CELEBRITIES

Ο πρίγκιπας Κάρολος στέλνει το δικό του μήνυμα μετά τη διάγνωσή του με κορονοϊό

Pool Photo via AP Jacob King

Πριν από μερικές ημέρες ο πρίγκιπας Κάρολος της Βρετανίας έγινε γνωστό πως βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό. Ο πρίγκιπας Κάρολος, έπειτα μπήκε σε καραντίνα στην κατοικία του στη Σκοτία. Μαζί του αλλά σε διαφορετικά διαμερίσματα ήταν η σύζυγός του Καμίλα η οποία ήταν αρνητική στον κορονοϊό. Ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου για πρώτη φορά αφού έγινε γνωστή η περιπέτεια της υγείας του, έστειλε ένα μήνυμα στους πολίτες της Βρετανίας.

Ο πρίγκιπας Κάρολος εμφάνισε ήπια συμπτώματα κατά τη διάρκεια της ασθένειάς του από τον κορονοϊό και βγήκε από την αυτοαπομόνωση τη Δευτέρα 30 Μαρτίου. O 71χρονος πρίγκιπας, εμφανίστηκε on camera και απευθυνόμενος στους Βρετανούς πολίτες, τους μίλησε για όσα βίωσε, και για όσα νιώθει ευγνώμων.

Παράλληλα έκανε ιδιαίτερη αναφορά σε όσους βρίσκονται στην πρώτη γραμμή μάχης με τον κορονοϊό. Όπως είπε αν και έχει αναρρώσει πλήρως, συνεχίζει να τηρεί την κοινωνική αποστασιοποίηση και τη γενική απομόνωση. Το μήνυμά του δημοσιεύθηκε και στα social media του οίκου Clarence.

Η εμπειρία του με τον κορονοϊό

«Έχοντας περάσει πρόσφατα όλη τη διαδικασία του να έχεις κορονοϊό, ευτυχώς με σχετικά ήπια συμπτώματα, βρήκα τον εαυτό μου να αναρρώνει, αλλά συνεχίζω να τηρώ την κοινωνική αποστασιοποίηση και την γενική απομόνωση», ξεκίνησε το μήνυμα του πρίγκιπα Κάρολου.

«Καθώς όλοι μαθαίνουμε από αυτό διαπιστώνουμε ότι είναι μια παράξενη, εκνευριστική και δυσάρεστη εμπειρία όταν η οικογένεια και οι φίλοι σου απουσίαζουν από τη ζωή σου. Και οι φυσιολογικοί ρυθμοί και δομές της καθημερινότητας παύουν να υφίστανται. Σε μια τόσο πρωτοφανή και αγχωτική εποχή για όλους μας, η σύζυγός μου και εγώ σκεφτόμαστε ιδιαίτερα εκείνους που έχασαν τους αγαπημένους τους σε τόσο δύσκολες και μη συνηθισμένες συνθήκες αλλά κι εκείνους που υποφέρουν από την ασθένεια, την απομόνωση και τη μοναξιά», σημείωσε ο πρίγκιπας Κάρολος.

Καθώς η Βρετανία βλέπει τον αριθμό των κρουσμάτων και των θυμάτων του ιού στη χώρα να διπλασιάζεται καθημερινά ο πρίγκιπας Κάρολος συνέχισε το μήνυμά του αναφερόμενος στις ευπαθείς ομάδες. «Οι σκέψεις μας είναι όλους εκείνους τους ηλικιωμένους σε ολόκληρη τη χώρα που αντιμετωπίζουν τώρα τις μεγαλύτερες δυσκολίες.

Ωστόσο, γνωρίζουμε επίσης ότι σε κάθε κοινότητα -όπου άνθρωποι όλων των ηλικιών επηρεάζονται από αυτόν τον ιό – από άκρη σε άκρη της χώρας, υπάρχουν πραγματικά υπέροχοι γείτονες, άτομα και ομάδες εθελοντών που παρέχουν αδιάλειπτη φροντίδα και προσοχή σε αυτούς που κινδυνεύουν περισσότερο. Και όλο αυτό το δίκτυο ανιδιοτελούς βοήθειας, από μόνο του προσφέρει βοήθεια και ανακούφιση στις πιεσμένες επαγγελματικές δομές», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Το «ευχαριστώ» του πρίγκιπα Κάρολου

Όπως σου είπα, έκανε ειδική μνεία στο μήνυμά του στους εργαζόμενους και εθελοντές στην πρώτη γραμμή παροχής βοήθειας, τόσο στο σύστημα υγείας όσο και στην αλυσίδα τροφοδοσίας των πολιτών. «Σε μια εποχή όπου οι γιατροί, οι νοσηλευτές και όλα τα βοηθητικά στελέχη που αποτελούν τη ραχοκοκαλιά του αξιόλογου συστήματος υγείας βρίσκονται ολοένα και περισσότερο κάτω από τεράστια πίεση και κίνδυνο, καθώς παλεύουν ηρωικά για να σώσουν ζωές στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας οι σκέψεις και οι προσευχές μας είναι σε εκείνους. Είναι θαυμάσιοι άνθρωποι και με τις εξαιρετικές ικανότητες και τις γνώσεις τους προσφέρουν ανιδιοτελώς και μας κάνουν τόσο υπερήφανους.

Είναι υπέροχο που βλέπουμε τόσους χιλιάδες ανθρώπους σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο να είναι εθελοντές στο Εθνικό Σύστημα Υγείας προσφέροντας τη βοήθειά τους σε όσους βρίσκονται στην πρώτη γραμμή. Είναι εξαιρετικά σημαντικό τέτοιοι άνθρωποι σε θέσεις κλειδιά να αντιμετωπίζονται με ειδικό σεβασμό όταν τη στιγμή που τελειώνουν τις εξαντλητικές εργασίες τους, θέλουν να κάνουν τις αγορές τους για παράδειγμα.

Ενώ ταυτόχρονα νιώθουν ένα συνεχές άγχος για τις οικογένειές τους και τους δικούς τους ανθρώπους. Ακόμα σκεφτόμαστε όλους αυτούς τους εργαζόμενους σε καταστήματα που δουλεύουν όσο πιο σκληρά μπορούν κάθε μέρα και νύχτα για να διασφαλίσουν ότι τα ράφια των super market δεν θα είναι άδεια. Κι αυτή είναι μία έκτακτη υπηρεσία στην οποία βασιζόμαστε όλοι μας», είπε ο πρίγκιπας Κάρολος και το μήνυμά του έκλεισε σε έναν πιο αισιόδοξο τόνο.

Ο αισιόδοξος πρίγκιπας Κάρολος.

«Ως έθνος, βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια βαθιά πρωτόγνωρη προκλητική κατάσταση και γνωρίζουμε πολύ απλά ότι απειλεί τα μέσα διαβίωσης, τις επιχειρήσεις και την ευημερία εκατομμυρίων συμπολιτών μας. Κανείς από εμάς δεν μπορεί να πει πότε θα τελειώσει αυτό, αλλά θα τελειώσει. Μέχρι να συμβεί, ας προσπαθήσουμε όλοι να ζήσουμε με ελπίδα και, με πίστη στον εαυτό μας και στον άλλον, αναμένοντας να ζήσουμε καλύτερες εποχές», κατέληξε.