CELEBRITIES

Οι διάσημοι που έχουν μιλήσει για τις μη μονογαμικές σχέσεις τους

@2022 Joel Ryan/Invision/AP Images

Μπορεί να αλλάζουν πολλά γύρω μας, το στιλ μας, οι διατροφικές μας συνήθειες, η γλώσσα μας, αλλά το πώς αντιμετωπίζουμε τη μονογαμία παραμένει σχετικά σταθερό κι έτσι οι σχέσεις που δεν είναι μονογαμικές θεωρούνται οι πλέον αντισυμβατικές μέχρι σήμερα. Το Hollywood είναι πρωτοπόρο και σε αυτόν τον τομέα και οι διάσημοι κάτοικοί του έχουν παραδεχτεί δημόσια τις μη μονογαμικές σχέσεις τους κι έχουν μιλήσει γι’ αυτές.

Οι διάσημοι σε αυτή τη λίστα έχουν υπάρξει (ή βρίσκονται ακόμα) σε μη μονογαμικές σχέσεις και όσα έχουν πει γι’ αυτές, αποδεικνύουν ότι δεν χωράει καμία σύμβαση και καμία μοναδική συνταγή στις σχέσεις των ανθρώπων για να λειτουργήσουν. Το παν, όπως και σε κάθε σχέση, είναι να κάνεις αυτό που είναι σύμφωνο με τις ανάγκες και τις επιθυμίες σου και με αυτές του συντρόφου σου. Το παν είναι να μη νιώθει κανείς από τους δύο ότι καταπιέζεται ή ότι συμβιβάζεται. Είτε επιλέγεις τη μονογαμία, είτε όχι, το μόνο για το οποίο πρέπει να είσαι σίγουρη είναι ότι αυτή η επιλογή είναι ξεκάθαρα δική σου.

Διάσημοι που έχουν μιλήσει για τις μη μονογαμικές σχέσεις τους

Will Smith και Jada Pinkett Smith

διάσημοι μη μονογαμικές σχέσεις @2022 Jordan Strauss/Invision/AP Images

Πολύ πριν ξεσπάσει ο σάλος που συνόδευσε τη βίαια πράξη του Will Smith προς τον Chris Rock στα Όσκαρ του 2022 κι ακόμα πιο πριν αποκαλύψουν ότι στην πραγματικότητα ζουν χωριστά εδώ και κάποια χρόνια, ο Will Smith και η Jada Pinkett Smith συζητιούνταν κυρίως για τη σχέση τους. «Είμαστε ταυτόχρονα 100% δεσμευμένοι μαζί και 100% ελεύθεροι. Συμφωνούμε ότι είμαστε και οι δύο ατελείς άνθρωποι που κάνουμε ότι μπορούμε για να καταλάβουμε πώς να υπάρχουμε χαρούμενοι σε αυτόν τον κόσμο», είχε πει ο Will Smith στην εκπομπή The Oprah Conversation προσπαθόνταν να εξηγήσει την φύση της σχέσης του με την σύζυγό του, Jada Pinkett Smith.

Η τελευταία στην εκπομπή της, Red Table Talk, είχε παραδεχτεί δημόσια την παράλληλη σχέση της με τον μουσικό August Alsina, οπότε όπως καταλαβαίνεις, η μονογαμία δεν είναι κάτι που ορίζει τη σχέση της με τον σύζυγό της.

Shailene Woodley

@2022 Jordan Strauss/Invision/AP Images

Στους New York Times είχε μιλήσει στο πλαίσιο συνέντευξής της για την ταινία Endings, Beginnings, η ηθοποιός για τη μη μονογαμική σχέση που είχε στο παρελθόν.

«Άκου, είμαι κάποια που έχει εμπειρία τόσο από μία ανοιχτή σχέση όσο και από βαθιά μονογαμική σχέση στη ζωή μου και νομίζω ότι είμαστε σε μία εποχή και ηλικία στην οποία δεν θα έπρεπε να υπάρχουν κανόνες πέρα από αυτούς που έχουν ορίσει δύο άνθρωποι σε μία σχέση – ή και τρεις, ό,τι κάνει τη δική σας βάρκα να επιπλέει», ανέφερε.

«Πρέπει να υπάρχει ένα επίπεδο ευθύνης σε κάθε δυναμική μίας σχέσης, κι αυτή η ευθύνη είναι απλά η ειλικρίνεια και η επικοινωνία και η εμπιστοσύνη. Πέρα από αυτό, δεν είναι δουλειά κανενός το πώς οι άνθρωποι επιλέγουν να ζήσουν τη ζωή τους», πρόσθεσε η ηθοποιός.

 

Lizzo

διάσημοι μη μονογαμικές σχέσεις @2022 Charles Sykes/Invision/AP Images

Στην εκπομπή The Breakfast Club, η Lizzo μίλησε για τη σχέση της με τον Myke Wright και δήλωσε ότι «δεν είναι μονογαμική». Εξήγησε επίσης ότι αυτό δεν σημαίνει ότι η ίδια δεν είναι υπέρ των «κανόνων» τόσο σε μία μονογαμική, όσο και σε μία πολυσυντροφική σχέση. «Σημαίνει ότι δεν υπάρχουν προσδοκίες και με αυτόν τον τρόπο η αγάπη είναι το βασικό χαρακτηριστικό. Είναι σαν να λέμε “κάνε αυτό που θες να κάνεις. Αρκεί να με αγαπάς κι είμαι εντάξει”», είπε η Lizzo.

Willow Smith

@2022 Jordan Strauss/Invision/AP Images

Στην ίδια συζήτηση στην οποία η μητέρα της είχε μιλήσει για τη μη μονογαμική φύση της σχέσης της με τον σύζυγό της, Will Smith, η Willow Smith είχε αποκαλύψει στην Jada Pinkett Smith και τη γιαγιά της, ότι είναι πολυγαμική. «Με την πολυσυντροφικότητα, νιώθω ότι η βάση είναι η ελευθερία να μπορείς να δημιουργήσεις μία μορφή σχέσης που λειτουργεί για σένα και όχι απλά να ασπάζεσαι τη μονογαμία επειδή όλοι γύρω σου λένε ότι αυτό είναι το σωστό πράγμα να κάνεις. Σκεφτόμουν πώς μπορώ να δομήσω τον τρόπο που προσεγγίζω τις σχέσεις με αυτό στο μυαλό μου;», είχε πει χαρακτηριστικά.

Brad Pitt – Angelina Jolie

διάσημοι μη μονογαμικές σχέσεις @2022 Dan Steinberg/Invision/AP Images

Η Angelina Jolie είχε αποκαλύψει στο γερμανικό περιοδικό Das Neue όσο ήταν ζευγάρι με τον Brad Pitt, ότι αμφέβαλλε ότι η πίστη της «είναι απολύτως σημαντική για τη σχέση» τους. «Ούτε ο Brad ούτε εγώ έχουμε ισχυριστεί ποτέ ότι το να ζούμε μαζί σημαίνει να είμαστε “αλυσοδεμένοι” μεταξύ μας. Διασφαλίζουμε πάντα ότι δεν περιορίζουμε ο ένας τον άλλο», είπε η ηθοποιός και σκηνοθέτης.

Κι όσο κι αν σου φαίνεται ότι ο «ανοιχτός γάμος» ίσως να ήταν αιτία να καταρρεύσει η σχέση τους, ποτέ δεν ειπώθηκε κάτι τέτοιο από τα δύο μέρη αυτής της σχέσης. Αντίθετα τα προβλήματα που παρουσίασαν ως κομβικά σημεία για το τέλος της σχέσης τους δεν είχαν να κάνουν σε τίποτα με κάποιου είδους απιστία.