CELEBRITIES

Ο Νίκος Μουτσινάς απαντά υποδειγματικά στο ομοφοβικό μήνυμα που δέχτηκε

Papadakis Press/Γιάννης Νταρίλας

«Είσαι η ντροπή της κοινωνίας», ήταν τα λόγια-ντροπής του καθηγητή στο μουσικό γυμνάσιο του Ίλιον προς έναν 12χρονο μαθητή, επειδή ο τελευταίος αποφάσισε να φορέσει φούστα στο σχολείο. Λεκτική επίθεση που σε κάνει να ντρέπεσαι βαθύτατα για ένα μέρος της κοινωνίας μας και σε κάνει να αναρωτιέσαι πώς είναι δυνατόν ένα κομμάτι ύφασμα να καθορίζει τον σεβασμό που θα λάβεις από τον απέναντί σου. Πώς είναι δυνατόν, ένα κομμάτι ύφασμα να «έχει» τη δύναμη να σε εξευτελίσει, να σε υποβιβάσει, να σε μειώσει. Ακόμα κι όταν μιλάμε για ένα μικρό παιδί που μεγαλώνει και διαμορφώνει την προσωπικότητά του.

Τα σχόλια που ακούστηκαν και είδαμε να «παίζουν» στα social media αυτές τις μέρες γύρω από το συγκεκριμένο συμβάν στο Ίλιον, ήταν αμέτρητα κι από πολλές πλευρές. Και το σχόλιο που δέχθηκε ο Νίκος Μουτσινάς ως ανταπάντηση στη δημόσια τοποθέτησή του επί του θέματος, ανήκει στην οπισθοδρομική πλευρά της κοινωνίας.

Όλα, λοιπόν, ξεκίνησαν όταν ο Νίκος Μουτσινάς τοποθετήθηκε δημόσια, μετά το σάλο που ξέσπασε γύρω από το οπισθοδρομικό συμβάν στο Ίλιον. «Ωραία αντιμετώπιση, εκπαιδευτική πολύ. Το έβρισε το παιδί κιόλας. Ωραίος άντρας, βαρύς, με πυγμή, ο καθηγητής που ξεσπά και στο παιδί. Εγώ να κάνω μία ερώτηση. Οι εκπαιδευτικοί περνάνε από κάποιο ψυχολογικό τεστ; Να ξέρουμε είναι καλά, δεν είναι, γιατί αν είναι να ξεσπάμε τα απωθημένα στο παιδί, δηλαδή καλύτερα να μείνει χωρίς τραύμα το παιδάκι και ας μη μάθει και ποτέ μαθηματικά. Δεν το πιστεύω ότι συμβαίνουν αυτά τα πράγματα. Επίσης ο καθηγητής αυτός θα φύγει φαντάζομαι από Ελλάδα; Θα γίνει κάτι; Είμαστε ακόμα στο τι θα πει ο κόσμος και σε κάτι ταμπέλες», ήταν τα λόγια του παρουσιαστή.

Το οπισθοδρομικό σχόλιο και η υποδειγματική απάντηση του Νίκου Μουτσινά

Το ομοφοβικό και αναχρονιστικό μήνυμα που δέχθηκε ο Νίκος Μουτσινάς από άγνωστο χρήστη, δεν άργησε να έρθει: «Επειδή εσύ είσαι μία ** δηλωμένη, δεν σημαίνει ότι πρέπει να ανεχόμαστε τα ** σαν εσένα. Όχι κύριε Μουτσινά. Δεν έπρεπε να πάει το αγοράκι με φούστα στο σχολείο και πολύ καλά έκανε ο δάσκαλος και τον έδιωξε. Αν δεν σας αρέσει, να πάτε στην Αγγλία. Εγώ προσωπικά θα έδερνα και τους γονείς του που τον άφησαν να έρθει έτσι στο σχολείο. Δεν έχουνε μόνο τα ** δικαιώματα. Άντε **».

Η υποδειγματική απάντηση του παρουσιαστή που έβαλε στη θέση του τον κάθε ομοϊδεάτη, ήρθε δημόσια μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό. «Ο τύπος (άντρας) μπήκε στον κόπο να φτιάξει προφίλ για να υπενθυμίσει στον εαυτό του ότι είναι άντρας, να μιλήσει για δικαιώματα και να πει ότι θα έδερνε και τους γονείς του παιδιού που το άφησαν να πάει με φούστα στο σχολείο και παρακινεί εμένα (ως δηλωμένη π…….) να πάω στην Αγγλία. Να τον χαίρονται οι γονείς του για την παιδεία του και το μυαλό του», ήταν η αφοπλιστική απάντηση που έδωσε ο Νίκος Μουτσινάς.

Το περιστατικό θίχτηκε από τον ίδιο και στον αέρα της εκπομπής του, Καλό Μεσημεράκι, τη Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου. «Τα νέα είναι ωραία. Οι δηλώσεις που έχουν γίνει είναι εξαιρετικές. Σήμερα ξύπνησα καταπληκτικά και είπα “σε τι χώρα ζούμε υπέροχη;”. Έτσι μου έρχεται να μεταναστεύσω για να έρθω ξανά και να πω ότι έκανα τη σωστή επιλογή. Σκέφτομαι αν θα πω αυτό που θέλω τώρα ή μετά. Θα το πω τώρα, δεν… μαμιέται!», ανέφερε στην αρχή ο Νίκος Μουτσινάς.

Νίκος Μουτσινάς: «Κατά καιρούς μου στέλνουν πολύ χαριτωμένα λογάκια για τη σεξουαλική μου επιλογή, αλλά δεν με νοιάζει»

«Ανέβασα ένα story γιατί κάποιος κύριος κάπως εκνευρίστηκε, με πάρα πολύ ωραία ελληνικά μου μίλησε. Φάνηκε η παιδεία, η οργή που έχει μέσα του. Κατά καιρούς μου στέλνουν πολύ χαριτωμένα λογάκια για τη σεξουαλική μου επιλογή, αλλά δεν με νοιάζει, να! Το ανέβασα μόνο για να καταλάβουμε τι γίνεται και ότι όντως υπάρχει ένα κομμάτι κόσμου, γιατί όντως ήταν ένα μήνυμα.

Το ανέβασα για να καταλάβουμε τι παίζει εκεί έξω και λίγο πώς μπορεί το πράγμα να προχωρήσει γιατί κι αυτός ο άνθρωπος προφανώς δεν ευθύνεται. Γιατί μεγάλωσε σε συγκεκριμένη οικογένεια που ανήκει σε μια συγκεκριμένη κοινωνία. Είχε το δικό του το θέμα. Να καταλάβουμε πως ο ίδιος σε έναν περιορισμό ζει και πόσο είναι στενό όλο το σύστημά του που δεν μπορεί να αντιληφθεί ότι δεν τρέχει και κάστανο.

Επίσης, το πάρα πολύ πετυχημένο ότι “δεν γίνεται να έχετε μόνο εσείς, δηλωμένες που…ες, δικαιώματα”. Οπότε είπα, τι δικαιώματα έχουμε εμείς οι δηλωμένες; Κάπως λίγο το σκέφτηκα και τα έβαλα κάτω και δεν έχουμε κανένα. Δεν γίνονται γάμοι, να γίνουν σύμφωνα. Αρρωσταίνει ο ένας και δεν μπορεί ο άλλος που είναι σύντροφος να πάει στο νοσοκομείο για να μπορέσει να τον τρέξει», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Νίκος Μουτσινάς.

«Ποια είναι τα δικαιώματα; Φαντάζομαι ότι αναφερόταν στο δικαίωμα να αναπνέουμε»

«Ποια είναι τα δικαιώματα; Φαντάζομαι ότι αναφερόταν στο δικαίωμα να αναπνέουμε. Σημαντικό και το σέβομαι! Θα θέλαμε και δυο τρία παραπάνω. Ταράχτηκα ιδιαίτερα όταν είπε ότι ήθελε να δείρει και τους γονείς του παιδιού. Προφανώς, να γυρίσει σπίτι, να δείρει τους γονείς του που δεν τον έκαναν ανοιχτόμυαλο για να μπορεί να ζει σαν άνθρωπος και ήρεμα», κατέληξε ο Νίκος Μουτσινάς κι εμείς συμφωνούμε σε όλα μαζί του.