CELEBRITIES

Οι διάσημοι με τα πιο ακριβά σπίτια

Scott Garfitt/Invision/AP Images

Μια πρόσφατη μελέτη που διεξήχθη από το The Perfect Rug ανέλυσε και κατέταξε τα πιο ακριβά σπίτια διασήμων, με ιδιαίτερη έμφαση στο κόστος, το μέγεθός τους και την καθαρή αξία των ιδιοκτητών. Τα δεδομένα για αυτήν την ολοκληρωμένη ανάλυση προέρχονται από το Forbes, το USA Today και το Business Insider. Η μελέτη διήρκησε καιρό, αναλύοντας αγορές που χρονολογούνται από τη δεκαετία του 1990. 

Στην κορυφή της λίστας βρίσκεται το Chateau Miraval, το διάσημο κάστρο στη Γαλλία, που κάποτε ανήκε στους Brad Pitt και Angelina Jolie και τώρα ελέγχεται αποκλειστικά από τον ηθοποιό. Αυτό το ακίνητο, που έγινε περισσότερο γνωστό από το διάσημο διαζύγιο του ζευγαριού, αποτιμάται στα 225 εκατομμύρια δολάρια.

Η έπαυλη διαθέτει 35 δωμάτια και περιβάλλεται από 1.200 στρέμματα γης, καθιστώντας το όχι μόνο το πιο ακριβό αλλά και ένα από τα πιο πολυτελή σπίτια στον κόσμο. Ο Brad Pitt, τώρα ο μοναδικός ιδιοκτήτης του πύργου, το έχει μετατρέψει σε ένα διάσημο οινοποιείο (τα μπουκάλια Chateau Miraval βρίσκονται στα μενού πολλών gourme εστιατορίων κι έγιναν η αιτία για μία ακόμα δικαστική διαμάχη του με την Angelina Jolie που πούλησε το μερίδιό της στο οινοποιείο χωρίς να τον ενημερώσει, όπως εκέινος λέει), μια τοποθεσία παραγωγής για εξαιρετικά ακριβά προϊόντα ομορφιάς και τέλος έχει αφιερώσει κάποιες αίθουσες για να δημιουργήσει στούντιο ηχογράφησης.

Στη 2η θέση βρίσκεται το πιο πρόσφατο απόκτημα των Beyoncé και Jay-Z. Το νέο τους σπίτι στο Μαλιμπού της Καλιφόρνια αγοράστηκε το 2023 σε τιμή ρεκόρ που έφτασε τα 190 εκατομμυρία δολάρια, σημειώνοντας την πιο ακριβή πώληση μονοκατοικίας στην πολιτεία. Αυτή η προσθήκη αναδεικνύει την αδυναμία του ζευγαριού προς τα πολυτελή ακίνητα.

Ο Bill Gates καταλαμβάνει την 3η θέση με την εντυπωσιακή έπαυλη του στην Ουάσιγκτον, αξίας 130 εκατομμυρίων δολαρίων που αποκαλείται από τα ΜΜΕ ως Xanadu 2.0. Πρόκειται φυσικά για αναφορά στην έπαυλη του Charles Foster Kane στον Πολίτη Κέιν, που ήταν εμπνευσμένη από το Κάστρο Getty. Αυτό το σπίτι, το οποίο καλύπτει 66.000 τετραγωνικά και εκτείνεται σε 10,5 στρέμματα γης, είναι το 2ο μεγαλύτερο στη λίστα.

Ο Bill Gates έχει καθαρή περιουσία που αυτή τη στιγμή εκτιμάται σε 129,8 δισεκατομμύρια δολάρια και έχει ξοδέψει πολλά για αυτό το σπίτι. Λέγεται ότι το τεράστιο αρχοντικό, που χτίστηκε σε διάστημα 7 ετών, είναι εξοπλισμένο με αισθητήρες ικανούς να αλλάξουν τη θερμοκρασία του δωματίου καθώς οι επισκέπτες μετακινούνται στους χώρους, τραπεζαρία που μπορεί να φιλοξενήσει 200 ​​επισκέπτες και βιβλιοθήκη που φιλοξενεί ιστορικά βιβλία αξίας 30 εκατομμυρίων δολαρίων.

Η κατοικία της Oprah Winfrey στο Montecito της Καλιφόρνια καταλαμβάνει την 4η θέση με αξία 101 εκατομμυρίων δολαρίων. Αγοράστηκε το 2001, περιλαμβάνει 23.000 τετραγωνικά ζωτικού χώρου και εκτείνεται σε 66 στρέμματα. Το Montecito, γνωστό για τις πολυτελείς κατοικίες του, είναι αγαπημένη τοποθεσία των διασημοτήτων.

Στην 5η θέση βρίσκεται το Skywalker Ranch του George Lucas, που ξεχωρίζει όχι μόνο για την τιμή των 100 εκατομμυρίων δολαρίων αλλά και για το μέγεθός του. Η έπαυλη, που εκείνος άρχισε να αναπτύσσει το 1978, τώρα περιλαμβάνει 317.000 τετραγωνικά πόδια ιδιοκτησίας και 4.700 στρέμματα γης. Αυτό το καθιστά το μεγαλύτερο ακίνητο στη λίστα.

Η βίλα του George Clooney στη λίμνη Κόμο στην Ιταλία, αξίας 100 εκατομμυρίων δολαρίων, βρίσκεται στην 5η θέση της λίστας. Αυτή η βίλα, που αγοράστηκε το 2002, είναι διάσημη όχι μόνο για την πολυτέλειά της, αλλά και ως τοποθεσία των γυρισμάτων της ταινίας Ocean’s 12. Η τρέχουσα αξία του ακινήτου αντιπροσωπεύει ένα σημαντικό μέρος της καθαρής περιουσίας του ηθοποιού, που ανέρχεται σε 500 εκατομμύρια δολάρια.

Στην 7η θέση βρίσκεται το σπίτι της Cher στο Μαλιμπού της Καλιφόρνια, που αγοράστηκε το 2022 για 85 εκατομμύρια δολάρια. Αυτό το ακίνητο περιλαμβάνει 12.450 τετραγωνικά χώρου, καθιστώντας το μια σημαντική προσθήκη στη λίστα των ακριβών κατοικιών των celebrities στην πολιτεία.

Η βίλα του The Weeknd, που αγοράστηκε το 2021 για 70 εκατομμύρια δολάρια, βρίσκεται στην 8η θέση. Αυτή η βίλα, έκτασης 33.000 τετραγωνικών ποδιών, ξεχωρίζει για τις σύγχρονες ανέσεις και τον πολυτελή σχεδιασμό της, που είδαμε στο The Idol, μια σειρά, για την οποία ο τραγουδιστής πρόσφερε το σπίτι του ως σκηνικό.

Στην 9η θέση βρίσκεται ο Tom Cruise και η έπαυλη του στο Κολοράντο, αξίας 59 εκατομμυρίων δολαρίων. Αυτό είναι ένα από τα λίγα σπίτια διασήμων που βρίσκονται έξω από την Καλιφόρνια. Βρίσκεται σε ένα κτήμα που καταλαμβάνει 320 στρέμματα γης.

Τη 10άδα κλείνει η Adele, της οποίας η βίλα στο Beverly Hills αγοράστηκε το 2022 από τον Sylvester Stallone για 58 εκατομμύρια δολάρια. Αυτή η ιδιοκτησία εκτείνεται σε 1950 τ.μ. και βρίσκεται σε μια από τις πιο αριστοκρατικές γειτονιές του Λος Άντζελες.