CELEBRITIES

O Τζώνη Καλημέρης μίλησε για τη Χριστίνα Κοντοβά και την υιοθεσία της Έιντα. Αναρωτιέσαι ακόμα τι σημαίνει άντρας;

Papadakis Press

Σε μια εποχή περί αντρών, παντελονιών, παντελονάτων παντελονιών, μαγκιάς, επιβολής, αθεράπευτης βαρβατίλας και επιλεκτικής κώφωσης απέναντι στα όχι, υπάρχει ο Τζώνη Καλημέρης.

Ο Τζώνυ Καλημέρης, καλεσμένος στο Πρωινό του ΑΝΤ1, μίλησε για τη σύντροφό του, Χριστίνα Κοντοβά και την υιοθεσία της μικρής Έιντα. Παρέδωσε μάθημα (και διάλεξη να το πεις μέσα είσαι) συντροφικότητας, σεβασμού και αγάπης.

Η Χριστίνα Κοντοβά μετά από μια μακρά διαδικασία υιοθέτησε την Έιντα από την Ουγκάντα, η οποία πια βρίσκεται στην Αθήνα. Με τη μαμά και τον μπαμπά της. Γιατί ο Τζώνη Καλημέρης από την πρώτη στιγμή ήταν εκεί. Στο πλάι της Χριστίνας. Στήριγμα στη βαθιά επιθυμία της.

O Τζώνη Καλημέρης για τη Χριστίνα Κοντοβά και την υιοθεσία της Έιντα

«Δεν μου αρέσει να μιλάω για τα προσωπικά μου, θα σου πω όμως πως από την πρώτη στιγμή που γνώρισα τη Χριστίνα υπήρχε αυτό το θέμα στο μυαλό της και ήταν μία συνθήκη που είχα δεχτεί εγώ, ότι αν μείνουμε μαζί και είμαστε καιρό, θα το κάνουμε.

Εκτός του ότι θα στηρίξω απόλυτα ό,τι κάνει η Χριστίνα, θα είναι κόρη μου το κορίτσι.

Έχω απεριόριστο σεβασμό, πέραν της αγάπης στη Χριστίνα. Το ότι έκανε αυτό το πράγμα ήταν κάτι πολύ δύσκολο, πολύ δικό της και τη θαυμάζω απεριόριστα. Και δεν είχα καμία άλλη επιλογή παρά μόνο να σταθώ όσο μπορώ δίπλα της.

Δεν έχουμε παντρευτεί ακόμα. Κάποια στιγμή θα παντρευτούμε. Εγώ το έχω ξαναπεί. Δεν έχω κανέναν φόβο ή αντίρρηση με τον γάμο. Γάμο κανονικό θα κάνουμε, όχι σύμφωνο συμβίωσης.

Έχω έρωτα με τους γιους μου αλλά το κορίτσι είναι τελείως διαφορετικό πράγμα. Έφτασα σε αυτή την ηλικία και εκπαιδεύομαι να γίνω μπαμπάς κοριτσιού. Πολλές φορές στη ζωή μας βάζουμε μία τελεία. Λέμε έκλεισε ένας κύκλος.

Αυτό ήταν τελείωσα, ό,τι προσέφερα στην κοινωνία, το προσέφερα. Και ξαφνικά σου ανοίγεται ένα νέο κεφάλαιο στη ζωή σου, πάνω εκεί που νόμιζες ότι είχες βάλει τελεία. Με αυτή την έννοια ανέφερα την ηλικία», ανέφερε ο Τζώνη Καλημέρης.

Ακόμα αναρωτιέσαι τι σημαίνει άντρας; Άντρας είναι αυτός που στηρίζει έμπρακτα τον συνοδοιπόρο του. Που ανοίγει δρόμους και δεν βάζει εμπόδια. Που βλέπει ήλιους σε συννεφιασμένους ουρανούς. Και πέρα και πάνω από όλα, άντρας είναι αυτός που σέβεται και αγαπά.

 

Η Χριστίνα Κοντοβά και το «ταξίδι» της υιοθεσίας της Έιντα

Η Χριστίνα Κοντοβά είχε αναφερθεί στην Έιντα και τη διαδικασία της υιοθεσίας της, γράφοντας ένα μακροσκελές κείμενο στο Instagram. Το κείμενο κλείνει ως εξής: «σε αυτό τα ”ταξίδι”, από την αρχή, είναι δίπλα μας ο Τζώνη». Τα λόγια εντός παρενθέσεως κλείνουν μέσα τους την ουσία αυτή της σχέσης.

«Adopting Ada. Τους τελευταίους μήνες ζω στην Ουγκάντα, εκτός από λίγες εβδομάδες που έχω επιστρέψει στην Ελλάδα κυρίως για επαγγελματικούς λόγους. Ζω στην Καμπάλα για το κοριτσάκι που κρατώ στην αγκαλιά μου, για την οποία αυτή τη στιγμή είμαι ανάδοχη μητέρα έως ότου την υιοθετήσω. Είναι ένα ταξίδι που έχει ξεκινήσει πριν περίπου ένα χρόνο και είναι το ταξίδι της ζωής μου.

Δεν θυμάμαι πότε ακριβώς γεννήθηκε η επιθυμία μου να υιοθετήσω και δεν έχει σημασία. Έγινε όμως σκοπός μέσα από τα ταξίδια μου στην Αφρική με την ActionAid (που δεν έχει καμία σχέση με υιοθεσίες, αλλά έτσι ήρθα σε επαφή με την Αφρική και την αγάπησα) και μετά από μια σειρά γεγονότων τον Φεβρουάριο του 2020 βρέθηκα στα γραφεία της Διεθνούς Κοινωνικής Υπηρεσίας στην Αθήνα για να ξεκινήσω τον φάκελο μου και την διαδικασία αξιολόγησής μου για υιοθεσία.

Ο φάκελος έφτασε στην Ουγκάντα το περασμένο καλοκαίρι και μπήκα σε λίστα ως υποψήφια θετή μητέρα. Λίγο καιρό μετά μπήκε στην ζωή μου η Έιντα. Η διαδικασία της αναδοχής στην Ουγκάντα διαρκεί περίπου 12 μήνες κατά τους οποίους θα πρέπει να μένω κυρίως στη χώρα.

Αφού συμπληρωθεί ο χρόνος αναδοχής θα προχωρήσω σε επίσημη υιοθεσία. Είναι δύσκολη διαδικασία και ταυτόχρονα μαγική.

Χρειάστηκα αποθέματα δύναμης που δεν ήξερα ότι έχω, μου γεννήθηκαν πρωτόγνωρα συναισθήματα, έχω λυγίσει πολλές φορές αλλά έχω αυτή την αγκαλιά! Και τους δικούς μου ανθρώπους που είναι πάντα εκεί… στην άλλη άκρη της γραμμής. Μακριά αλλά πάντα κοντά! Και τους επόμενους μήνες θα ζω στην Ουγκάντα.

•στην Ουγκάντα αυτή την στιγμή βρίσκονται στην ίδια διαδικασία περίπου 20 οικογένειες Ελλήνων

σε αυτό τα «ταξίδι», από την αρχή, είναι δίπλα μας ο Τζώνη».