CELEBRITIES

Ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος για την τηλεόραση: «Δεν θέλω η αγάπη να τελειώσει με μία λάθος κίνηση»

Papadakis Press Γιάννης Νταρίλας

Ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος έχει κάνει λίγες τηλεοπτικές δουλειές, αλλά υπήρξαν όλες τους εξαιρετικά επιτυχημένες. Κάπως έτσι, καθιερώθηκε ως ένας πολύ αγαπητός στο τηλεοπτικό κοινό ηθοποιός. Τα τελευταία χρόνια, με εξαίρεση μία εμφάνισή του στη σειρά της ΕΡΤ, Καρτ Ποστάλ, και το γεγονός ότι δανείζει τη φωνή του στην αφήγηση της σειράς Τα Καλύτερα μας Χρόνια, ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος απολαμβάνει τον αμοιβαίο του σεβασμό με το κοινό στο θέατρο.

Με αφορμή τον Κουρέα της Σεβίλλης, την παράσταση στην οποία πρωταγωνιστεί για δεύτερη συνεχή χρονιά, ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος μίλησε στην κάμερα της εκπομπής Καλύτερα δε γίνεται και τη Ναταλία Αργυράκη, για τις μεγάλες επαγγελματικές του αγάπες, το θέατρο και την τηλεόραση, αλλά και τις άλλες, εκτός σκηνής αγάπες της ζωής του.

«Η ζωή μου και γενικά η ζωή των ηθοποιών, είναι το να μπορούμε να νιώθουμε ζωντανοί επικοινωνώντας με τον κόσμο. Ο Κουρέας της Σεβίλλης ήταν η αφορμή για να βρεθούμε ωραίες δυνάμεις και να νιώσουμε ότι υπάρχει ευτυχία, υπάρχει ζωή», σημείωσε ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος για την επανάληψη της επιτυχημένης θεατρικής παράστασης.

«Είμαστε τόσο χρόνο μαζί όλοι που δεν μπορείς να μην γνωρίζεις τι πρόβλημα περνά ο καθένας. Το θέατρο είναι μεγάλο φάρμακο για όλους μας», ανέφερε ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος στη συνέχεια για το πώς αυτή η δουλειά βοηθά τους ηθοποιούς να αντιμετωπίζουν και τα δύσκολα της ζωής τους. Μιλώντας για τους δικούς του προβληματισμούς και αν τους μοιράζεται, ο ηθοποιός δήλωσε: «Σε ένα βαθμό μοιράζομαι το πρόβλημα μου, αλλά υπάρχουν φορές που δεν θες να μοιραστείς κάτι και άλλες που σε καταλαβαίνουν».

Τι γίνεται όμως όταν κουβαλά κανείς ένα δικό του πρόβλημα στη σκηνή του θεάτρου; Αυτό είναι ένα «δικαίωμα» που οι ηθοποιοί δεν έχουν, κατά την οπτική του Βασίλη Χαραλαμπόπουλου απέναντι στα πράγματα. «Σε αυτή τη δουλειά πρέπει να δώσεις τον καλύτερο σου εαυτό. Ειδικά σε αυτή την παράσταση πρέπει να κάνεις το κοινό να ευτυχήσει. Ό,τι και εάν σου συμβαίνει στη ζωή, δεν έχεις κανένα δικαίωμα να το περάσεις στον κόσμο όταν βρίσκεσαι στην σκηνή. Δεν έχει την υποχρέωση ο θεατής να μπει σε κανένα πρόβλημά σου», είπε χαρακτηριστικά ο ηθοποιός που παραδέχτηκε ότι ο σεβασμός που νιώθει για το κοινό είναι τελικά αμοιβαίος.

«Βλέπω πολλά χαμόγελαστα πρόσωπα στον κόσμο όταν με βλέπουν και εκτός σκηνής και είναι βραβείο για μένα αυτό. Νιώθω ότι κάτι καλό τούς έχω κάνει μέσα από τη δουλειά μου πάντα. Μου έχουν πει ότι σε δύσκολες στιγμές της ζωής τους με έχουν δει και μου άλλαξε το σύμπαν», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μιλώντας για την τηλεόραση και τον ρόλο που έπαιξε σε αυτή την αγάπη που λαμβάνει ο ηθοποιός από το κοινό, ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος δεν έκρυψε την ευγνωμοσύνη του σε αυτό το Μέσο.

«Το ότι λέμε ότι αγαπάμε περισσότερο το θέατρο, δεν σημαίνει πως απορρίπτουμε την τηλεόραση. Ίσα ίσα. Ούτε θα ήθελα να φανώ αχάριστος. Η τηλεόραση μου έδωσε το δικαίωμα να με γνωρίσει ο κόσμος μέσα από αυτή. Μπορεί να έχω κάνει πολύ λίγη τηλεόραση και να μην το γνωρίζει ο κόσμος όλα αυτά τα χρόνια. Έτυχε αυτή η λίγη τηλεόραση, που έχω κάνει, να έχει τεράστια επιτυχία και να παίζεται όλα αυτά τα 20 χρόνια», είπε ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος.

«Εχω περάσει από τα Εγκλήματα, από το Είσαι το ταίρι μου κι άλλες δουλειές. Στα τελευταία 22 χρόνια πρέπει να έχω κάνει περίπου έξι σειρές. Αγαπώ πολύ την τηλεόραση κι επειδή την αγαπώ, δεν θέλω αυτή η αγάπη μου να τελειώσει με το να κάνω μια λάθος κίνηση. Να ξέρω όταν θα βρεθούμε ξανά να είναι με κάτι πολύ όμορφο, με κάτι το οποίο δεν θα πω ότι το έκανα μόνο για τα λεφτά», πρόσθεσε.

Ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος παραδέχτηκε ότι η δική του καριέρα χτίστηκε πάνω στα «όχι» τα οποία έλεγε πριν ακόμα γίνει γνωστός. «Σκέφτομαι ότι ίσως λέω πολλά “όχι” και θα περάσει η ζωή και θα αναρωτιέμαι γιατί δεν είπα ένα παραπάνω “ναι”», σημείωσε.

Οι μεγάλες αγάπες του Βασίλη Χαραλαμπόπουλου δεν περιορίζονται στην επαγγελματική ζωή του. «Η γυναίκα μου είναι ο άνθρωπός μου», ανέφερε για τη σύζυγό του Λίνα Πρίντζου, ενώ στις αγάπες του πρόσθεσε επίσης «τα σκυλιά μας» και «τους φίλους μας».

«Οι άνθρωποι με τους οποίους περνάμε καθημερινές στιγμές της ζωής μας και που δεν έχουν καμία σχέση με το περιτύλιγμα ότι “είμαστε γνωστοί, είμαστε κάποιοι”», πρόσθεσε.

«Όταν σβήνουν τα φώτα είναι πολύ σημαντικό να έχεις χτίσει μία καλή σχέση με την πραγματική ζωή, όχι την ψεύτικη πάνω στη σκηνή. Τη σημαντικότητά σου ως άνθρωπος πρέπει να τη διαχωρίζεις από τη σημαντικότητά σου ως καλλιτέχνη. Αν μπλέξουν, την ψωνίζεις. Ευτυχώς, που δεν αγωνιώ να αποδείξω ότι είμαι κάτι που δεν είμαι», κατέληξε ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος δίνοντάς μας έναν ακόμα λόγο να τον αγαπάμε.