περιγράφεται στη σειρά ρέπει πολύ προς τη μυθοπλασία. «Ενώ οι πρώτες σεζόν μπορούσαν να θεωρηθούν σειρές εποχής, αυτή είναι για τη σύγχρονη ιστορία κι έτσι είναι πιο σκληρό κάθε φορά που αναπαριστά κάτι ψευδώς», σημείωσε μιλώντας στο Vanity Fair.

Ο πρίγκιπας Κάρολος ήθελε να πετύχει ο γάμος του με την Diana

Σύμφωνα με τη συγγραφέα, ο Κάρολος ήθελε πολύ να πετύχει αυτός ο γάμος. και παρέμεινε πιστός στην Diana όπως παραδέχτηκε και ο ίδιος σε συνέντευξή του το 1994 μέχρι που ο γάμος «είχε διαλυθεί ανεπιστρεπτί». Αυτό ήταν το 1986 όταν συνέχιζε τη σχέση του με την Camila. «Από το 1981 μέχρι το 1986 είχαν τηλεφωνικές επαφές όταν εκείνος βρισκόταν σε σύγχυση και χρειαζόταν ένα αυτί να τον ακούσει αλλά η σωματική τους σχέση είχε διακοπεί για πέντε χρόνια», είπε χαρακτηριστικά.

Στις δύο δεκαετίες που έχουν περάσει από τον θάνατο της Diana, οι Βρετανοί δείχνουν να έχουν συγχωρήσει τον Κάρολο για την αποτυχία του πρώτου γάμου του και έχουν μάθει να αποδέχονται και να σέβονται την Καμίλα ως δούκισσα της Κορνουάλης. Εκείνη που κάποτε ήταν ανεπιθύμητη πλέον είναι ένα από τα πιο δημοφιλή πρόσωπα της βασιλικής οικογένειας.

πρίγκιπας Κάρολος Καμίλα The Crown Στιγμιότυπο από τον γάμο του πρίγκιπα Κάρολου και της Καμίλα στις 9 Απριλίου 2005. / AP Photo/WPA pool / Odd Andersen
Στιγμιότυπο από τον γάμο του πρίγκιπα Κάρολου και της Καμίλα στις 9 Απριλίου 2005.

Η Καμίλα είναι περίεργη για το πώς την απεικονίζει το “The Crown”, ενώ ο πρίγκιπας Κάρολος καθόλου

Σύμφωνα με φίλους της οικογένειας, η βασίλισσα Ελισάβετ και η πριγκίπισσα Άννα δεν έχουν διάθεση να δουν τη σειρά του Netflix. «Η βασίλισσα δεν επιθυμεί να δει τον εαυτό της σε ένα τηλεοπτικό προϊόν μυθοπλασίας, ενώ η Άννα δεν έχει χρόνο για τέτοιες ανοησίες», είπαν στο Vanity Fair.

Η Καμίλα, την οποία υποδύεται η Emerald Fennell στη σειρά είναι πιο περίεργη για το πώς απεικονίζεται στη σειρά. «Την έχει δει τη σειρά, φυσικά και προσωπικά πιστεύω ότι και ο Κάρολος την έχει δει», πρόσθσε η ίδια πηγή στο Vanity Fair. «Δεν πιστεύω ότι έχει κάποια σοβαρή ενόχληση από αυτήν. Τα αισθήματά της περιγράφονται με το “ποτέ μην παραπονιέσαι, ποτέ μην εξηγείς”», πρόσθεσε αναφερόμενος στο μότο της βασιλικής οικογένειας.

Οι φίλοι του πρίγκιπα Κάρολου ξεσπούν

Εκτός της βασιλικής οικογένειας πάντως αυτό το μότο δεν έχει ισχύ και κάπως έτσι οι φίλοι του πρίγκιπα Κάρολου ξεσπάθωσαν κατά της σειράς “The Crown” μιλώντας στην Daily Mail. Σύμφωνα με τον στενό φιλικό κύκλο του πρίγκιπα Κάρολου, το Netflix εκμεταλλεύεται την βασιλική οικογένεια για έσοδα, ενώ τόνισαν ότι «η φαντασία παρουσιάζεται ως πραγματικότητα» στον τρόπο που αφηγείται την ιστορία του γάμου της πριγκίπισσας Diana και του πρίγκιπα Κάρολου.

«Αυτό είναι δράμα και ψυχαγωγία για εμπορικούς σκοπούς που δημιουργείται χωρίς μία σκέψη για τους πραγματικούς ανθρώπους που εμπλέκονται σε αυτήν και βλέπουν τις ζωές τους να γίνεται πεδίο εκμετάλλευσης. Σε αυτή την περίπτωση είναι με το να βλέπουν να αναμασώνται πράγματα που έγιναν σε μία πολύ δύσκολη περίοδο πριν από 25 με 30 χρόνια πριν και χωρίς μία σκέψη για τα συναισθήματά τους. Δεν είναι σωστό ή δίκαιο, ειδικά όταν τόσα πολλά πράγματα αναπαριστώνται χωρίς να αντικατοπτρίζουν την αλήθεια», είπαν οι βασιλικές πηγές στην Daily Mail.

πρίγκιπας Κάρολος Καμίλα The Crown Η ανακοίνωση του αρραβώνα της πριγκίπισσας Diana και του πρίγκιπα Κάρολου στις 24 Φεβρουαρίου 1981. / AP/Pool / Ron Bell
Η ανακοίνωση του αρραβώνα της πριγκίπισσας Diana και του πρίγκιπα Κάρολου στις 24 Φεβρουαρίου 1981.

Η τέταρτη σεζόν του “The Crown” αναφέρεται στα χρόνια μεταξύ του θανάτου από χτύπημα του IRA του Λόρδου Moundbatten το 1979 μέχρι την αποχώρηση της Margaret Thatcher από την εξουσία το 1990. Ωστόσο είναι η σχέση μεταξύ του Καρόλου, της Diana και της Καμίλα που εξόργισε τους φίλους του πρίγκιπα.

«H νέα σεζόν περιγράφει τον πρίγκιπα και τη δούκισσα της Κορνουάλης μέσα από μία καθόλου κολακευτική σκοπιά. Ακόμα και τα reality shows στην αρχή τους παραδέχονται ότι κάποιες σκηνές έχουν εφευρεθεί από τους δημιουργούς για την ψυχαγωγία του κοινού», είπε πηγή από το παλάτι στη Daily Mail.

«Αυτό είναι τρολάρισμα με budget Hollywood. Το κοινό δεν θα έπρεπε να παρασυρθεί και να πιστέψει ότι αυτή είναι μια ακριβής αναπαράσταση όλων όσων έγιναν πραγματικά», πρόσθεσε.

Η θέση του πρίγκιπα William και η ανησυχία για τη συμφωνία του πρίγκιπα Harry με το Netflix

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα και ο πρίγκιπας William έχει εκφράσει τη δυσαρέσκειά του για το αποτέλεσμα. «O δούκας του Cambridge δεν είναι ευχαριστημένος με τη σειρά. Νιώθει ότι και οι δύο γονείς του έχουν πέσει θύματα εκμετάλλευσης και ότι αναπαριστώνται με ψευδή και υπεραπλουστευμένο τρόπο για να βγάλουν λεφτά οι δημιουργοί της σειράς», είπε πηγή στην Daily Mail.

«Υπάρχει προβληματισμός για τον Harry που θα λάβει εκατομμύρια δολάρια από την εταιρεία που είναι πίσω από αυτή τη σειρά. Εξάλλου από που προέρχονται αρκετά έσοδα του Netflix; Από το “The Crown”», πρόσθεσε η ίδια πηγή ρίχνοντας λάδι στη φωτιά. Αναφερόταν στην συμφωνία που ανακοίνωσε ο πρίγκιπας Harry και η Meghan Markle με το Netflix για την παραγωγή ντοκιμαντέρ και εκπαιδευτικών προγραμμάτων.

Μέχρι στιγμής η βασιλική οικογένεια έχει αρνηθεί να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο για το “The Crown”. Είπαμε «ποτέ μην παραπονιέσαι, ποτέ μην εξηγείς».