CELEBRITIES

Πάνος Μουζουράκης: Τα πιο ωραία στιγμιότυπα του γάμου τα ανέβασε η Τόνια Σωτηροπούλου

Γιάννης Νταρίλας/ Papadakis Press

Ήταν ένας γάμος για τον οποίο πολλά είχαμε ακούσει και πολλά γράφτηκαν. Λίγο πριν ο Πάνος Μουζουράκης και η Μαριλού Κοζάρη παντρευτούν στην Αίγινα το Σάββατο, 27 Μαΐου, ο καλλιτέχνης είχε γράψει ένα ποιήμα το οποίο απηύθυνε στα media για να προτρέψει τους ανθρώπους τους να μην καλύψουν τον γάμο. Κάποιοι το πήραν ως χιούμορ, κι άλλους τους βόλεψε να το πάρουν ως χιούμορ και κάπως έτσι οι δημοσιογράφοι ήταν εκεί.

Και να μην ήταν όμως, ο γάμος που τελέστηκε στην Αίγινα ενώπιον 500 καλεσμένων θα είχε βγει στον αέρα της δημοσιότητας. Ο Πάνος Μουζουράκης και η Μαριλού Κόζαρη δεν απαγόρευσαν στους καλεσμένους τους να καταγράφουν τα στιγμιότυπα από το dinner party μία μέρα πριν τον γάμο, από τον γάμο, τη δεξίωση που ακολούθησε και το after wedding beach party της επομένης. Και κάπως έτσι, τα συνεργεία των τηλεοπτικών εκπομπών κατέστησαν μάλλον περιττά.

Η Ελεονώρα Μελέτη έκανε ίσως το πιο εύστοχο σχόλιο για όλο τον χαμό που είχε προκαλέσει στις τηλεοπτικές εκπομπές της ψυχαγωγικής ζώνης το ποίημα που είχε δημοσιεύσει στο YouTube ο Πάνος Μουζουράκης με το οποίο έλεγε στους δημοσιογράφους ότι αν παρά τη δημόσια αντίρρησή του βρεθούν στον γάμο του «δεν θα είναι εντάξει».

Την ημέρα του γάμου του καλλιτέχνη με την εγκυμονούσα σύντροφό του, κι ενώ είχαμε αρχίσει να βλέπουμε καρέ καρέ τον γάμο στα social media των καλεσμένων του η παρουσιάστρια της εκπομπής Mega Καλημέρα έγραψε σε Instagram Story της: «Ο γλυκούλης ο Μουζουράκης να μας γλιτώσει ήθελε. Από τα έξοδα. Μην στείλετε κάμερες έλεγε. Κάτι ήξερε ο άνθρωπος. Δεν έχουμε χάσει καρέ από το κινητά των καλεσμένων».

Ο Πάνος Μουζουράκης πάντως ούτε εκνευρίστηκε ούτε έδειξε να του χαλούν την ημέρα του γάμου του τα τηλεοπτικά συνεργεία που βρέθηκαν εκεί και που ήδη είχε γίνει γνωστό ότι δεν θα εγκατέλειπαν την (όπως μάθαμε ακόμα και προπληρωμένη για την περίπτωση της εκπομπής Happy Day) αποστολή τους στο νησί. Είπε στους δημοσιογράφους ένα «Βλέπω από ποίηση δεν…» και συνέχιζε να απολαμβάνει περιχαρής τη μέρα του γάμου του και να χαρίζει πλάνα στις κάμερες – τηλεοπτικές και σοσιαλμιντιακές.

Την επομένη καταγγέλθηκαν μέχρι και περιστατικά bullying μεταξύ δημοσιογράφων, εκείνων που κάλυπταν το γεγονός επειδή έτσι τους ζήτησαν οι ανώτεροί τους που αποφάσισαν να παρακούσουν την επιθυμία του Πάνου Μουζουράκη και άλλων που για να μην παρακούσουν ακριβώς την επιθυμία του Πάνου Μουζουράκη, είπαν να καλύψουν το backstage και τη ζωή των ρεπόρτερ που ψάχνουν άκρη με τα πλάνα τους (η εκπομπή της Σίσσυς Χρηστίδου είχε αυτή την ιδέα και η δημοσιογράφος της ήταν που την ενημέρωσε για την κακή συμπεριφορά των συναδέλφων της).

Κάπως έτσι, ο γάμος του Πάνου Μουζουράκη έγινε ένα θέμα εσωτερικής κατανάλωσης των media κι ακόμα κι αν υπάρχει η διαπιστωμένη αντίφαση ανάμεσα στη διακριτικότητα που ο ίδιος ζήτησε και τη διαρροή φωτογραφιών και video από τον γάμο του από τους ίδιους τους καλεσμένους, ο Πάνος Μουζουράκης σε ρόλο γαμπρού έπαψε να είναι ο πρωταγωνιστής των θεμάτων για την υπέροχη, προσωπική στιγμή του. Το θέμα πήρε εκτάσεις άλλες και τελικά η όλη συζήτηση αφορά το αν έπρεπε να πάνε οι δημοσιογράφοι ή όχι εκεί, πώς έπρεπε να φερθούν, τι εντολές να υπακούσουν και αν η κότα έκανε το αυγό ή το αυγό την κότα.

Ας μην πήγαιναν είναι η μόνη απάντηση που βγαίνει αυθόρμητα. Κι αφού πήγαν, ας μην ψάχνουμε να βρούμε έναν τρόπο να ηθικολογήσουμε για να καλύψουμε την όποια απόφαση της όποιας εκπομπής και του όποιου αρχισυντάκτη. Κι ας μην προσπαθήσουμε να ηθικολογήσουμε για να καλύψουμε την απόφαση του Πάνου Μουζουράκη να ζητήσει διακριτικότητα μόνο από τους επαγγελματίες των media κι όχι από τους καλεσμένους του.

Στην πραγματικότητα αυτό που ισχύει είναι αυτό που είπε η Ναταλία Γερμανού στην εκπομπή Καλύτερα δε γίνεται την Κυριακή, 28 Μαΐου. «Να συμφωνήσουμε ότι αν θέλεις να παντρευτείς χωρίς να έχεις κάμερες απλώς δεν λες πότε θα παντρευτείς, πού παντρεύεσαι ή δεν λες καν ότι παντρεύεσαι και απλά πας και παντρεύεσαι και τελειώνει το θέμα; Σας τα λέω εγώ που παντρεύτηκα με κουμπάρα τη Βίσση, καλεσμένους τον Ρέμο με τη Γαρμπή και δεν πήρε χαμπάρι άνθρωπος. Λέμε τώρα. Άμα θες γίνεται», είπε η παρουσιάστρια και η αλήθεια είναι ότι πολλοί γάμοι έχουν παραμείνει μυστικοί από την αρχή ως το τέλος. Και πολλοί γάμοι έχουν προστατευτεί από τα media, αλλά και από τα social media επίσης. Δες για παράδειγμα τον γάμο της Τόνιας Σωτηροπούλου και του Κωστή Μαραβέγια.

Η Τόνια Σωτηροπούλου και ο Κωστής Μαραβέγιας είχαν παντρευτεί στην Ύδρα και τα στιγμιότυπα που κυκλοφόρησαν από τον γάμο τους ήταν μόνο αυτά που μοιράστηκαν οι ίδιοι στα social media. Οι κάμερες έφτασαν ως εκεί, αλλά παρέμειναν εκτός του Μυστηρίου και οι καλεσμένοι περιορίστηκαν να τραβούν video μόνο για τους ίδιους.

Η Τόνια Σωτηροπούλου είχε αποδείξει και στον δικό της γάμο ότι ξέρει να φτιάχνει τα πιο όμορφα γαμήλια album και το ίδιο έκανε και για τον γάμο του καλού της φίλου, Πάνου Μουζουράκη. Το album που ανέβασε από τον γάμο του Πάνου Μουζουράκη και της Μαριλούς Κόζαρη τα περιλαμβάνει όλα. Καλοντυμένους καλεσμένους, τις μπομπονιέρες με φυστίκια Αιγίνης, τον πρώτο χορό του ευτυχισμένου ζευγαριού, αλλά και το τραγούδι του Πάνου Μουζουράκη και του συζύγου της, Κωστή Μαραβέγια στη γαμήλια δεξίωση. «Γιορτάζουμε την αγάπη. Γιορτάζουμε τη ζωή» έγραψε στη λεζάντα της δημοσίευσης κι όσοι βρέθηκαν εκεί, αυτό κλήθηκαν να κάνουν.

«Φίλα με ακόμα» τραγούδησαν οι δυο τους και ο ρομαντισμός που θα έπρεπε να χαρακτηρίζει κάθε ένωση ανθρώπων σε αυτή τη ζωή ήταν εκεί. Κι αυτό θα έπρεπε να μας αρκεί. Πολύ κακό και πολύ φωνή και πολλές σπόντες και πολλές αντεγκλήσεις για το τίποτα. Μόνο την αγάπη θα έπρεπε να υμνούμε. Κι αυτή, ευτυχώς, ήταν εκεί. Στα media, στα social media και στις καρδιές των ανθρώπων.