ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τα αδιανόητα ποσά που ξοδεύουν οι fans για να δουν από κοντά τη δίκη Johnny Depp VS Amber Heard

AP Photo/Steve Helber, Pool

Είναι ένα πράγμα να είσαι φανατική θαυμάστρια και να ξεροσταλιάζεις σε συναυλίες και επίσημα events του αγαπημένου σου καλλιτέχνη, κι ένα άλλο να θες κολασμένα να τον δεις από κοντά στη δίκη στην οποία κρίνεται το κατά πόσο υπήρξε βίαιος/η και χειριστικός/η απέναντι σε κάποιον/α σύντροφό του. Σε αυτό το άρθρο θα αναφερθούμε στη δεύτερη – σπανιότερη θαρρώ – περίπτωση τρελαμένων fans. Η δίκη του Johnny Depp ενάντια στην Amber Heard και το κατά πόσο κατέστρεψε η δεύτερη την καριέρα του με ένα άρθρο που έγραψε το 2018.

Τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, καμία απόφαση δεν έχει παρθεί. Θα λάβει ο Johnny Depp 50 εκατομμύρια δολάρια από την Amber Heard ή εκείνη θα λάβει από αυτόν 100 εκατομμύρια δολάρια αποζημίωση. Είδομεν. Το θέμα εν προκειμένω είναι – πόσο πλήρωσαν οι fans του(ς) για να δουν από κοντά την πιο διάσημη και viral δίκη των τελευταίων ετών;

Οι εικόνες έξω από το δικαστήριο δείχνον τον χαμό που επικρατεί από κόσμο που θέλει να δει από ακόμα πιο κοντά, αυτή την ακραία και εκατέρωθεν τοξική και βίαιη σχέση να ξετυλίγεται μπροστά στα μάτια των ενόρκων και – βασικά – ολόκληρου του πλανήτη.

Οι fans ξεκινούν να δημιουργούν ουρές από τις 10 το βράδυ της Κυριακής, αν η δίκη πχ ξεκινά στις 9 το πρωί της Δευτέρας. To δικαστήριο έκρινε σκόπιμο να αναρτήση μια ενημέρωση σύμφωνα με την οποία οι θεατές της υπόθεσης Depp-Heard, δεν επιτρέπεται να βρίσκονται ή να κατασκηνώνουν στο δικαστικό συγκρότημα πριν τη 1 το ξημέρωμα. 

Johnny Depp VS Amber Heard AP Photo/Craig Hudson

Οι φανατικοί θαυμαστές των ηθοποιών κάνουν ό,τι μπορούν – και κάτι παραπάνω – για να βρεθούν ανάμεσα στους περίπου 100 ανθρώπους που επιτρέπεται να μπουν στο δικαστικό μέγαρο ως θεατές της δίκης. Στο TMZ διαβάζουμε ότι δίνονται επιπλέον 100 με 150 βραχιολάκια για να μπει κανείς στην εν λόγω αίθουσα.

Johnny Depp VS Amber Heard Jim Lo Scalzo/Pool Photo via AP

Το περιοδικό People μίλησε με μια θαυμάστρια του Johnny Depp, η οποία είπε ότι πήρε την άδεια διακοπών ενός έτους από τη δουλειά της και ξόδεψε περίπου 30.000$ για να ταξιδέψει και να παρευρεθεί στη δίκη. Μια άλλη είπε ότι έβαλε σε υποθήκη όλα τα υπάρχοντά της και ταξίδεψε από τη Μεγάλη Βρετανία για να δει από κοντά το είδωλό της να προσπαθεί να βρει το δίκιο του. Ενώ υπάρχει και εκείνη που ξόδεψε κάτι παραπάνω από 2.000$ για τα καθημερινά της outfits στο δικαστήριο. Τον περασμένο μήνα, σύμφωνα με την Washington Post, μια θαυμάστρια του Depp εμφανίστηκε στο δικαστήριο με 2 αλπακά, επειδή πίστευε ότι αν ο Depp έβλεπε τα ζωάκια «θα του έφτιαχνε τη μέρα».

Johnny Depp VS Amber Heard AP Photo/Steve Helber

Μέσα στην όλη παράνοια που λαμβάνει χώρα στην αίθουσα του δικαστηρίου με αναφορές σε σπασμένα μπουκάλια, κόπρανα, απειλές, βιασμούς και τα social media να δημιουργούν περιεχόμενο γελώντας με τις καταθέσεις ενός φερόμενου ως θύμα ενδοοικογενειακής βίας, ένα πράγμα είναι σίγουρο. Η μπάλα έχει χαθεί και καμια δικαιοσύνη δεν μοιάζει να μπορεί να ξαναβάλει τα πράγματα στη θέση τους, ανεξάρτητα με το πόσο θα χρεώσει τελικά τον καθένα από τους κατηγορούμενους.