CELEBRITIES

Οι διάσημοι που έστειλαν μηνύματα στήριξης στη Ζέτα Δούκα μετά την καταγγελία της

24MEDIA Αγγελική Καλαμαρά

Η Ζέτα Δούκα κατήγγειλε νωρίτερα σήμερα, Τρίτη 26 Ιανουαρίου, περιστατικά λεκτικής, ψυχολογικής αλλά και σωματικής βίας που ισχυρίζεται ότι υπέστη κατά τη συνεργασία της με τον Γιώργο Κιμούλη το 2008 στο Θέατρο Αθηνών. Η ηθοποιός μίλησε στην εκπομπή «Πάμε Δανάη» και δακρύζοντας μετέφερε στον «αέρα» της εκπομπής τις δύσκολες εμπειρίες της. Στο τέλος της αφήγησής της, είπε το όνομα του ανθρώπου ο οποίος, σύμφωνα με τα λεγόμενά της, την υπέβαλε σε λεκτική, ψυχολογική και σωματική βία.

Ο Γιώργος Κιμούλης δεν έχει ακόμα τοποθετηθεί δημόσια για όσα είπε η Ζέτα Δούκα. Αρκετοί συνάδελφοί τους ωστόσο, έχουν εκφράσει τη στήριξή τους μέσω των Social Media στην ηθοποιό. Με μια σείρα από Insta Stories τους πολλοί ηθοποιοί θέλησαν να στείλουν το δικό τους ηχηρό «Μπράβο» στη Ζέτα Δούκα για το θάρρος της να μιλήσει για όλα όσα κρατούσε μέσα της σε σχέση με τη συνεργασία τους.

Το Instagram γέμισε με «μπράβο» για τη Ζέτα Δούκα

«Ζέτα Δούκα είσαι ένα φωτεινό παράδειγμα», έγραψε χαρακτηριστικά η Βίκυ Σταυροπούλου, μητέρα της παρουσιάστριας της εκπομπής, «Πάμε Δανάη», Δανάης Μπάρκα, όπου μίλησε δημόσια για τον Γιώργο Κιμούλη, η ηθοποιός.

Ζέτα Δούκα Instagram.com/vickystauropoulou

«Μπράβο Ζέτα», έγραψε ο Πάνος Βλάχος, ενώ το ίδιο μήνυμα έγραψαν σε Insta Stories τους και η Τόνια Σωτηροπούλου αλλά και ο Πέτρος Λαγούτης. «Ανοιχτά και ονομαστικά. Έύγε Ζέτα Δούκα κι όποιος δεν μπορεί να συμβιώσει ή συνεργαστεί με σεβασμό, ήθος και αξιοπρέπεια απέναντι στον άλλον, να πάει σπίτι του ή να ζητήσει βοήθεια», ανέφερε η Μαρία Κωνσταντάκη. Η καλή φίλη της ηθοποιού, Μαρία Ναυπλιώτου σημείωσε: «Σε θαυμάζω, σε αγαπώ, σε εκτιμώ! Μακάρι να ακολουθήσουν το παράδειγμά σου και άλλες καταπιεσμένες φωνές».

Ζέτα Δούκα Instagram.com/mariakonstantaki

«Ζέτα Δούκα σου βγάζω το καπέλο! Μπράβο σου!», σημείωσε η Κατερίνα Τσάβαλου, ενώ ο Θανάσης Ευθυμιάδης ανέφερε «Υπερήφανος για σένα Ζέτα μου» μαζί με την προτροπή «Πείτε το όνομά του».

Instagram.com/thanasis_efthymiadis

Η Ευγενία Σαμαρά εξέφρασε τη στήριξή της σε ένα πιο μακροσκελές μήνυμα. «Μπράβο στη Ζέτα Δούκα. Ευχαριστούμε για το θάρρος, για την ειλικρίνεια. Ας μπούμε επιτέλους σε μία νέα εποχή! Αλήθειας, στήριξης, ασφάλειας. Ας τελειώσει ο φόβος. Ας τελειώσει μια και καλή η βία των και καλά “ισχυρών”. Φτάνει. Ας έρθει ο καθένας αντιμέτωπος με τις πράξεις του. Είμαστε μαζί με την κάθε Σοφία, με την κάθε Ζέτα, με τον κάθε έναν άνθρωπο που φοβάται».

Ζέτα Δούκα Instagram.com/evgenia_samara

«Συνάντησα μια απίστευτης έντασης ψυχολογική και λεκτική βία εντός και εκτός σκηνής, με εξάρσεις, περιστατικά θυμού, απαξίωσης, ειρωνείας σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Πάνω στη σκηνή έκανε ό,τι μπορούσε προκειμένου να προκαλέσει στον άλλον ένα υποκριτικό βραχυκύκλωμα για να τα χάσει. Αυτό γινόταν ακόμα πιο έντονο όταν οι κριτικές που άρχισαν να βγαίνουν για μένα ήταν καλές, αυτό τον θύμωνε. Εκτός σκηνής υπήρχαν περιστατικά λεκτικής βίας. Κι υπήρχε κι ένα περιστατικό, όταν καιγόταν η Αθήνα με τα γεγονότα για τον Γρηγορόπουλο, έστειλε έναν συνάδελφο, υπέροχο ηθοποιό και φίλο μου έκτοτε, να μου πει να βγω στη σκηνή και να πω ότι ακυρώνεται η παράσταση. Όταν πήγα να τον ρωτήσω γιατί δεν το λέει αυτός ως επικεφαλής, με έβρισε, με κλώτσησε και είπε “ΟΚ, πάμε τρίτο κουδούνι”», σημείωσε μεταξύ άλλων η Ζέτα Δούκα στη συνέντευξή της. «Ό,τι είπα το υπέστην από τον Γιώργο Κιμούλη», κατέληξε.