CELEBRITIES

Ο Γιώργος Καπουτζίδης παίρνει θέση για τον Γιώργο Νταλάρα και το επίπεδο της δημοσιογραφίας

Papadakis Press/Προκόπης Οικονομόπουλος

«Καλά κάνουν όσοι αντιδρούν και καλά κάνω κι εγώ που λέω τις δικές μου απόψεις. Να ρωτήσω κάτι: Αυτό που κάνετε τώρα δεν το βρίσκετε αρκετά γελοίο; Για καθέναν σας προσωπικά, αλλά και για τα κανάλια που εκπροσωπείτε. Δεν είναι δημοσιογραφία αυτό, αγόρι μου. Δεν είναι καλό αυτό που κάνετε. Σε λίγο, αν τα δεις αυτά και δεις τον εαυτό σου, θα ντραπείς. Δεν το κάνουμε αυτό. Στη βράση δεν κολλάει το σίδερο. Κι εσύ, που είσαι χαριτωμένη, ο μπαμπάς σου ή ο θείος σου θα σου πει ότι είναι ντροπή αυτό που κάνεις. Μην το κάνεις», αυτά ηταν τα λόγια του Γιώργου Νταλάρα όταν δημοσιογράφοι, μετά από ένα ραδιοφωνικό αφιέρωμα στον Βασίλη Τσιτσάνη, τον ρώτησαν για κάτι εντελώς άσχετο. Συγκεκριμένα, για τις αντιδράσεις που προκάλεσε ο δικός του σχολιασμός για τραγουδιστές που έχουν κάνει και διαφημίσεις.

Η αφοπλιστική, ωμή, σκληρή και με μια μεγάλη δόση αλήθειας κατά τ’ άλλα τοποθέτηση του Γιώργου Νταλάρα, προκάλεσε σωρεία αντιδράσεων. Όσοι ασχολήθηκαν με το ζήτημα χωρίστηκαν στους μεν και στους δε. Ο λόγος αυτήν τη φορά, δόθηκε στον Γιώργο Καπουτζίδη, ο οποίος βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή Καλύτερα αργά με την Αθηναΐδα Νέγκα.

Γιώργος Καπουτζίδης: Η τοποθέτησή του στις δηλώσεις του Γιώργου Νταλάρα

Ο σεναριογράφος και ηθοποιός παραδέχθηκε πως πολλές φορές έχει θυμώσει με δημοσιογράφους που τον κυνηγάνε για μια δήλωση σε στιγμές που δεν χρειάζεται. «Εγώ όταν έρχεται κάποιος χωρίς να το έχουμε συμφωνήσει έξω από το θέατρο ή οπουδήποτε δεν απαντάω. Ούτε στις πρεμιέρες! Τώρα πια όμως το έχω κατακτήσει αυτό, είμαι κουλ. Λέω “χίλια συγγνώμη, δεν θέλω να κάνω κάποια δήλωση”», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Καπουτζίδης.

«Νομίζω ότι αυτό που ήθελε να πει ο Γιώργος Νταλάρας -και νομίζω εκεί πρέπει να εστιάσουμε και όχι αν ο τρόπος ήταν σωστός, λάθος, αν έπρεπε να τα ακούσει το τάδε παιδί-, σας το λέμε με πολλούς τρόπους, δεν το λέει μόνο ο Νταλάρας και του ποιοτικού και του έντεχνου και του θεάτρου και της τηλεόρασης, ότι το επίπεδο της δημοσιογραφίας είναι δυστυχώς χαμηλό πολλές φορές.

Προσπαθούμε να σας το πούμε, να σας το ψελλίσουμε. Γιατί αν κάποιος το πει πιο δυνατά, την επόμενη μέρα θα ενωθούν όλες οι εφημερίδες και θα σε κοπανάνε. Και επειδή το ακούτε από παντού, κάντε κάτι. Κάντε το εσείς. Όταν ακούτε τόσες πολλές ενστάσεις από τόσο διαφορετικούς ανθρώπους, υπάρχει κάποιο πρόβλημα. Συνηθίζουν σε μια λίστα ερωτήσεων που δεν είναι ουσιαστική. Έχω θυμώσει πολλές φορές με δημοσιογράφο. Δίκιο έχω, μπορεί να πω παραπανίσια πράγματα, αλλά άμα φωνάξω έχω δίκιο», πρόσθεσε ο Γιώργος Καπουτζίδης.

Ο σεναριογράφος, θεατρικός συγγραφέας και ηθοποιός σημείωσε πως η αλήθεια κάνει πολλές φορές τους δημοσιογράφους να εξοργίζονται και να ρίχνουν τα πυρά τους κατά ενός προσώπου, που τόλμησε να την πει με τον οποιοδήποτε τρόπο. Στη συνέχεια ανέφερε ένα χαρακτηριστικό, προσωπικό βίωμα που δεν θα ξεχάσει ποτέ.

«Αυτή η περίοδος ήταν τρομακτική και δεν έχει ζητήσει και κανείς συγγνώμη από τότε»

«Δεν θα ξεχάσω ποτέ. Τα πρώτα χρόνια δεν ήμουν έτσι και σκεφτόμουν ότι αν είμαι καλός μαζί τους, θα είναι και αυτοί καλοί μαζί μου. Είναι η δεύτερη χρονιά του Παρά Πέντε και μας έχουν καλέσει με τη Ζέτα Μακρυπούλια να παρουσιάσουμε τη γιορτή των παιδιών στην ΕΣΗΕΑ. Ήταν το δελτίο ειδήσεων του Star και μόλις έλεγες μια κουβέντα σου ερχόταν η ντομάτα από το καρτούν. Και λέγαμε πως αν πάμε, θα έχουμε μια “ασυλία”.

Στο τέλος έρχεται ο κ. Σόμπολος, πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ τότε και μας λέει “Έχει έρθει μια κάμερα από το Star, να κάνετε μια δήλωση για τη γιορτή”. Και λέμε τι ωραία που ήταν, για τα παιδιά και τη χαρά που τους δώσαμε. Και αισθανόμαστε ασφαλής. Πάμε στο σπίτι το βράδυ, ανοίγουμε τις ειδήσεις και βλέπουμε τις φάτσες μας και ένα καρτούν…παφ την ντομάτα!

Εκεί ήταν η τελευταία φορά που είδα την ΕΣΗΕΑ και τα παιδιά της. Και λες δεν υπάρχει σωτηρία. Αυτή η περίοδος ήταν τρομακτική και δεν έχει ζητήσει και κανείς συγγνώμη από τότε. Κι αυτή η περίοδος είναι λίγο και η βάση για πράγματα, που είδαμε αργότερα στην τηλεόραση», δήλωσε ο σεναριογράφος και ηθοποιός μιλώντας για την τραυματική εμπειρία, που είχε βιώσει μερικά χρόνια πριν και τον οδήγησε σε συγκεκριμένες αποφάσεις.