CELEBRITIES

Πρίγκιπας Harry: Το video έκπληξη στα Diana Awards ανήμερα των γενεθλίων της μητέρας του

AP Photo Kirsty Wigglesworth

Ο πρίγκιπας Harry έκανε μια απρόβλεπτη εμφάνιση μέσω video την Τετάρτη 1 Ιουλίου στην εικονική απονομή των βραβείων Diana που τιμούν νέους ανθρώπους με έργο που εμπνέει στο όνομα της μητέρας των Harry και William, Lady Diana. Η εικονική απονομή των βραβείων πραγματοποιήθηκε ανήμερα των γενεθλίων της πριγκίπισσας Diana που το νήμα της ζωής της κόπηκε απότομα τον Αύγουστο του 1997, όταν ήταν μόνο 36 ετών. Αν ζούσε ακόμα η Diana, τότε την 1η Ιουλίου θα συμπλήρωνε τα 59 της χρόνια.

«Είμαι τόσο απίστευτα υπερήφανος που είμαι μέρος αυτών των βραβείων, που τιμούν την κληρονομία της μητέρας μου και βγάζουν τον καλύτερο εαυτό σε ανθρώπους σαν εσάς», είπε ο πρίγκιπας Harry. «Κάνετε όλοι τόσο υπέροχη δουλειά και σε μια εποχή μεγάλης αβεβαιότητας, έχετε βρει τη δύναμη και την έμπνευση μέσα σας για να αφήσετε ένα θετικό στίγμα στον κόσμο. Και αγαπώ το πώς το Diana Award σας βοηθά να το κάνετε αυτό», συμπλήρωσε ο πρίγκιπας Harry.

Ο πρίγκιπας Harry που ήταν παιδί όταν έχασε τη μητέρα του στο τραγικό αυτοκινητιστικό δυστύχημα του Αυγούστου του 1997, μίλησε στη συνέχεια ξανά για τη Diana. «Ξέρω ότι η μητέρα μου έχει αποτελέσει έμπνευση για πολλούς από εσάς και σας διαβεβαιώνω ότι θα ήταν σίγουρα στο πλευρό σας. Όπως πολλοί από εσάς δεν πήρε τον εύκολο δρόμο, ή τον δημοφιλή ή τον άνετο στη ζωή της. Αλλά πίστευε σε κάτι και ύψωνε το ανάστημά της υποστηρίζοντας τους ανθρώπους που τη χρειάζονταν», σημείωσε ο πρίγκιπας Harry.

πρίγκιπας Harry Ο πρίγκιπας Harry στην αγκαλιά της μητέρας του, πριγκίπισσας Diana τον Αύγουστο του 1987. / AP Photo/File / John Redman
Ο πρίγκιπας Harry στην αγκαλιά της μητέρας του, πριγκίπισσας Diana τον Αύγουστο του 1987.

«Αυτή την περίοδο, βλέπουμε καταστάσεις σε όλο τον κόσμο όπου ο διαχωρισμός, η απομόνωση και ο θυμός κυριαρχούν και ο πόνος και το τραύμα βγαίνουν στην επιφάνεια. Αλλά αντλώ ελπίδα από ανθρώπους σαν εσάς και είμαι αισιόδοξος για το μέλλον του κόσμου και την δυνατότητά του να θεραπεύσει τις πληγές γιατί είναι στα δικά σας χέρια», συμπλήρωσε ο πρίγκιπας Harry.

Η αναφορά που έκανε ο πρίγκιπας Harry στο κίνημα Black Lives Matter θύμισε κάτι από Meghan Markle

Ο γιος της πρικγίπισσας Diana και του πρίγκιπα Κάρολου, μίλησε ακόμα για το κίνημα Black Lives Matter, και τα λεγόμενά του θύμισαν πολύ αυτά της συζύγου του Meghan Markle για το ζήτημα πριν από μερικές ημέρες. «Λυπάμαι πολύ, που δεν έχουμε κάνει τον κόσμο ένα μέρος που αξίζει να βρίσκεστε», σημείωσε μεταξύ άλλων ο πρίγκιπας. «Πρώτα από όλα θα σας πω συγγνώμη. Λυπάμαι πολύ που πρέπει να μεγαλώνετε σε έναν κόσμο που αυτή η κατάσταση εξακολουθεί να ισχύει», είχε πει σε σχετικό της μήνυμα εκείνη.

«Δεν υπάρχει χώρος για τον συστημικό ρατσισμό στις κοινωνίες μας, ωστόσο είναι ακόμα ενδημικός. Πρέπει να αναγνωρίσουμε χωρίς να κατηγορούμε τις προκαταλήψεις του υποσυνειδήτου μας για να φτιάξουμε έναν καλύτερο κόσμο για όλους εσάς», τόνισε. Ο πρίγκιπας Harry δεσμεύτηκε να βρει τον τρόπο να είναι μέρος της λύσης και της αλλαγής που χρειάζεται ο κόσμος και που ηγείται η νέα γενιά.

«Τώρα είναι η ώρα και ξέρουμε ότι μπορείτε να το κάνετε», σημείωσε ο πρίγκιπας Harry. Και είμαστε βέβαιοι ότι αν η Diana μπορούσε να τον παρακολουθεί από κάπου, θα χαμογελούσε.

Τα Diana Awards και ο 24χρονος που βραβεύτηκε από τον πρίγκιπα Harry

Ο πρίγκιπας Harry συμμετείχε στην εικονική εκδήλωση σε σύνδεση από το Los Angeles όπου ζει με την σύζυγό του Meghan Markle και τον ενός έτους γιο τους Archie. Στην εκδήλωση συμμετείχαν επίσης ηθοποιοί όπως η Emma Thompson αλλά και τραγουδιστές όπως ο Liam Payne. Τα Diana Awards δίνονται από το ομώνυμο φιλανθρωπικό ίδρυμα που λειτουργεί με τη στήριξη και των δύο γιων της Diana, πρίγκιπα William και πρίγκιπα Harry.

Το βραβείο που παρουσίασε ο πρίγκιπας Harry δόθηκε στον 24χρονο James Frater από το Λονδίνο που μάχεται κατά των φυλετικών διακρίσεων και δημιουργεί πρωτοβουλίες με σκοπό την αύξηση της εκπροσώπησης μαύρων φοιτητών στα Πανεπιστήμια.