CELEBRITIES

O Φώτης Σεργουλόπουλος μαθαίνει χορό και μοιράζεται την πρόοδό του σε ένα απολαυστικό video

Instagram.com/serfotis

Υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που εγγυημένα μπορούν να σου φτιάξουν την ημέρα ακόμα κι αν υπάρχουν ανάδρομοι πλανήτες στο σύμπαν, μια πανδημία που καραδοκεί πάνω από το κεφάλι σου και αν αντικειμενικά ζεις το πιο περίεργο καλοκαίρι σου. Στην κατηγορία αυτών των ανθρώπων ανήκει ο Φώτης Σεργουλόπουλος. Ο παρουσιαστής της καρδιάς μας, έστω και χωρίς να το έχει σκοπό, μάς έκανε να χαμογελάσουμε με την τελευταία του ανάρτησή στο Instagram.

«Evolution of a dance class. Μετά την καραντίνα με προτροπή του Μάκη Πουνέντη, ξεκινήσαμε στη σχολή του Φωκά Ευαγγελινού μαθήματα χορού με τον Marcus Giakoumoglou νομίζω δεν έχω κάνει κάτι τόσο καλό στον εαυτό μου τον τελευταίο καιρό», έγραψε ο Φώτης Σεργουλόπουλος και δημοσίευσε ένα video που περιέχει ακριβώς την πρόοδο του στον χορό τις τελευταίες εβδομάδες.

Πρόκειται για ένα Mash up video με στιγμιότυπα από τα μαθήματα χορού που παρακολουθεί μαζί με τον Μάκη Πουνέντη. Κι αν δεν είναι ακριβώς αυτό που θα έλεγες επαγγελματίες, το ύφος του Φώτη Σεργουλόπουλου, του Μάκη Πουνέντη και του δασκάλου τους σίγουρα θα σου φτιάξει τη μέρα. Χαμόγελα, άνθρωποι που χαίρονται και μόνο στον ήχο της μουσικής και κέφι, είναι το μόνο που χρειάζεται για να χαμογελάσεις. Κι ακόμα αν παρακολουθήσεις συγκρατημένα τις πρώτες προσπάθειες, σίγουρα όταν δεις τα χορευτικά τους στα τραγούδια των Abba και τον Φώτη Σεργουλόπουλο να υψώνεται στον αέρα καθώς τον κρατούν οι δύο φίλοι του, τότε σίγουρα θα το σκάσεις το χαμόγελο.

Ο Φώτης Σεργουλόπουλος και το αληθινό χαμόγελο πίσω από το video του

Και ξέρεις ότι αυτό το χαμόγελο, προέρχεται από τη διαπίστωση του Φώτη Σεργουλόπουλου ότι αυτό που κάνει είναι ό,τι καλύτερο για τον εαυτό του μετά την καραντίνα. Ένα χαμόγελο που πιθανώς έχεις υιοθετήσει κι εσύ στην καθημερινότητά σου κάθε φορά που κάνεις κάτι για εσένα. Πόσο μάλλον αν αυτό το κάτι για εσένα αποφάσισες ότι το είχες πραγματικά ανάγκη κατά τη διάρκεια του προσωπικού σου εγκλεισμού λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Tο χαμόγελό σου καθώς παρακολουθείς το video του αγαπημένου παρουσιαστή, βγαίνει αυτόματα. Γιατί βλέπεις έναν άνθρωπο χωρίς κόμπλεξ, χωρίς την ανάγκη να δείχνει τέλειος, να μοιράζεται κάτι που τον κάνει να αισθάνεται καλά. Ακόμα κι αν οι κινήσεις του δεν είναι αυτές του εντυπωσιακού χορευτή. Ακόμα κι αν τον βλέπεις να προσπαθεί και να ιδρώνει. Είναι χαρούμενος και δεν τον νοιάζει αν αυτό που δείχνει είναι κάτι που κάποιος θα σχολίαζε αρνητικά. Ο Φώτης Σεργουλόπουλος άλλωστε έχει τραβήξει μια κόκκινη γραμμή διαγράφοντας όλα τα πιθανά σχόλια για τις προσωπικές του επιλογές και αυτό το επαίσχυντο «Τι θα πει ο κόσμος;» εδώ και χρόνια.

Να χορεύεις και να χαίρεσαι σαν τον Φώτη

«Τα σχόλια για τις προσωπικές μου επιλογές που μπορεί να πει ο οποιοσδήποτε στα social media δεν με αφορούν καθόλου. Δεν με αφορά γιατί δεν ξέρω τι μίζερη ζωή που ζει. Δεν γνωρίζω τι περνάει αυτός ο άνθρωπος και γράφει τόσο άσχημα για μένα, έχει ένα πρόβλημα. Γράψανε ότι το παιδί μου θα υποστεί bullying στο σχολείο, ποιος είσαι εσύ που θα μου το πεις αυτό; Θα κάτσω εγώ να ακούσω το σχόλιο ενός ανθρώπου που δεν ξέρω τι διάολο έχει περάσει στη ζωή του και πόσο άσχημα ζει, βλέποντας έναν άνθρωπο ευτυχισμένο που έχει κάνει τη ζωή του ανοικτή για να τη δει ο κόσμος και να πει “παιδιά μην μασάτε, η ζωή είναι μπροστά”», είχε πει παλιότερα ο Φώτης Σεργουλόπουλος. Και μ’ αυτό και με μία ακόμα στροφή υπό τους ήχους των Abba σε αφήνω. Να χορεύεις, να χαίρεσαι, να γελάς, σαν τον Φώτη.