CELEBRITIES

O μόνος άνθρωπος που η Britney Spears δεν είναι ακόμα ελεύθερη να δει

ⓒ 2021 Chris Pizzello/Invision/AP, File/Associates Press

Η Britney Spears είναι επιτέλους ελεύθερη, αλλά όχι για να δει τον παλιό της συνεργάτη, Sam Lutfi. Ο Lutfi είναι ένα από τα πρόσωπα που πρωταγωνιστούσαν στη ζωή της pop star λίγο πριν την αρχή της δικαστικής συμπαράστασης. Την εποχή που εκείνη πάλευε με τα ζητήματα της ψυχικής της υγείας και έπαιρνε διαζύγιο από τον Kevin Federline. Κοινώς στα χειρότερά της.

Σύμφωνα με το TMZ, η Britney Spears μπορεί να είναι και επίσημα ελεύθερη να ανακτήσει τον έλεγχο της ζωής της, αλλά ο Sam Lutfi θεωρείται ακόμα απειλή για εκείνη. Εναντίον του είχε καταθετεί αίτηση ασφαλιστικών μέτρων από το 2008. Δηλαδή από την εποχή που ο πατέρας της Britney Spears, Jamie, ανέλαβε τη δικαστική της συμπαράσταση.

H Britney Spears από τις 12 Νοεμβρίου οπότε και διακόπηκε η δικαστική συμπαράσταση στην οποία είχε ενταχθεί πέρασε από το status του «κανένας έλεγχος στη ζωή της», σε εκείνο του «έχω τον πλήρη έλεγχο». Την απόφαση για τον τερματισμό της ιδιότυπης αυτής κατάστασης μετά από σχεδόν 14 χρόνια πήρε η δικαστής Brenda Penny.

Γιατί η οικογένεια της Britney Spears θεωρεί τον Sam Lutfi απειλή

Όπως αναφέρει σε δημοσιευμά του, το TMZ, μία νέα αίτηση ασφαλιστικών μέτρων εναντίον του πρώην μάνατζερ της Britney Spears, Sam Lutfi, εγκρίθηκε από δικαστήριο το 2019. Πράγμα που σημαίνει ότι αν και ελεύθερη, η τραγουδίστρια δεν μπορεί να τον δει.

Όπως είχαν αναφέρει το 2008 οι γονείς της Britney Spears, ο Lutfi είχε υπό τον έλεγχό του κάθε τι που αφορούσε τη ζωή της τραγουδίστριας. Ισχυρίζονταν ότι τη νάρκωνε με χάπια που έσπαγε και έριχνε στο φαγητό της. Επιπλέον, όπως έλεγαν, ήταν εκείνος που αποφάσιζε με ποιους θα είχε επαφές.

Britney Spears Sam Lutfi O Sam Lutfi και η Britney Spears στις 17 Νοεμβρίου 2007 στο Los Angeles. / Chris Wolf/FilmMagic/ Getty Images/ Ideal Image
O Sam Lutfi και η Britney Spears στις 17 Νοεμβρίου 2007 στο Los Angeles.

Η νέα αίτηση ασφαλιστικών μέτρων έγινε το 2019. Τότε η μητέρα της Britney Spears, Lynne, ισχυρίστηκε ότι ο Lutfi της είχε προσφέρει 1000 δολάρια για να παρέμβει ώστε να αναλάβει εκεινη τη δικαστική συμπαράσταση. Γι’ αυτόν τον λόγο, τα ασφαλιστικά μέτρα εναντίον του Lutfi αφορούν και τον Jamie και τη Lynne Spears. Επιπλέον, αφορούν και τους γιους της τραγουδίστριας, Sean και Jayden.

Την ίδια χρονιά, η Britney Spears σε μία από τις σπάνιες φορές που είχε μιλήσει για όλα αυτά στο Instagram, είχε ισχυριστεί ότι ο Sam Lutfi «προσποιούνταν ότι ήταν εγώ και μιλούσε με την ομάδα μου μέσα από ψεύτικους ηλεκτρονικούς λογαριασμούς». Δεδομένης της ανελευθερίας που βίωνε η Britney Spears ως τότε, δεν ξέρουμε τι ακριβώς να πιστέψουμε για εκείνο το μήνυμά της.

«Απέτυχα να την προστατεύσω»

Τον περασμένο Ιούνιο πάντως, ο Sam Lutfi, είχε παραδεχτεί ότι απέτυχε να προστατεύσει τη Britney Spears. Μέσω Twitter απολογήθηκε για τη στάση του. Η απολογία ήρθε αφού άκουσε την κατάθεση της Britney Spears στο δικαστήριο. Η ιστορική εκείνη στιγμή στην υπόθεση της δικαστικής συμπαράστασής της, έστρεψε τα μάτια όλου του κόσμου στη Britney.

«Καθόμουν κι άκουγα την ηχογράφηση της κατάθεσής της και αν με μισεί αφού απελευθερωθεί δεν την αδικώ. Απέτυχα. Υποτίθεται ότι θα την προστάτευα απ’ όλα αυτά και την απογοήτευσα και το πληρώσαμε και οι δύο. Λυπάμαι τόσο πολύ», είχε γράψει τότε ο πρώην μάνατζέρ της στον λογαριασμό του στο Twitter.

Από το 2009 ο Sam Lutfi επιμένει ότι είναι αθώος

Ο Sam Lutfi είχε μηνύσει την οικογένεια της Britney Spears το 2009 μετά τους ισχυρισμούς τους ότι νάρκωνε την τραγουδίστρια, για συκοφαντική δυσφήμηση. Οι δύο πλευρές κατέληξαν σε συμβιβασμό, που παραμένει απόρρητος, το 2016. Στη νέα αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που κατατέθηκε εναντίον του, ο Lutfi δήλωσε ότι δεν έχει καμία σχέση και επαφή με την Britney Spears εδώ και 10 χρόνια.

Ο Sam Lufti για την οικογένεια Spears ήταν μία απειλή. Ήταν από εκείνους που η οικογένειά της κατηγορούσε ότι μπορεί να είναι πίσω από το κίνημα #FreeBritney, όπως είχε αναφέρει η PageSix το 2019.

Λέγεται ότι πριν την τελευταία αίτηση ασφαλιστικών μέτρων εναντίον του είχε πει στη Lynne Spears: «Έχουμε εκατοντάδες ανθρώπους, γιατρούς, δικηγόρους, δημοσιογράφους, διάσημους που όλοι δουλεύουν για να διακόψουν τη δικαστική συμπαράσταση». Κι αν τα πράγματα είναι έτσι, κάτι μας λέει ότι η Britney Spears θα θέλει να τον δει ακόμα κι αν ακόμα δεν μπορεί να το κάνει.