CELEBRITIES

Οι διάσημοι που δεν θα αφήσουν δεκάρα τσακιστή στα παιδιά τους

@2023 Scott Garfitt/Invision/AP Images

Πολύς λόγος γίνεται στο Hollywood, αλλά και στην Ελλάδα για τα nepo babies, δηλαδή τα παιδιά του νεποτισμού, κοινώς τους απόγονους των διασήμων αυτού του πλανήτη που έχουν πολύ πιο εύκολα πρόσβαση στην αγορά εργασίας, αλλά και μία έτοιμη «διασημότητα» να εξαργυρώσουν ξεκινώντας τη δική τους καριέρα. Τα παιδιά των διασήμων έχουν το προνόμιο του να ξεκινούν ως διάσημα πρόσωπα την ενήλικη ζωή τους, που σε χώρους όπως η μόδα, ο κινηματογράφος ή η μουσική, εξαργυρώνεται σε περισσότερες ευκαιρίες.

Αν και αυτή η φήμη είναι πολλές φορές αρκετή για να ξεκινήσουν με αξιώσεις την καριέρα τους, τα παιδιά των διάσημων έχουν να περιμένουν και το ανάλογο κεφάλαιο που θα στηρίξει τα πρώτα -ή και όλα τα επαγγελματικά τους βήματα- καθώς οι διάσημοι γονείς τους θα τους κληροδοτήσουν την συχνά τεράστια περιουσία τους. Όχι όλοι οι διάσημοι όμως. Αυτοί είναι οι διάσημοι που έχουν δηλώσει ότι δεν θα αφήσουν δεκάρα τσακιστή στα παιδιά τους.

Daniel Craig

Daniel Craig διάσημοι παιδιά @2021 Matt Dunham/ AP Images

Ο Βρετανός ηθοποιός Daniel Craig, έχει πει ότι βρίσκει την ιδέα της κληρονομιάς «κακόγουστη», ξεκαθαρίζοντας ότι τα δύο του παιδιά δεν θα κληρονομήσουν την περιουσία του που αγγίζει τα 125 εκατομμύρια δολάρια. «Η φιλοσοφία μου είναι ξόδεψε ή δώρισε τα χρήματά σου πριν φύγεις από τη ζωή», είχε πει το 2020 σε συνέντευξή του ο ηθοποιός.

Η μεγαλύτερη κόρη του, Ella, στα 31 της χρόνια πάντως έχει καταφέρει να χτίσει την δική της καριέρα ως μοντέλο, ενώ ακολουθεί και τα βήματα του πατέρα της στην υποκριτική συμμετέχοντας ήδη σε θεατρικές παραγωγές.

Gordon Ramsey

Τα 5 παιδιά του Gordon Ramsay έχουν ως μπαμπά έναν από τους διασημότερους chef παγκοσμίως. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα απολαύσουν και τους οικονομικούς καρπούς της καριέρας του, όταν εκείνος δεν είναι πια ανάμεσά τους.

Όπως είχε πει στον The Telegraph το 2017 ο Gordon Ramsey, τα παιδιά του δεν ταξιδεύουν μαζί με τον ίδιο και τη μητέρα τους στην πρώτη θέση στα αεροπορικά τους ταξίδια, καθώς «Δεν έχουν δουλέψει ούτε στο ελάχιστο τόσο σκληρά για να μπορούν να βρίσκονται εκεί». Επιπλέον δήλωνε ότι δεν σκοπεύει να τους αφήσει κάποια κληρονομιά γιατί δεν θέλει να τα κακομάθει.

Τα παιδιά του chef ακολουθούν τις δικές τους επαγγελματικές διαδρομές. Η 24χρονη Megan έχει σπουδάσει ψυχολογία, ενώ ο 23χρονος Jack κάνει καριέρα ως στρατιωτικός. Αυτή που δοκιμάζει τις δυνάμεις της στην μαγειρική, συνεχίζοντας την παράδοση που έχτισε ο μπαμπάς της είναι η 21χρονη Matilda (aka Tilly), που έχει παρουσιάσει τη δική της μαγειρική εκπομπή κι έχει γίνει social media influencer χάρη στο ταλέντο της στη μαγειρική.

Sting

Ο rock star που η περιουσία του εκτιμάται γύρω στα 400 εκατομμύρια δολάρια, έχει δηλώσει ότι τα παιδιά του δεν θα κληρονομήσουν παρά ελάχιστα χρήματα απο εκείνον όταν φύγει από την ζωή. «Σίγουρα δεν θέλω να τους κληροδοτήσω trust funds που θα γίνουν θηλιά στον λαιμό τους. Πρέπει να δουλέψουν», είχε πει σε σχέση με την κληρονομιά για τα 6 παιδιά του, το 2014 στην Daily Mail.

Η κόρη του Sting, Mickey Summer έχει ξεκινήσει την καριέρα της στον κινηματογράφο παίζοντας στην ταινία της Greta Gerwig, Ha, ενώ δύο ακόμα από τα παιδιά του, ο Eliot και ο Joe είναι μουσικοί. Ο τελευταίος έχει συνεργαστεί με τον πατέρα του στην παγκόσμια περιοδεία που πραγματοποίησε το 2022 ο Sting.

Ashton Kutcher – Mila Kunis

Τίποτα δεν πρόκειται να κληροδοτήσουν στα παιδιά τους ο Ashton Kutcher και η Mila Kunis, όπως έχουν πει σε συνεντεύξεις τους. «Τα παιδιά μου ζουν μία πραγματικά προνομιακή ζωή και δεν το ξέρουν καν. Και ποτέ δεν θα το μάθουν γιατί αυτή είναι η μόνη ζωή που ξέρουν. Δεν θα δημιουργήσω κληρονομιά για εκείνα. Θα δωρίσουμε τα χρήματά μας σε φιλανθρωπίες», είχε δηλώσει ο ηθοποιός στο podcast του Dax Shepard.

Jackie Chan

Απο το 2011 έχει αποκληρώσει τον γιο του ο star των ταινιών πολεμικών τεχνών που διέγραψε μία λαμπρή καριέρα στην Κίνα και το Hollywood. «Αν είναι ικανός θα βγάλει τα δικά του χρήματα. Αν δεν είναι, θα ξόδευε απλά τα δικά μου χρήματα», είχε πει για την απόφασή του ο ηθοποιός.

Elton John

Ο Sir Elton John έχει δηλώσει ότι ο ίδιος και ο σύζυγός του, David Furnish, θα αφήσουν το minimum της περιουσίας τους στους γιους τους. «Σίγουρα θέλω να αφήσω τους γιους μου σε κατάσταση οικονομικής ασφάλειας. Αλλά είναι απαίσιο να δίνεις στα παιδιά σου “χρυσά κουτάλια”. Τα καταστρέφει», είχε πει σε συνέντευξή του.

«Οτιδήποτε πάνω από τα βασικά θα πρέπει να το κερδίσουν μόνοι τους. Αν θέλουν έναν Picasso θα πρέπει να βγουν εκεί έξω και να τον κερδίσουν», πρόσθετε.