CELEBRITIES

Ο πρίγκιπας Harry και η Meghan Markle αντιμετωπίζουν μια νέα ήττα

AP Photo Kirsty Wigglesworth

Μπορεί να συνηθίζουμε να λέμε ότι είναι δύσκολοι καιροί για πρίγκιπες, αλλά σε αυτή την περίπτωση οι δυσκολίες αρχίζουν με το που απαρνιέται κανείς την πριγκιπική ζωή και ξεκινά μια νέα πορεία ως κοινός θνητός. Ο πρίγκιπας Harry και η Meghan Markle πριν από λίγο καιρό έχασαν μια πρώτη μάχη με τα βρετανικά tabloids. Τώρα έχασαν τη μάχη με την αμερικανική γραφειοκρατεία.

Ο πρίγκιπας Harry και η Meghan Markle όχι πολύ καιρό πριν ανακοίνωσαν ότι έχουν ξεκινήσει τις διαδικασίες ίδρυσης ενός νέου μη κερδοσκοπικού οργανισμού που θα ονομαζόταν Archewell. Το όνομα έχει ελληνική ρίζα στη λέξη «Αρχή» και είναι ταυτόχρονα ένας γλυκός φόρος τιμής στον ενός έτους γιο τους Archie. Κατέθεσαν, λοιπόν, την αίτησή τους για να κατοχυρώσουν το όνομα στο United States Patent and Trademark Office στις 3 Μαρτίου. Και η αίτησή τους, σύμφωνα με έγγραφα που ήρθαν στην κατοχή της βρετανικής “The Sun” απορρίφθηκε ως «υπερβολικά ασαφής». Επίσης είχαν ξεχάσει να την υπογράψουν.

Ως μέλη της βασιλικής οικογένειας, αμφιβάλλουμε αν χρειάστηκαν ποτέ ο πρίγκιπας Harry και η Meghan Markle να υπογράψουν έστω και μια αίτησή προσωπικά. Τώρα που τα πράγματα περνούν από τα δικά τους χέρια, τα πράγματα άρχισαν να δυσκολεύουν. Για να λέμε και του στραβού το δίκιο πάντως, η αίτηση κατατέθηκε όχι από τους ίδιους αυτοπροσώπως αλλά από μία δικηγορική εταιρεία με έδρα το Delaware. Μπορεί το λάθος, λοιπόν, που έφερε την απόρριψη της αίτησής τους να μην ήταν εξολοκλήρου δικό τους.

Πρίγκιπας Harry και Meghan Markle πήραν προθεσμία για να αλλάξουν την αίτησή τους

Σύμφωνα με την “The Sun” η αίτηση για τον οργανισμό που το ζευγάρι ήθελε να ξεκινήσει να λειτουργεί μέσα στο 2020, εξετάστηκε την 26η Μαΐου. Ο εξεταστής ζήτησε έναν αριθμό αλλαγών που πρέπει να γίνει στην αίτηση από τους δικηγόρους του πρίγκιπα Harry και της Meghan Markle μέχρι και τις 22 Αυγούστου. Οι σημειώσεις του αναφέρουν επιπλέον: «Η φράση “δημιουργία ιστοσελίδας που θα έχει περιεχόμενο σχετικό με φιλανθρωπία, δωρεές, εθελοντισμό και ευκαιρίες καριέρας”, κατά το διεθνές άρθρο 35 είναι επίσης ασαφής και πολύ ευρεία και πρέπει να αποσαφηνιστεί η φύση του περιεχομένου της ιστοσελίδας». Όπως αναφέρει επίσης ο εξεταστής «η αίτηση είναι ανυπόγραφη, και άρα δεν μπορεί να επαληθευθεί κατάλληλα».

Στις 2 Ιουνίου εστάλη στον πρίγκιπα Harry και τη Meghan Markle η ειδοποίηση ότι η ονομασία “Archewell” θα μείνει ανενεργή μέχρι να κάνουν τις απαραίτητες αλλαγές στα έγγραφά τους. Επιπλέον το ζευγάρι θα πρέπει να πληρώσει νέα παράβολα και αμοιβές δικηγόρων για να προσαρμόσουν την αίτηση.

Η ανυπομονησία του ζευγαριού να ξεκινήσει το Archewell

Το εμπόδιο αυτό έρχεται μόλις λίγους μήνες αφού ο πρίγκιπας Harry και η Meghan Markle ανακοίνωσαν ότι «ανυπομονούν» να ξεκινήσουν τον νέο τους οργανισμό που θα αντικαταστήσει το brand Sussex Royal που είχαν τόσο επιτυχημένα δημιουργήσει και «έχασαν» με την παραίτησή τους από ανώτερα μέλη της βασιλικής οικογένειας της Αγγλίας. Ο φιλανθρωπικός οργανισμός θα περιλαμβάνει και ένα νέο site για το οποίο αναφέρθηκαν οι πιο πάνω σημειώσεις.

Σύμφωνα με την Telegraph το site που σχεδιάζουν έχει ευρύ πεδίο περιεχομένου, και θα μοιράζονται σε αυτό και εκπαιδευτικά υλικά με τη μορφή ταινιών, podcast και βιβλίων. Εκείνοι απάντησαν με αφορμή το δημοσίευμα που αναφερόταν στα σχέδιά τους ότι ήταν πρόκληση για εκείνους να μην αποκαλύψουν λεπτομέρειες για το “Archewell” ακόμα, αλλά προς το παρόν η δράση και η σκέψη τους συγκεντρώνεται στο ζήτημα της πανδημίας του κορονοϊού. «Ανυπομονούμε να λανσάρουμε το “Archewell” τη σωστή στιγμή», είχαν πει σε κοινή τους δήλωση. Για να δούμε πότε θα έρθει τελικά αυτή η σωστή στιγμή για εκείνους.