CELEBRITIES

Πρίγκιπας Harry: Η στιγμή που συγκινήθηκε αποχαιρετώντας τη γιαγιά του

@2022 Darren Fletcher/Pool Photo via AP Images

Τα ανώτερα μέλη της βασιλικής οικογένειας της Αγγλίας ήταν όλα εκεί, την Τετάρτη, 14 Σεπτεμβρίου, όταν το φέρετρο της βασίλισσας Ελισάβετ μεταφέρθηκε από το παλάτι του Buckingham στο Westminster Hall. Το φέρετρο πέρασε από τους δρόμους του Λονδίνου, ενώ στον ναό παρευρέθηκαν πρόσωπα όπως ο βασιλιάς Κάρολος, ο πρίγκιπας William, ο πρίγκιπας Harry, και τα τρία άλλα παιδιά της βασίλισσας Ελισάβετ και του πρίγκιπα Φίλιππου, πριγκίπισσα Anna, πρίγκιπας Andrew και πρίγκιπας Edward.

Αφού μπήκαν μέσα στο ναό, η Kate Middleton και η Meghan Markle βρέθηκαν στο πλευρό των συζύγων τους. Αυτή ήταν μία από τις τελευταίες εμφανίσεις των fab 4 που δείχνουν την προσπάθεια της βασιλικής οικογένειας για μεγαλύτερη ενότητα μπροστά στην απώλεια της βασίλισσας Ελισάβετ και ενόψει της επόμενης μέρας, στην οποία περνά η Αγγλία με τη βασιλεία του Κάρολου. Ο πρίγκιπας William και ο πρίγκιπας Harry παρακολούθησαν τη λειτουργία που ακολούθησε παρέα με τις ντυμένες στα μαύρα συζύγους τους, σε κλίμα συγκίνησης.

Ο πρίγκιπας William με την Kate Middleton και ο πρίγκιπας Harry με τη Meghan Markle / @2022 Nariman El-Mofty, Pool/AP Images
Ο πρίγκιπας William με την Kate Middleton και ο πρίγκιπας Harry με τη Meghan Markle

Ο πρίγκιπας William φορούσε την στρατιωτική του στολή ως νέος πρίγκιπας της Ουαλίας, ενώ ο πρίγκιπας Harry φόρεσε το μαύρο πένθιμο κοστούμι του, στολισμένο με τα στρατιωτικά του μετάλλια. Τόσο η Kate Middleton όσο και η Meghan Markle υποκλίθηκαν μπροστά στο φέρετρο της βασίλισσας Ελισάβετ, ενώ η τελευταία κρατούσε τον σύζυγό της από το χέρι κατά την έξοδό τους από το Westminster. Η κίνηση αυτή δεν έσπασε το πρωτόκολο όσο κι αν μοιάζει με δημόσια επίδειξη τρυφερότητας εκ μέρους τους. Ο πρίγκιπας Harry και η Meghan Markle θεωρούνται πενθούντες συγγενείς, αλλά δεν περιορίζονται από τα πρωτόκολλα που ισχύουν για τις δημόσιες εμφανίσεις των εργαζομένων μελών της βασιλικής οικογένειας, καθώς έχουν παραιτηθεί από αυτά τα καθήκοντά τους.

πρίγκιπας Harry @2022 Christopher Furlong/Pool Photo via AP Images
πρίγκιπας Harry @2022 Emilio Morenatti/AP Images

Κάποια στιγμή κατά τη διάρκεια της τελετής, ο πρίγκιπας Harry απαθανατίστηκε να δακρύζει φανερά συγκινημένος για την απώλεια της αγαπημένης του γιαγιάς. Ο πρίγκιπας Harry είχε πάντα μία ιδιαίτερη σχέση με τη βασίλισσα Ελισάβετ, θαύμαζε το χιούμορ της και απολάμβανε να περνά χρόνο μαζί της. Μάλιστα την περασμένη άνοιξη είχε φροντίσει να την επισκεφθεί μαζί με τη σύζυγό του, κατά την επιστροφή τους από την Ολλανδία, όπου είχαν βρεθεί για τους αγώνες Invictus στο Los Angeles όπου ζουν μόνιμα.

Ο ίδιος πρόσφατα αποχαιρέτησε τη βασίλισσα Ελισάβετ με μία ανακοίνωση που απευθυνόταν στην «γιαγιάκα του». «Είμαι για πάντα ευγνώμων για όλες τις πρώτες συναντήσεις μου, από τις πρώτες μου παιδικές αναμνήσεις μαζί σου, μέχρι που σε είδα για πρώτη φορά ως αρχηγό μου στις ένοπλες δυνάμεις, μέχρι την πρώτη φορά που γνώρισες την αγαπημένη μου σύζυγο κι αγκάλιασες τα αγαπημένα σου δισέγγονα», σημείωσε μεταξύ άλλων.

πρίγκιπας Harry Το φέρετρο της βασίλισσας Ελισάβετ στο Westminster Hall. / @2022 Christopher Furlong/Pool Photo via AP Images
Το φέρετρο της βασίλισσας Ελισάβετ στο Westminster Hall.

«Είναι πολύτιμες αυτές οι στιγμές που περάσαμε μαζί, και πολλές άλλες ιδιαίτερες στιγμές στο μεταξύ. Μας λείπεις ήδη τρομερά, όχι μόνο σε εμάς αλλά σε όλο τον κόσμο», πρόσθεσε μεταξύ άλλων ο πρίγκιπας Harry στην επιστολή που απηύθυνε στη βασίλισσα Ελισάβετ, για να την αποχαιρετήσει, λίγες ημέρες μετά τον θάνατό της.

Ο βασιλιάς Κάρολος και η βασιλική σύζυγος Camilla. / @2022 Emilio Morenatti/AP Images
Ο βασιλιάς Κάρολος και η βασιλική σύζυγος Camilla.

«Κι εμείς, χαμογελάμε γνωρίζοντας ότι εσύ και ο παππούς έχετε επανασυνδεθεί τώρα και είστε και οι δύο μαζί σε ειρήνη», τόνισε ο πρίγκιπας Harry, οποίος δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στον πατέρα του, για να τον τιμήσει στη νέα του θέση ως βασιλιά της Αγγλίας.

Ο πρίγκιπας Harry και η Meghan Markle έχουν αποξενωθεί από τη βασιλική οικογένεια από τη στιγμή που αποφάσισαν να παραιτηθούν από τα επίσημα καθήκοντά τους ως εργαζόμενα ανώτερα μέλη της. Ωστόσο, από τη στιγμή του θανάτου της βασίλισσας Ελισάβετ έχουν εμφανιστεί αρκετές φορές μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας σε τελετές αποχαιρετισμού της μακροβιότερης μονάρχη της χώρας.