CELEBRITIES

Οι διάσημοι στο δικαστήριο. Οι 6 μεγαλύτερες δικαστικές διαμάχες των stars

Στιγμιότυπο από τη δίκη του O.J. Simpson. @2023 Myung J. Chun, file/AP Images

Μαζί με τη διασημότητα έρχονται οι ευκαιρίες και οι περιουσίες, αλλά και πολλά πολλά δράματα. Όλες οι λεπτομέρειες αυτών των δραμάτων έρχονται στο φως της δημοσιότητας όταν οι διάσημοι φτάνουν στο δικαστήριο. Αυτές είναι οι μεγαλύτερες δικαστικές διαμάχες των stars.

Δικαστικές διαμάχες που συγκέντρωσαν πάνω τους τα φώτα της δημοσιότητας. Οι διάσημοι στο δικαστήριο αντιμετωπίζονται με πολλή παραπάνω περιέργεια και διάθεση να ανακαλύψουμε κάθε τι που τους αφορά και βρίσκει το δρόμο του για τη δικαστική αίθουσα. Εσύ τις θυμάσαι όλες;

Meghan Markle vs. Associated Newspapers

©2023 Peter Dejong, File/AP Images

Από τη στιγμή που ερωτεύτηκε τον πρίγκιπα Harry, η Meghan Markle συγκέντρωσε πάνω της την προσοχή του Τύπου. Τον Οκτώβριο του 2019 κατέθεσε μήνυση κατά της εταιρείας Associated Newspapers Limited, μίας βρετανικής εταιρείας media, που εξέδωσε το χειρόγραφο και πολύ συναισθηματικό γράμμα της προς τον πατέρα της. Η μήνυση αφορούσε πνευματικά δικαιώματα και προσβολή της ιδιωτικότητας και μετά από 3 χρόνια, η Meghan Markle κέρδισε το δικαστήριο και εξέδωσε μία λεπτομερή ανακοίνωση για την αντίστασή της κατά της σκληρότητας της βιομηχανίας των tabloid.

Britney Spears vs. Jamie Spears

διάσημοι στο δικαστήριο @2023 Jordan Strauss/Invision/AP, File/AP Images

O Jamie Spears ορίστηκε κηδεμόνας της ενήλικης κόρης του, Britney Spears, παρά τη θέλησή της τον Φεβρουάριο του 2008. Το 2020 οι fans της ξεκίνησαν το κίνημα #FreeBritney και μετά από έναν χρόνο διαμαρτυριών, η Britney Spears έκανε την πρώτη της επίσημη δήλωση μέσω της οποίας ζητούσε τη διακοπή του καθεστώτος υπό το οποίο ζούσε, αποκαλύπτοντας το βάθος της κακοποίησης και της κακομεταχείρισης που είχε υποστεί τα τελευταία χρόνια. Τον Νοέμβριο του 2021 δικαιώθηκε και ήταν πλέον ελεύθερη να παίρνει αποφάσεις για τη ζωή της και τη διαχείριση των οικονομικών της.

Johnny Depp vs. Amber Heard

διάσημοι στο δικαστήριο @2023 Joel Ryan, File/AP Images

Η πρώην σύζυγος του Johnny Depp τον κατηγόρησε για ενδοοικογενειακή βία, χωρίς να τον κατονομάζει σε άρθρο της για τη Washington Post το 2018. Ο Depp αρνήθηκε τις κατηγορίες και ισχυρίστηκε ότι εκείνη ήταν βίαιη απέναντί του. Κατέθεσε μήνυση εναντίον της για συκοφαντική δυσφήμιση κι εκείνη απάντησε με τον ίδιο τρόπο. Τελικά μετά από μία δίκη που παρακολούθησε όλος ο κόσμος, η Heard βρέθηκε ένοχη για τρεις κατηγορίες συκοφαντικής δυσφήμισης εναντίον του κι εκείνος για μία.

Michael Jackson vs. Πολιτεία της Καλιφόρνια

@2023 Aaron Lambert/Santa Maria Times via AP, Pool/AP Images

Ο Michael Jackson κατηγορήθηκε ότι κακοποίησε σεξουαλικά ένα παιδί το 1993. Παρόλο που αρνήθηκε τις κατηγορίες και η αγωγή τότε συμβιβάστηκε εξωδικαστικά, το 2005 μία νέα μήνυση εναντίον του με παρόμοια κατηγορία κατατέθηκε. Στις 13 Ιουνίου 2005, το δικαστήριο τον έκρινε αθώο, αλλά μέχρι σήμερα υπάρχουν αμφιβολίες για την ορθότητα της απόφασης.

Ashley Judd & Rose McGowan vs. Harvey Weinstein

διάσημοι στο δικαστήριο @2023 AP Images

Η ιστορία γράφτηκε τον Οκτώβριο του 2017 όταν ένα άρθρο στους New York Times περιλάμβανε τις μαρτυρίες γυναικών κατά του Harvey Weinstein για σεξουαλικές επιθέσεις και κακοποιήσεις που είχαν δεχτεί, συμπεριλαμβανόμενων των μαρτυριών της Ashley Judd και της Rose McGowan. Το άρθρο αυτό συνέβαλλε στο κίνημα #MeToo κι έφερε ακόμα περισσότερες καταγγελίες εναντίον του πραγωγού από διάφορές γυναίκες, που δικαιώθηκαν τον Φεβρουάριο του 2020, όταν ο Weinstein καταδικάστηκε για βιασμό και σεξουαλικές επιθέσεις σε 23 χρόνια φυλάκισης.

O.J. Simpson vs Πολιτεία της Καλιφόρνια

διάσημοι στο δικαστήριο @2023 Jason Bean/The Reno Gazette-Journal via AP, Pool, File/AP Images

Η πιο προβεβλημένη δίκη όλων των εποχών είναι αυτή του O.J. Simpson που κατηγορήθηκε για τους φόνους της πρώην συζύγου του, Nicole Brown Simpson και του φίλου της, Ronald Goldman, τον Ιούνιο του 1994. Την ημέρα της απόφασής περισσότεροι από 100 εκατομμύρια τηλεθεατές συντονίστηκαν για να ακούσουν τον O.J. Simpson να αθωώνεται (αν και τελικά βρέθηκε αργότερα στη φυλακή στη ζωή του για άλλους λόγους). Μέχρι σήμερα θεωρείται η δίκη του αιώνα. Μέχρι σήμερα υπάρχουν πολλοί που αμφιβάλλουν γι’ αυτή τη δικαστική απόφαση. To 2016 σχετική δημοσκόπηση έδειξε ότι το 86% των λευκών και το 57% των μαύρων Αμερικανών πίστευαν ακόμα ότι ο Simpson ήταν ο δολοφόνος.