CELEBRITIES

Ο πρίγκιπας Harry έπεσε θύμα φάρσας κι έκανε αποκαλύψεις για το Megxit και τον πρίγκιπα Andrew

Pool Photo via AP Paul Edwards

Μη σου τύχει να είσαι διάσημος και να σηκώνεις το τηλέφωνο σε φαρσέρ. Αυτό είναι το μόνο συμπέρασμα που μπορεί να βγει από τα δημοσιεύματα που θέλουν τον πρίγκιπα Harry να έχει πέσει θύμα τηλεφωνικής φάρσας δύο Ρώσων που προσποιήθηκαν ότι είναι η Greta Thunberg και ο πατέρας της. Ο Harry απάντησε στις ερωτήσεις τους για όλα. Σε αυτά τα όλα περιλαμβάνονται το Megxit, ο Donald Trump και ο πρίγκιπας Andrew.

Οι δύο Ρώσοι φαρσέρ Vladimir Kuznetsov και Alexey Stolyarov έχουν και στο παρελθόν κάνει τηλεφωνικές φάρσες σε πρόσωπα όπως ο Elton John αλλά και ο Ερντογάν. Είναι επίσης γνωστοί ως Vovan και Lexus. Τώρα ήταν η σειρά του πρίγκιπα Harry να υποστεί μια τηλεφωνική φάρσα. Η συνομιλία, όπως ισχυρίζονται οι ίδιοι, καταγράφηκε την Πρωτοχρονιά και ακολούθησε μια δεύτερη συνομιλία στις 22 Ιανουαρίου. Το παλάτι δεν σχολίασε τίποτα για το θέμα. Ούτε διέψευσε την είδηση, ούτε έδωσε κάποιο σχόλιο για όσα είπε ο πρίγκιπας Harry.

Ο πρίγκιπας Harry για το Megxit

«Μερικές φορές η σωστή απόφαση δεν είναι πάντα η εύκολη. Σας διαβεβαιώ το να παντρευτείς ένα πρίγκιπα ή μία πριγκίπισσα δεν είναι ακριβώς αυτό που φαίνεται. Η απόφαση οπωσδήποτε δεν ήταν εύκολη αλλά ήταν η σωστή για την οικογένειά μας, η κατάλληλη απόφαση για να προστατεύσω τον γιο μου», ακούγεται να λέει ο Harry στους φαρσέρ όταν τον ρωτούν για την παραίτησή του από τη βασιλική οικογένεια.

Ο πρίγκιπας Harry συνέχισε να μιλά για το Megxit λέγοντας: «Και πιστεύω πως υπάρχουν πολλοί άνθρωποι στον κόσμο που μπορούν να ταυτιστούν και μας σέβονται που βάλαμε ως προτεραιότητα την οικογένειά μας». Όσο για τους τίτλους τους ο πρίγκιπας Harry διέψευσε ότι τους αφαιρέθηκαν «τιμωρητικά».

«Όχι, όχι, και πάλι μην πιστεύετε όσα διαβάζετε. Κανείς δεν μας πήρε τους τίτλους», είπε. Το τηλεφώνημα ξεκίνησε με την υποτιθέμενη Greta και τον πατέρα της να του ανακοινώνουν ότι έμαθαν ότι είχαν κάποια μακρινή καταγωγή από βασιλική οικογένεια. Ως εν δυνάμει συγγενείς αναρωτιούνταν αν ένας βασιλικός γάμος της Greta με κάποιον γαλαζοαίματο θα τη βοηθούσε να προωθήσει την ατζέντα της για την κλιματική αλλαγή. Μιλώντας για το κλίμα ο πρίγκιπας Harry ανέφερε ότι ο Donald Trump έχει «αίμα στα χέρια του» καθώς προωθεί την αμερικανική βιομηχανία εξόρυξης άνθρακα.

Ο πρίγκιπας Harry για τον πρίγκιπα Andrew

Ο πρίγκιπας Harry απάντησε και για το σκάνδαλο που ξέσπασε στο παλάτι από τη γνωριμία του θείου του πρίγκιπα Andrew με τον δισεκατομμυριούχο και καταδικασμένο για σεξουαλική εκμετάλλευση και κακοποίηση ανηλίκου, Jeffrey Epstein. Ο Epstein αυτοκτόνησε τον Αύγουστο του 2019, ενώ ο Andrew έδωσε μια αμφιλεγόμενη συνέντευξη στα τέλη του 2019 όπου μίλησε για την γνωριμία τους και την φημολογούμενη εμπλοκή του στην υπόθεση.

«Ό,τι έκανε ή δεν έκανε είναι εντελώς άσχετο με εμένα και την σύζυγό μου. Εμείς λειτουργούμε οι δυο μας και εστιάζουμε στην κοινότητα, οπότε είμαστε εντελώς ανεξάρτητοι από το μεγαλύτερο μέρος της οικογένειας», είπε ο πρίγκιπας Harry.

Προς το παρόν κανείς δεν έχει διαψεύσει πώς ήταν αυτός στο τηλέφωνο. Μάλιστα η βρετανική Daily Mail απομαγνητοφώνησε ολόκληρο το παράξενο τηλεφώνημα. Και το παλάτι σίγουρα ακούει ακόμα τη φωνή του Harry στα αυτιά του. Ειδικά την τελευταία φράση του. «Είμαστε εντελώς ανεξάρτητοι από το μεγαλύτερο μέρος της οικογένειας», είπε. Από 31 Μαρτίου αυτό θα είναι και επίσημο καθώς τότε μπαίνει σε εφαρμογή πλήρως η παραίτησή του.