CELEBRITIES

5 διάσημοι Έλληνες που μίλησαν για τον εθισμό τους στον τζόγο

NDPPHOTO / NDP PHOTO

Ο εθισμός στον τζόγο είναι μία εμπειρία μοναξιάς και απομόνωσης (όπως όλοι οι εθισμοί άλλωστε) που έχει επηρεάσει ανθρώπους σε όλους τους τομείς της ζωής της ζωής τους, συμπεριλαμβανομένων και ορισμένων διασήμων στην Ελλάδα. Ορισμένοι από αυτούς έχουν μιλήσει ανοιχτά για τον αγώνα τους να αναρρώσουν από τον εθισμό τους, προσπαθώντας να ευαισθητοποιήσουν και να βοηθήσουν άλλους να κατανοήσουν τους κινδύνους και τις συνέπειές του.

Παρακάτω εμείς σου παρουσιάζουμε 5 Έλληνες διάσημους που έχουν μιλήσει ανοιχτά για τον εθισμό τους στον τζόγο.

Πέτρος Λαγούτης

Ο Πέτρος Λαγούτης έχει μιλήσει σε πολλές συνεντεύξεις του για τον εθισμό του στον τζόγο. Σε δηλώσεις στου στην εκπομπή Τετ α Τετ, είχε πει: «Η παγίδα που πέφτει ο εθισμένος είναι ότι νομίζει πως, επειδή το θέλει πολύ, θα το καταφέρει περίπου όπως του το λένε. Όχι, δεν έχει περίπου. Οι κανόνες είναι πολύ σκληροί, αλλά δεν μπορείς να τους φέρεις στα μέτρα σου. Αν τους φέρεις στα μέτρα σου, θα καταλήξεις εκεί που ξεκίνησες».

«Το γεγονός ότι έχω αποφοιτήσει από το ΚΕΘΕΑ εδώ και 7 χρόνια και δεν έχω παίξει ούτε ένα ευρώ, δεν το θεωρώ τυχαίο. Με τον ίδιο τρόπο θεωρώ πως, αν ποτέ αποφασίσω να δοκιμάσω να γίνω κοινωνικός παίκτης, δεν θα είναι τυχαίο. Το γεγονός ότι δεν έχω δοκιμάσει, επίσης, δεν είναι τυχαίο», πρόσθεσε. Ο ηθοποιός πήγε για απεξάρτηση μετά από 10 χρόνια εθισμού.

Γιώργος Κωνσταντίνου

6 'Ελληνες διάσημοι που μίλησαν για τον εθισμό τους στον τζόγο papadakis press/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΤΣΑΡΙΝΗΣ

Στην αυτοβιογραφία του που λέγεται Showtime αναφέρει: «Μου άρεσαν τα τυχερά παιχνίδια. Και, τελικά, μου έγινε ένα καταστροφικό πάθος που δεν μπόρεσα να ελέγξω». Και πρόσθετε: «Δεν ήμουνα από τους τυχερούς παίκτες. Και ποιος είναι άλλωστε; Δεν πιστεύω ότι μένει κανείς τυχερός για πολύ. Εξ ου και το ρητό “Πας παίζων, χάνει”. Πιστεύω ότι ο τζόγος, μαζί με το μίσος του πολέμου, είναι τα αγαπημένα, τα απόλυτα παιχνίδια του κακού» κατέληξε ο ηθοποιός.

Άντζελα Δημητρίου

διάσημοι που δεν τέλειωσαν το σχολείο Papadakis Press / Προκόπης Οικονομόπουλος

Απαντώντας ερώτηση δημοσιογράφου του Λοιπόν, η τραγουδίστρια Άντζελα Δημητρίου μίλησε για τότε που σκεφτόταν ακόμα και να αυτοκτονήσει λόγω του εθισμού που αντιμετώπισε:

«Πάρα πολλές φορές (μου πέρασαν αυτές οι ιδέες από το μυαλό) και με κράτησε το γεγονός ότι έχω 2 παιδιά και μια μάνα, δεν μπορώ να τους αφήσω έτσι. Έπαθα κατάθλιψη, έπαιρνα χάπια, δεν αισθανόμουν καλά, πήγαινα στη δουλειά μου και ήμουν ένα φυτό, πήρα κιλά… Αυτοί που έλεγαν για μένα ότι είμαι τζογαδόρισσα, γιατί πήγαιναν εκεί;».

«Ήμουν στον τζόγο γύρω στα 5 χρόνια και ήμουν πολύ εθισμένη, έχασα πάρα πολλά λεφτά, αλλά δεν με ενδιαφέρει. Δεν με νοιάζει, προκειμένου να μου τα έτρωγαν οι γιατροί, που θα πήγαινα κάθε 3 και λίγο, μπορεί και να ήμουν με ζουρλομανδύα. Κατάφερα κι έκοψα τον τζόγο. Πιστεύω στον Θεό», πρόσθετε.

Νένα Μεντή

διάσημοι τζόγος NDPPHOTO / ΑΝΔΡΕΑΣ ΝΙΚΟΛΑΡΕΑΣ

Η ηθοποιός που είχε ενσαρκώσει την Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου στο θεάτρο είχε αποκαλύψει ότι μοιραζόταν το ίδιο πάθος για τη χαρτοπαιξία με εκείνη.

«Είχα, ακριβώς το ίδιο πάθος. Έπαιζα χαρτιά. Και τώρα παίζω, αλλά πλέον ως χόμπι. Στο παρελθόν, είχα παρατήσει το θέατρο και ασχολιόμουν μόνο με αυτό», είχε πει χαρακτηριστικά η ηθοποιός.

«Έλεγα πολλά “όχι” και έχω μείνει και άνεργη. Ζούσα με το επίδομα από το Υπουργείο Εργασίας. Έπαιζα χαρτιά για να βγάζω λεφτά για να ζω. Ήμουν πολύ χαρτόμουτρο, τώρα πλέον όχι. Ήμουν πολύ φαν του χαρτιού. Αυτό με συγκίνησε και στην Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου μαζί με τα τραγούδια της, πόκα εκείνη πόκα κι εγώ. Η αγάπη για τα χαρτιά μπορεί να είναι κληρονομική από τον παππού μου, τον οποίο δεν γνώρισα ποτέ. Θέμα DNA μάλλον», είχε εξομολογηθεί πιο πρόσφατα στην εκπομπή Πάμε Δανάη.

Σταμάτης Γονίδης

papadakispress/ ΠΑΝΑΓΩΤΗΣ ΑΞΙΩΤΗΣ

Το καλοκαίρι του 2017 αποκάλυψε στο Down Town ο τραγουδιστής ότι είναι επιρρεπής στον τζόγο.Στην ερώτηση αν είναι «δυνατός παίκτης» είχε απαντήσει: «Δυνατός στο πόκερ». 

«Στη ζωή, αν θέλεις να ξεχωρίσεις, πρέπει να ρισκάρεις. Είμαι αυτός ο άνθρωπος. Βέβαια, ακόμη και το ρίσκο έχει όριο. Όσο σίγουρος κι αν είσαι ότι θα διπλασιάσεις ένα ποσό, ποτέ δεν πρέπει να τα βάλεις όλα. Δεν θα επέτρεπα ποτέ στον εαυτό μου να χάσει ένα ολόκληρο σπίτι, για παράδειγμα, στον τζόγο. Ναι, ρισκάρω, αλλά δεν κάνω απερισκεψίες», είχε προσθέσει ο Σταμάτης Γονίδης που δεν έχει αναφερθεί στη ροπή του αυτή ως εθισμό.