CELEBRITIES

Ο Barack Obama απαντά στο «δεν τον άντεχα για 10 χρόνια» της Michelle Obama

© 2023 Pablo Martinez Monsivais/AP IMAGES

Από την αρχή να τα πάρω για να καταλάβεις. Michelle Obama και Barack Obama είναι ένα ζευγάρι σαν όλα τα υπόλοιπα. Μην κοιτάς Λευκούς Οίκους και προεδρίες. Όταν μένουν οι δυο τους αντιμετωπίζουν (αντιμετώπισαν για την ακρίβεια) τα ίδια προβλήματα με κάθε νέο ζευγάρι με παιδιά.

Η Michelle Obama το 2022 σε εκδήλωση του Revolt, με αφορμή την έκδοση των απομνημονευμάτων της, αναφέρθηκε στη σχέση της με τον Barack Obama λέγοντας πως «δεν τον άντεχε για 10 χρόνια». Τι σου λέω, ζευγάρι σαν όλα τα άλλα.

Η Michelle Obama εξομολογήθηκε τότε ότι όταν οι κόρες τους ήταν μικρές, εκείνη και ο Barack Obama, δυσκολεύονταν να εξισορροπήσουν την επαγγελματική και την οικογενειακή ζωή τους.

Michelle για Barack Obama: «Δεν τον άντεχα για 10 χρόνια»

«Δεν μιλάμε για το πόση δουλειά απαιτείται και πόσο δύσκολο είναι ακόμα κι όταν είσαι τρελά ερωτευμένη με τον άλλο, ακόμα κι όταν όλα πάνε καλά. Οι άνθρωποι πιστεύουν ότι είμαι παράλογη λέγοντας κάτι τέτοιο: ήταν σαν να υπήρξαν 10 χρόνια που δεν άντεχα τον άντρα μου. Και μαντεύετε πότε συνέβη; Οταν αυτά τα παιδιά ήταν μικρά».

Η Michelle Obama επανήλθε στη σχέση της με τον Barack Obama με αφορμή την κυκλοφορία του νέου της βιβλίου, ‘’The Light We Carry’’, κάνοντας τα πράγματα ακόμα πιο συγκεκριμένα.

«Επί δέκα χρόνια, ενώ προσπαθούσαμε να χτίσουμε την καριέρα μας και ανησυχούσαμε για το σχολείο και ποιος κάνει τι και ποιος όχι, έλεγα “ωχ, αυτό δεν είναι ισότιμο. Και το μαντεύετε, ε; Ο γάμος δεν είναι ποτέ 50/50. Ποτέ. Υπάρχουν φορές που είμαι στο 70 και αυτός στο 30. Υπάρχουν φορές που είναι 60-40. Αλλά μαντέψτε: Δέκα χρόνια. Είμαστε παντρεμένοι 30. Δέκα άσχημα χρόνια από τα 30, έτσι ακριβώς πρέπει να το βλέπεις. Οι άνθρωποι συνήθως παραιτούνται: “Πέντε χρόνια; Δεν μπορώ να το αντέξω”, σκέφτονται», είχε τότε εξομολογηθεί η Michelle Obama.

Να πέσει η απάντηση

Η απάντηση άργησε έναν χρόνο, αλλά ήρθε. Ο Barack Obama τοποθετήθηκε για το «δεν άντεχα 10 χρόνια» κι έδωσε δίκιο στο στεφάνι του.

Κατά τη διάρκεια της τηλεοπτικής συνέντευξης στο CBS, όταν ρωτήθηκε πώς κατάφερε να ξαναβρεί την εύνοια της Michelle, ο Barack Obama απάντησε με ειλικρίνεια ότι «σίγουρα βοηθάει να είσαι εκτός Λευκού Οίκου». Ο περισσότερος χρόνος είναι ξεκάθαρο πως έχει συμβάλει στην ευτυχία του γάμους τους.

«Τότε δεν είχα εκτιμήσει ορθά τον βαθμό του άγχους, αλλά και της έντασης, διότι δεν βρισκόμασταν μόνο εγώ και η Michelle υπό πίεση -και μάλιστα σ’ ένα παράξενο περιβάλλον- αλλά ταυτόχρονα βρίσκονταν και οι κόρες μας, οι οποίες μεγάλωναν σε μια κατάσταση που δεν χαρακτηρίζεται ως φυσιολογική» είπε ο Barack Obama για τα χρόνια του Λευκού Οίκου.

Ενώ πρόσθεσε πως «τώρα που τα κορίτσια είναι καλά, η Michelle είναι λίγο πιο επιεικής με όλα τα ελαττώματα μου. Αυτό που μου έχει πει είναι “κοιτάζοντας πίσω τα χρόνια, τα πήγες καλά ως πατέρας’’. Και εφόσον πέρασα αυτό το τεστ, τότε θα μου συγχωρήσει τις περισσότερες αδυναμίες μου», είπε κλείνοντας ο Barack Obama.

30 χρόνια μαζί

3 Οκτωβρίου του 2022 το ζευγάρι συμπλήρωσε 30 χρόνια έγγαμου βίου. Με φόντο θάλασσα και στις πατούσες άμμο, ευχήθηκαν ο ένας στον άλλο. Το «δεν τον άντεχα για 10 χρόνια» έχει ξεχαστεί για τα καλά.

«Ύστερα από 30 χρόνια, δεν είμαι σίγουρος γιατί εσύ φαίνεσαι ακριβώς ίδια και εγώ όχι. Ξέρω ότι κέρδισα το λαχείο εκείνη την ημέρα – ότι δεν θα μπορούσα να ζητήσω καλύτερο σύντροφο ζωής. Ευτυχισμένη επέτειο, γλυκιά μου», από τον Barack στη Michelle.

«Ευτυχισμένη επέτειο στον άντρα που αγαπώ. Αυτά τα τελευταία 30 χρόνια ήταν μια περιπέτεια και είμαι ευγνώμων που σε έχω στο πλευρό μου. Στην υγειά μιας ζωής μαζί. Σε αγαπώ», από τη Michelle στον Barack.