CELEBRITIES

O Keanu Reeves δώρισε το 70% της αμοιβής του από το Matrix. Δεν μας αξίζεις, Keanu

@2022 Jordan Strauss/ Invision/ AP Images

Γίνεται απλά να κάνεις τη δουλειά σου χωρίς να σε αφορούν τα γύρω απο αυτήν; Γίνεται να είσαι ένας αντιστάρ μέσα στο πιο ισχυρό star system του πλανήτη, το Hollywood; Γίνεται και ο Keanu Reeves δεν σταματά να μας το αποδεικνύει. Κυρίως επειδή δεν επιθυμεί να αποδείξει τίποτα. Απλά είναι ένας τόσο καλός άνθρωπος.

Είναι γεγονός ότι στην εποχή μας δυσκολευόμαστε να υψώσουμε σε βάθρο τους ανθρώπους από τον φόβο μίας ακόμα απότομης αποκαθήλωσης. Αλλά ο Keanu Reeves επιμένει να μην ανεβαίνει στο βάθρο που όλοι ανεξαιρέτως του στήνουν. Ο «καλός άνθρωπος» του Hollywood όπως συχνά πυκνά αναφέρονται σε αυτόν τα ξένα Μέσα και οι συνάδελφοί του, δεν θέλει να ανέβει σε κανένα βάθρο. Απλά νοιάζεται και γίνεται έτσι ένας άνθρωπος που οριακά δεν μας αξίζει.

Ο Keanu Reeves πρωταγωνιστεί στην ταινία The Matrix Resurrections η οποία έκανε πρόσφατα πρεμιέρα. Και μία κίνησή του μας έκανε να του βγάλουμε και πάλι το καπέλο. Σύμφωνα με τα ξένα Μέσα, ο ηθοποιός αποφάσισε να δωρίσει το 70% του μισθού του από την νέα ταινία της σειράς Matrix στην έρευνα για τη θεραπεία της λευχαιμίας. Όπως αναφέρει το ladbible, αυτό δεν είναι μία τωρινή του απόφαση. Προς αυτή την κατεύθυνση έχει κινηθεί το 70% όλων των αμοιβών του από τις ταινίες The Matrix.

Keanu Reeves O Keanu Reeves και η Carrie-Anne Moss σε σκηνή της ταινίας The Matrix Resurrections / @2022 Warner Bros. Pictures vía AP Images
O Keanu Reeves και η Carrie-Anne Moss σε σκηνή της ταινίας The Matrix Resurrections

Ο Keanu Reeves έχει επίσης ιδρύσει ένα φιλανθρωπικό ίδρυμα που υποστηρίζει ανθρώπους και παιδιά που ζουν με καρκίνο, χωρίς, ωστόσο, να έχει συνδέσει το όνομά του με αυτό. Κι αν αναρωτιέσαι από που πηγάζει αυτή η ευαισθησία, το ladbible έχει την απάντηση.

Το 1991 η μικρότερη αδερφή του Kim, διαγνώστηκε με λευχαιμία. Ο Keanu Reeves δεν έλειψε ποτέ από το πλευρό της, καθυστερώντας μάλιστα τα sequel του The Matrix μετά το 1999, καθώς ήθελε να είναι δίπλα της στη μάχη της για τη ζωή της. Έγινε ο κύριος φροντιστής της για 10 χρόνια μέχρι που η Kim είδε τον καρκίνο της να υποχωρεί.

Μία ζωή γεμάτη απώλειες

Ο Keanu Reeves έχει ζήσει πολλές τραγωδίες στη ζωή του. Ο πατέρας του εγκατέλειψε την οικογένειά τους όταν ο ηθοποιός ήταν ακόμα 3 χρονών. Η μητέρα του έκανε 4 γάμους και πήρε ισάρριθμα διαζύγια και ο Keanu έζησε μαζί της στην Νέα Υόρκη, το Hollywood και τον Καναδά. Ανάμεσα στους πατριούς που γνώρισε ήταν και ο παραγωγός του Hollywood, Paul Aaron που υπήρξε η βασική πατρική του φιγούρα.

Ο Keanu Reeves ξεκίνησε να ασχολείται με την υποκριτική στα 14 του, εγκατέλειψε το σχολείο το 1984 και ο πρώτος του πρωταγωνιστικός ρόλος ήταν στο δράμα River’s Edge. Ο πρώτος του φίλος και συνεργάτης στον κόσμο του θεάματος ήταν ο River Phoenix τον οποίο ο Keanu έχασε νωρίς. Ο River Phoenix πέθανε στα 22 του από υπερβολική δόση ναρκωτικών ουσιών.

Νωρίς έχασε και τη σύντροφό του, Jennifer Syme. Το 2000 περίμενε το πρώτο του παιδί μαζί της, το οποίο, δυστυχώς, γεννήθηκε νεκρό. Το 2001 η Jennifer Syme σκοτώθηκε σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα.

Ο Keanu Reeves θα μπορούσε να έχει καταβληθεί από κάθε μία τραγωδία που τον επισκεπτόταν στη ζωή του. Αντίθετα όμως, ο ίδιος αποφάσισε απλά να ζει τη ζωή αναγνωρίζοντας την ευθραστότητά της.

Keanu Reeves Από την ταινία The Matrix Resurrections. / @2022 Warner Bros. Pictures vía AP Images
Από την ταινία The Matrix Resurrections.

Ο Keanu Reeves νοιάζεται πραγματικά. Εμείς;

«Είναι νοιάξιμο και φροντίδα. Έχω ειλικρινές ενδιαφέρον για τον συνομιλητή μου. Νοιάζομαι», είχε πει για τις ποιότητες ενός καλού ακροατή που κουβαλά μέσα του ο Keanu Reeves σε συνέντευξή του στη βρετανική εφημερίδα The Guardian. Κι αυτό το νοιάξιμο είναι μάλλον το πιο ισχυρό του κίνητρο. Ο Keanu Reeves δεν έπαψε να ακούει την κοινωνία και τους ανθρώπους γύρω του, όπως δεν έπαψε να κυκλοφορεί με το μετρό προσφέροντας μάλιστα τη θέση του σε άλλους επιβάτες. Ο ηθοποιός είναι σε μία συνεχή συνομιλία με τον κόσμο γύρω του και τη συνείδησή του.

«Θέλω να κάνω όσα περισσότερα μπορώ και να ζω τη στιγμή», είχε πει στην ίδια συνέντευξη. «Ο χρόνος δεν επιβραδύνεται. Ίσα ίσα, επιταχύνεται», πρόσθετε γι’ αυτή του την ανάγκη να δουλεύει, να γράφει ποίηση, να ζει κάνοντας όσα περισσότερα μπορεί.

Ο χρόνος χάνει την έννοια του όταν τον ζεις όπως ακριβώς θες. Όταν τον ζεις με νοιάξιμο, ουσιαστικό όχι μόνο για τον εαυτό σου, αλλά και για τους γύρω σου. Όταν συνειδητοποιεις ότι είσαι ένα με τους άλλους και μοιραία είσαι ένα και με τον Keanu Reeves. Και δεν μπορεί κάτι από τον καλό αυτόν άνθρωπο είναι και μέσα σου. Ίσως το 2022 είναι μία καλή ευκαιρία να το βγάλεις κι εσύ κι εγώ και όλοι μας προς τα έξω.