CELEBRITIES

Ορφέας Αυγουστίδης: Η ευλογία του παιδιού του και οι πλάκες με τη μαμά του στη σειρά Σασμός

ALPHA

Στην κάμερα της εκπομπής Καλύτερα δε γίνεται, παραχώρησε συνέντευξη ο πρωταγωνιστής της σειράς Σασμός, Ορφέας Αυγουστίδης. Ο σπουδαίος ηθοποιός του θεάτρου, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης, μίλησε στη δημοσιογράφο Ναταλία Αργυράκη για όλες τις πρωτόγνωρες καταστάσεις που βιώνει αυτή την περίοδο της ζωής του.

Πριν απο λίγο καιρό, ο Ορφέας Αυγουστίδης έγινε για πρώτη φορά μπαμπάς, ενώ τώρα παίζει για πρώτη φορά σε μία σχεδόν καθημερινή σειρά, στην οποία υποδύεται τον τηλεοπτικό γιο της πραγματικής του μητέρας, Μαρίας Τζομπανάκη. Ο Ορφέας Αυγουστίδης έχει αγαπήσει τη σειρά Σασμός κι έχει αγαπήσει και τη συνεργασία του με τη μητέρα του.

Μιλώντας για τον γιο του, Αχιλλέα και το πώς άλλαξε τη ζωή του ίδιου και της συντρόφου του, Γεωργίας, ο Ορφέας Αυγουστίδης σημείωσε ότι πρόκειται για μία «ευλογία». «Είναι μαγικό, νιώθω ευλογημένος που έχει έρθει αυτό το πλάσμα στη ζωή μου και το ευχαριστιόμαστε πάρα πολύ. Προσπαθούμε να μηδενίσουμε με την Γεωργία μου και να είμαστε δίπλα του να βάλουμε τα δυνατά μας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ορφέας Αυγουστίδης.

Ο Ορφέας Αυγουστίδης μίλησε για τη σειρά Σασμός στην οποία πρωταγωνιστεί. «Είναι πολύ ωραία γιατί έχουμε μπροστά μας ένα πολύ μεγάλο ταξίδι, είναι σαν να έχουμε βγει μόλις από το λιμάνι. Είμαι πολύ χαρούμενος γιατί η υποδοχή ήταν πολύ πιο θερμή από το αναμενόμενο, σε μία εποχή που ξεκινούν πάρα πολλές σειρές μυθοπλασίας, έχουμε ανταγωνισμό, που δεν θέλουμε να φάει ο ένας τον άλλο, που θέλουμε να πάμε όλοι μαζί δίνοντας ένα καλό παράδειγμα μίας ποιότητας κι ενός κόπου από πίσω», σημείωσε ο ηθοποιός.

Στη συνέχεια μίλησε για τη συνύπαρξή του στη σειρά Σασμός με τη μητέρα του, Μαρία Τζομπανάκη. «Είναι πολύ ωραία με τη μαμά, το ευχαριστιόμαστε, περνάμε ωραία, κάνουμε και την πλάκα μας. Της λέω: “Πάλι εδώ;”. Φτάνω στο γύρισμα, ακούω τη φωνή της και της λέω “Α, είχαμε και μαζί σήμερα, δεν το ήξερα”. Κάνουμε τέτοια πλάκα», εξομολογήθηκε γελαστός στη δημοσιογράφο.

Ο Ορφέας Αυγουστίδης στη συνέχεια μίλησε για τις αναμνήσεις του από τον κινηματογράφο μέσα στον οποίο μεγάλωσε, αλλά και από τα γυρίσματα τα οποία παρακολουθούσε με τους γονείς του, Ντίνο Αυγουστίδη και Μαρία Τζομπανάκη. «Είχαμε οικογενειακά το cine Αμόρε και αργότερα το cine Ψυρρή», ανέφερε, διευκρινίζοντας ότι το τελευταίο βρισκόταν ακριβώς στο σημείο που τώρα παραχωρούσε τη συνέντευξή του στην εκπομπή Καλύτερα δε Γίνεται.

«Δεν ήθελα να γίνω ηθοποιός. Όταν με έπαιρναν στο γύρισμα που τότε ήταν και σε στούντιο, το τρικάμερο με full δουλειά και πολλές ώρες, δεν ήταν καθόλου γοητευτικό για ένα παιδί η τόση αναμονή και η τόση επανάληψη», εξήγησε στη συνέχεια ο Ορφέας Αυγουστίδης που αρχικά ήθελε να γίνει σκηνοθέτης. Ο ίδιος αναφέρθηκε επιπλέον στη συνεργασία του με τον Νίκο Περράκη στην ταινία Λούφα και Παραλλαγή: Σειρήνες στο Αιγαίο και σημείωσε ότι η απόφασή του τελικά να γίνει ηθοποιός ήρθε αρκετά αργότερα «μετά από τριβή και ειδικά όταν μου αποκαλύφθηκαν όλες οι αδυναμίες που είχα», όπως σημείωσε.

«Ποτέ σύμπτωμα δεν ήταν να μιλάω άσχημα σε ανθρώπους επειδή εγώ θεωρώ ότι είμαι κάπου καλύτερα από αυτούς. Μπορεί να γοητεύτηκα κάποια στιγμή. Επειδή αυτό το πράγμα έρχεται και φεύγει τόσο γρήγορα, και τις βλακείες μου τις έκανα και τις λάθος επιλογές μου και τις δοκιμές μου», ανέφερε απαντώντας στο ερώτημα της Ναταλίας Αργυράκη για το πώς έμεινε ανεπηρέαστος από οποιαδήποτε είδους έπαρση.

Ο Ορφέας Αυγουστίδης μίλησε επιπλέον, μεταξύ άλλων, για τον ρόλο που έπαιξε η εμπιστοσύνη των γονιών του στην δική του εξέλιξη. Αναγνώρισε παράλληλα ότι τώρα που έχει γίνει μπαμπάς, η υπόθεση «εμπιστοσύνη στο παιδί» είναι δύσκολη. «Δεν μπορώ να πω μεγάλες κουβέντες, γιατί βάζω κι εγώ σιγά σιγά τον εαυτό μου στη θέση των γονιών μου και λέω “Πώς μπορείς να έχεις εμπιστοσύνη από τη μία σε ένα πλάσμα που το είδες να γεννιέται;” και τελικά, είναι δύσκολο να το πω, αλλά νομίζω ότι οι γονείς μου με προστάτευσαν με την εμπιστοσύνη τους». Για εμάς δεν είναι καθόλου δύσκολο να πούμε ότι ο Ορφέας Αυγουστίδης είναι στον δρόμο να γίνει ένας καλός μπαμπάς.

Ο ηθοποιός από τις 7 Οκτωβρίου, εκτός από την καθημερινή του σχεδόν τηλεοπτική παρουσία στη σειρά Σασμός, θα έχει και θεατρική. Ο Ορφέας Αυγουστίδης θα παρουσιάζει τον μονόλογο Η μηχανή του Τούριγνκ σε σκηνοθεσία και διασκευή του Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλου, στο Θέατρο Κατερίνα Βασιλάκου.