CELEBRITIES

Ο Γρηγόρης Βαλτινός κατά των αρνητών του κορονοϊού: «Καλό είναι να βγάζουμε τον σκασμό»

Papadakis Press Γιάννης Νταρίλας

Ένα «πέστα Χρυσόστομε» μπορεί να βγει άνετα από τα χείλη σου όταν ακούσεις τις δηλώσεις που έκανε ο Γρηγόρης Βαλτινός στην εκπομπή «Πάμε Δανάη» του Mega. Ο αγαπημένος ηθοποιός του θεατρικού και τηλεοπτικού κοινού μίλησε για το πλήγμα που δέχεται ο πολιτισμός την εποχή της πανδημίας του κορονοϊού. Επιπλέον μίλησε για τους αρνητές του κορονοϊού, χάνοντας για μία και μόνο στιγμή την τόσο χαρακτηριστική του ευγένεια.

«Ο δικός μας κλάδος έχει πληγεί περισσότερο από κάποιους άλλους. Εκείνο που λέω χαρακτηριστικά για ηθοποιούς που ιδρώνουν και παλεύουν τρεις μήνες για να βγάλουν μια παράσταση, είναι σαν να σου ανοίγουν την κοιλιά και σου παίρνουν το μωρό με το ζόρι τη στιγμή που σου κλειδώνουν το θέατρο και κατεβάζει ρολά», είπε ο Γρηγόρης Βαλτινός για τα θέατρα που έκλεισαν βίαια και κατά τη διάρκεια του πρώτου lockdown αλλά και τώρα ξανά, λίγο πριν εφαρμοστεί το δεύτερο.

Ερωτώμενος για τα πρόσωπα που είναι αναγνωρίσιμα και υποστηρίζουν δημόσια είτε ότι δεν υπάρχει ο κορονοϊός είτε ότι δεν είναι και τόσο επικίνδυνος, ο Γρηγόρης Βαλτινός έδωσε την δική του απάντηση και ήρθε η ώρα να του βγάλουμε το καπέλο.

«Πρέπει να είμαστε εξαιρετικά προσεκτικοί ειδικά με τα μέσα μαζικής ενημέρωσης που ο καθένας μπορεί να έχει το κανάλι του και τη σελίδα του και να λέει ότι βλακεία θέλει. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, να έχουμε μια συλλογική ευθύνη και αν δεν έχουμε να πούμε κάτι για το κοινό καλό, καλά είναι να βγάζουμε το σκασμό γιατί μπορεί να κάνουμε μεγάλο κακό», είπε ο Γρηγόρης Βαλτινός.

Ο ίδιος μίλησε ακόμα για τις μεγάλες του συνεργασίες στο θέατρο, με προσωπικότητες όπως η Αλίκη Βουγιουκλάκη, για την εμφάνιση του στο Κολοσσαίο με την παράσταση του Εθνικού Θεάτρου «Οιδίπους τύραννος» το 2000. Για το τελευταίο είπε πώς είναι μια εμπειρία που θα τον ακολουθεί σε όλη του τη ζωή.

«Συμβουλή ήταν η ίδια η αξία τους, η καθημερινότητά τους, ο τρόπος που αντιμετώπιζαν το θέατρο, το πάθος, το μεράκι, η αγάπη, το χιούμορ τους. Νιώθω ευλογημένος που τους πρόλαβα και έπαιξα μαζί τους και στο θέατρο και την τηλεόραση», είπε για τις συνεργασίες του με «μύθους» του θεάτρου.

Ο Γρηγόρης Βαλτινός για τα δύο του παιδιά και τη σύζυγό του, Εύα Μπίθα

Ο ίδιος μίλησε και για τον σημαντικότερο ρόλο του ως πατέρα. «Εγώ δεν θα πω πώς είμαι σαν πατέρας, θα το πουν τα παιδιά και η πορεία τους. Η μέχρι τώρα πορεία τους δείχνει πώς πρόκειται για δύο σπουδαία αγόρια», είπε για τους γιους του ενώ μίλησε και για τον ένα εκ των δύο, τον Νικηφόρο με τον οποίο συνεργάζεται στο θέατρο.

Όσο για τον επιτυχημένο γάμο του με την Εύα Μπίθα, είπε: «Ο γάμος είναι μία υπόθεση στην οποία δεν μπορεί να δώσει κανείς συμβουλές, επειδή κάθε γάμος έχει ξεχωριστές ανάγκες, προβλήματα και απαιτήσεις».

«Θα ήθελα να πω στον κόσμο να προσέχει. Δεν έχουμε άλλη επιλογή. Μόνο εμείς μπορούμε να σκοτώσουμε αυτή τη συμφορά, αυτό το μικρόβιο. Όλα θα πάνε καλά. Θα περάσει και θα ξαναρχίσουμε», είπε καταλήγοντας ο Γρηγόρης Βαλτινός. Και τον φαντάστηκα να κάνει μια νοερή υπόκλιση. Γιατί τέτοιες φωνές, τέτοια λογική και τέτοιες φωνές θέλουμε να τις ακούμε. Ειδικά σε μία τέτοια τόσο δύσκολη για όλους μας περίοδο.