CELEBRITIES

Jada Pinkett Smith – Will Smith: Όλα όσα έλεγαν για τη σχέση τους τα 7 χρόνια που ήταν χωρισμένοι

© 2023 Chris Pizzello/Invision/AP Images

Η Jada Pinkett Smith αποκάλυψε την Πέμπτη, 11 Οκτωβρίου ότι εκείνη και ο σύζυγός της, Will Smith, έχουν χωρίσει εδώ και 7 χρόνια. Με αφορμή την κυκλοφορία των απομνημονευμάτων της με τίτλο Worthy, η Jada Pinkett Smith μίλησε στην εκπομπή Today και είπε ότι «πολλά πράγματα» οδήγησαν στο να χωρίσει με τον Will Smith, αλλά κι ότι δεν έχει μπορέσει να «σπάσει αυτή την υπόσχεση» και να πάρει επίσημα διαζύγιο.

«Μέχρι το 2016 είχαμε εξαντληθεί από το να προσπαθούμε», παραδέχτηκε η Jada Pinkett Smith για τη σχέση της με τον Will Smith. «Ζούμε χωριστά» επιβεβαίωσε σε άλλο σημείο της συνέντευξης. Όταν ρωτήθηκε το αυτονόητο, δηλαδή γιατί οι δυο τους προσποιούνταν για 7 χρόνια ότι είναι μαζί, η Jada Pinkett Smith το δικαιολόγησε λέγοντας ότι «Δεν ήμασταν έτοιμοι ακόμα. Ακόμα προσπαθούμε να καταλάβουμε οι δυο μας, πώς θα διαμορφωθεί η σχέση μας. Όσον αφορά το πώς παρουσιάζουμε αυτή τη σχέση στο κοινό, δεν είχαμε καταλήξει», εξήγησε.

Με αυτό θα ασχοληθούμε σε αυτό το κείμενο. Με το τι παρουσιαζόταν στο κοινό όλα αυτά τα χρόνια. Όχι ότι αφορά κανέναν δηλαδή το πώς θα χειριστεί κανείς την προσωπική του ζωή, αλλά κάπως μοιάζει υποκριτικός όλος αυτός ο χειρισμός, καθώς και η επιλογή της Jada Pinkett Smith να αποκαλύψει τον χωρισμό της προωθώντας την αυτοβιογραφία της.

Μιλάμε για ένα ζευγάρι που είχε κάνει θέμα εκπομπής την κρίση στη σχέση του που υποτίθεται ότι ξεπέρασαν, την απιστία της Jada Pinkett Smith κατά τη διάρκεια ετών κατά τα οποία τώρα αποκαλύπτεται ότι δεν ήταν καν ζευγάρι, ενώ ο Will Smith δικαιολογήθηκε πίσω από την προσβολή που ένιωσε για τη συζύγο του, όταν χαστούκισε τον Chris Rock στα Όσκαρ. Μόνο που η σύζυγός του, δεν ήταν ουσιαστικά σύζυγός του για χρόνια. Κι αυτό φαντάζει ελαφρώς υποκριτικό. Δηλαδή και για τον Γιάννη Στάνκογλου δεν ξέραμε ότι έχει πάρει διαζύγιο μέχρι να μας το πει, αλλά ο άνθρωπος δεν περιέφερε την τέλεια σχέση του και τα μυστικά του γάμου του στις συνεντεύξεις του τα τελευταία 3 χρόνια που ήταν χωρισμένος.

Γυρνάμε πίσω τον χρόνο και βρίσκουμε όλα όσα έλεγαν η Jada Pinkett Smith και ο Will Smith για τη σχέση τους, λοιπόν, τα χρόνια που αυτή είχε πάψει να υπάρχει.

Οι επίμονες αρνήσεις του Will Smith για τον χωρισμό του από την Jada Pinkett Smith

Jada Pinkett Smith Will Smith © 2023 Jordan Strauss/Invision/AP, File/AP Images

Το 2015, ο Will Smith είχε με πάθος διαψεύσει τις φήμες διαζυγίου που κυκλοφορούσαν για εκείνον και την Jada Pinkett Smith μέσω Facebook. «Σε ό,τι αφορά τα επίμονα και επαναλαμβανόμενα δημοσιεύματα η Jada κι εγώ δεν παίρνουμε διαζύγιο», είχε πει και ακολούθησε ο χρόνος του χωρισμού τους. Αυτόν, το 2016 δηλαδή, η Jada Pinkett Smith τον ξεκίνησε καταγγέλοντας ρατσισμό στα Όσκαρ μέσω του κινήματος #OscarsSoWhite όταν ο Will Smith δεν βρέθηκε ανάμεσα στις υποψηφιότητες για την ταινία Concussion. Το ζευγάρι εμφανιζόταν ενωμένο όλη τη χρονιά, με τον Will Smith να την τιμά την ημέρα της μητέρας το 2016.

«H Jada είναι μαγική. Μέρος του γιατί την αγαπώ είναι πράγματα που δεν θα έπρεπε να συμβαίνουν έτσι. Έχει αυτή τη μαγική δύναμη», έλεγε ο Will Smith τη χρονιά που οι δυο τους είχαν εξαντληθεί από το να προσπαθούν να κάνουν τον γάμο τους να δουλέψει. «Κάνουμε τόσο καλό σε αυτόν τον κόσμο μαζί, Will και έχουμε τόσο πολλά μπροστά μας», έγραφε εκείνη στον δικό της λογαριασμό στο Instagram για τον σύζυγό της με τον οποίο είχαν ήδη χωρίσει.

Όταν η Jada Pinkett Smith και ο Will Smith βρήκαν την κάθαρση σε έναν σύμβουλο γάμου

© 2023 Jordan Strauss/Invision/AP, File/AP Images

Τον Αύγουστο του 2016 ο Will Smith αποκάλυψε σε συνέντευξή του ότι πήγαιναν σε σύμβουλο γάμου (για τον γάμο που είχαν επιλέξει να τερματίσουν πια) και ότι αυτή η διαδικασία έφερνε στην επιφάνεια «σκοτεινές στιγμές».

«Κοιταζόμαστε και δεν μπορούμε να φανταστούμε πώς θα αγαπηθούμε ξανά τώρα που η αλήθεια έχει βγει έξω. Νομίζω ότι αυτό είναι η κάθαρση που χρειαζόμασταν πριν βρεθούμε στην άλλη πλευρά που είναι η κατανόηση και η εξέλιξη στη σχέση μας», εξηγούσε ο Will Smith και δεν μπορώ παρά να αναρωτηθώ πώς δεν ήταν έτοιμοι να πουν την αλήθεια για τον χωρισμό τους, αλλά ήταν έτοιμοι να πουν τέτοια ψέματα για τη δουλειά που δεν κατάφερναν να κάνουν μεταξύ τους.

Όταν μιλούσαν για το μυστικό του γάμου τους

Jada Pinkett Smith Will Smith Με τα παιδιά τους, Willow και Jayden Smith. / © 2023 Jordan Strauss/Invision/AP Images
Με τα παιδιά τους, Willow και Jayden Smith.

Περνάμε στο 2017, κατά το οποίο η Jada Pinkett Smith είχε διαψεύσει τις φήμες ότι η ίδια και ο Will Smith ήταν swingers. Λογικό γιατί δεν ήταν καν ζευγάρι, αν με ρωτάς. Λίγο καιρό μετά μοιράστηκε σε τηλεοπτική συνέντευξη το «μυστικό» της μακρόχρονης σχέσης τους, που κατά την ίδια ήταν «η φιλία». «Πρέπει να βγεις έξω και να βρεις την ευτυχία σου. Το πιο δύσκολο πράγμα είναι να είσαι παντρεμένη», είχε προσθέσει. Στην 20στη επέτειο του γάμου τους ο Will Smith είχε γράψει στο Instagram: «Ευτυχισμένη επέτειο γάμου βασίλισσά μου. Είμαι πάντα αφοσιωμένος στο να τρέφω τη βαθύτερη αλήθεια σου».

Η εποχή που παραδέχτηκαν ότι είχαν περάσει κρίση

Jada Pinkett Smith Will Smith © 2023 Phil McCarten/Invision/AP Images

Το 2018 η Jada Pinkett Smith ξεκίνησε τη διαδικτυακή εκπομπή Red Table Talk κατά τη διάρκεια της οποίας είχε παρουσιαστεί το επεισόδιο στο οποίο μαζί με τον Will Smith με αφορμή την 20στη επέτειο του γάμου τους «αποκάλυψαν την αλήθεια για τη σχέση τους». Έτσι έλεγαν τότε, γιατί σήμερα όπως βλέπεις η αλήθεια ήταν άλλη. Στο πλαίσιο της εκπομπής η Jada Pinkett Smith είχε μιλήσει για την πιο δύσκολη περίοδο του γάμου τους, που όπως έλεγε είχε έρθει στα 40 της χρόνια, το 2011.

«Έπρεπε να διαλύσουμε τον γάμο μας. Εκείνη έλεγε “Δεν μπορώ να το κάνω αυτό πια”. Για μένα είχε τελειώσει, αλλά το διαζύγιο δεν ήταν ποτέ επιλογή μας», είπε ο Will, με την Jada να παραδέχεται κι εκείνη ότι δεν ήθελε να χωρίσουν. «Ένιωθα συντετριμμένος, χειρότερα κι από το να παίρναμε διαζύγιο. Χωρίσαμε όσο ήμασταν παντρεμένοι και ξαναβρεθήκαμε και έπρεπε να χτίσουμε νέους κανόνες και κάτι εντελώς διαφορετικό», έλεγε με πόνο ψυχής ο Will Smith.

Την επόμενη χρονιά η Jada Pinkett Smith αποκάλυψε ότι δεν γιόρταζαν πλέον την επέτειό τους, ενώ σημείωνε ότι ο γάμος τους ήταν πλέον μία «συνέργεια ζωής». Φτάναμε μάλλον πιο κοντά στην αλήθεια και στη στιγμή που θα ένιωθαν έτοιμοι να πουν ότι είχαν χωρίσει 3 χρόνια νωρίτερα. Αμ δε.

Η εξωσυζυγική σχέση που τους έδωσε μία ακόμα ευκαιρία να πουν την αλήθεια

© 2023 Chris Pizzello/AP Images

Το 2020 έγινε γνωστή η σχέση της Jada Pinkett Smith με τον τραγουδιστή August Alsina, ο οποίος αποκάλυψε ότι είχε πάρει τις ευλογίες του Will Smith, καθώς η δική του σχέση του με την Jada Pinkett Smith ήταν πλέον συντροφική και δεν περιλάμβανε το ρομαντικό στοιχείο. Εκείνος προσπαθούσε με τον τρόπο να απαντήσει σε φήμες που τον ήθελαν να είναι τρίτο πρόσωπο στη σχέση του Will Smith και της Jada Pinkett Smith. Ήξερε ότι δεν υπήρχε ερωτική σχέση μεταξύ τους, ήξερε μάλλον ότι ήταν χωρισμένοι πριν από όλους μας, αλλά η Jada Pinkett Smith δεν εκμεταλλεύτηκε αυτή την ευκαιρία για να μοιραστεί με το κοινό την αλήθεια.

Σε μία viral εκπομπή του Red Table Talk, η Jada επιβεβαίωσε την εξωσυζυγική σχέση της και είπε ότι είχε ξεκινήσει το 2016 σε μία «δύσκολη περίοδο» του γάμου της με τον Will Smith. «Πιστεύω ότι εσύ κι εγώ δεν πιστεύαμε ποτέ ότι θα μπορέσουμε να συνέλθουμε από αυτό», είπε στον Will Smith με τον οποίο υποτίθεται ότι και τότε κατάφεραν να ξεπεράσουν το εμπόδιο της απιστίας της. Έκλεισε παραφράζοντας μία ατάκα του από την ταινία Bad Boys, «Προχωράμε μαζί, πεθαίνουμε μαζί. Κακός γάμος για πάντα».

Αυτοβιογραφίες, χαστούκια και η ώρα της αλήθειας

Jada Pinkett Smith Will Smith © 2023 Evan Agostini/Invision/AP, File/AP Images

Το 2021 ο Will Smith κυκλοφόρησε την αυτοβιογραφία του, στην οποία μιλούσε ξανά για την κρίση στον γάμο τους στα 40στα γενέθλια της Jada Pinkett Smith το 2011. «Ο γάμος μας δεν λειτουργούσε. Δεν μπορούσαμε να προσποιούμαστε άλλο. Ήμασταν και οι δύο δυστυχισμένοι και ξεκάθαρα κάτι έπρεπε να αλλάξει», είχε γράψει. Την ίδια χρονιά μιλώντας στο GQ, παραδέχτηκε ότι ο γάμος τους ήταν «ανοιχτός», καθώς ούτε εκείνος ούτε η σύζυγός του ήταν μονογαμικοί.

«Οι εμπειρίες και η ελευθερία που έχουμε δώσει ο ένας στον άλλο, όπως και η ανιδιοτελής στήριξη είναι για μένα ο ύψιστος ορισμός της αγάπης», σημείωνε.

Το 2022 ήταν η χρονιά του διαβόητου χαστουκιού. Ο Chris Rock αστειεύτηκε με την αλωπεκία της Jada Pinkett Smith. «Κράτα το όνομα της γυναίκας μου μακριά από το γα@@@@@@ στόμα σου», φώναξε ο Will Smith και τον χαστούκισε. Σε συνέντευξή της τώρα στο People, η Jada Pinkett Smith αποκάλυψε ότι στην αρχή νόμιζε ότι ήταν κάποιο στημένο σκηνικό από τους δύο ηθοποιούς και ότι το πρώτο πράγμα που τον ρώτησε ήταν «Είσαι καλά;».

«Η βία σε όλες τις μορφές της είναι δηλητηριώδης και καταστροφική. Η συμπεριφορά μου στα χθεσινά βραβεία Όσκαρ ήταν απαράδεκτη και αδικαιολόγητη. Τα αστεία σε βάρος μου είναι μέρος της δουλειάς. Aλλά ένα αστείο για την κατάσταση της υγείας της Jada ήταν υπερβολικό για μένα και αντέδρασα συναισθηματικά. Θα ήθελα να ζητήσω δημόσια συγγνώμη, από τον Chris. Ξέφυγα και έκανα λάθος. Ντρέπομαι και οι πράξεις μου δεν ήταν ενδεικτικές του άντρα που θα ήθελα να είμαι», είχε γράψει τότε απολογούμενος ο Will Smith, ενώ η Jada Pinkett Smith είχε γράψει σε Instagram post της: «Αυτή είναι μία ώρα για θεραπεία κι είμαι εδώ γι’ αυτό».

Και το 2023 μετά την ώρα της θεραπείας, όπως φαίνεται, ήρθε και η ώρα της αλήθειας. Τα απομνημονεύματα της Jada Pinkett Smith θα κυκλοφορήσουν στις ΗΠΑ στις 17 Οκτωβρίου 2023.