CELEBRITIES

Ο Άρης Σερβετάλης στις πρώτες του φωτογραφίες ως Άγιος Νεκτάριος. Παναγία σώσε

NDP Photo Agency

Δεν ξέρω να σου πω με βεβαιότητα αν οι ομοιότητες του Άρη Σερβετάλη και του Αγίου Νεκταρίου εκτείνονται σε κάτι άλλο πέρα από το καθηλωτικό βλέμμα και των δύο. Ξέρω όμως ότι ο Άρης Σερβετάλης στις πρώτες του φωτογραφίες από τα γυρίσματα της ταινίας “Man of God” που σκηνοθετεί η Yelena Popovic, μοιάζει απόλυτα με άνθρωπο που έχει απομακρυνθεί από τα εγκόσμια και έχει αφιερώσει τη ζωή του στην εκκλησία. Μια ματιά μόνο να ρίξεις στις παρακάτω φωτογραφίες και θα συμφωνήσεις κι εσύ.

Ο Άρης Σερβετάλης είναι ο πρωταγωνιστής της ταινίας “Man of God”, ο άνθρωπος που ανέλαβε να υποδυθεί τον ρόλο του Αγίου Νεκταρίου. Η ταινία, σύμφωνα με δημοσιεύματα, αναμένεται να κυκλοφορήσει στις αίθουσες τον Νοέμβριο, στην επέτειο των 100 χρόνων από τον θάνατο του, το 1920, σε διανομή της Feelgood Entertainment. Αφορά στη ζωή και τη δράση του Άγιου Νεκτάριου. Στον ρόλο του παράλυτου που θεραπεύτηκε και θεωρείται το πρώτο θαύμα του Αγίου μετά την κοίμησή του στο νοσοκομείο Αιγινήτειο, θα βρεθεί ο Mickey Rourke. Tη μουσική υπογράφει ο Zbigniew Preisner, και τα κοστούμια η Eύα Νάθενα.

Άρης Σερβετάλης NDP Photo Agency

Στη διανομή συμπεριλαμβάνονται ακόμα οι Νικήτας Τσακίρογλου, Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, Γιάννης Στάνκογλου, Τόνια Σωτηροπούλου, Μάνος Γαβράς, Γιάννης Αναστασάκης, Μιχάλης Οικονόμου, Αλέξανδρος Μυλωνάς, Παύλος Κουρτίδης και ο Ρώσος ηθοποιός Alexander Petrov. Οι πρώτες φωτογραφίες από τα γυρίσματα όμως, είναι απόλυτα επικεντρωμένες στον πρωταγωνιστή της. Δηλαδή στον Άρη Σερβετάλη.

Τι είχε πει ο ηθοποιός για τον Άγιο Νεκτάριο και τη σχέση του με τον Θεό

«Τον Αγίo Νεκτάριο δεν τον υποδύεσαι. Ο Άγιος είναι ζωντανός! Απλά αφήνεσαι», είχε πει ο Άρης Σερβετάλης για το ρόλο του τον Δεκέμβριο του 2019. Είχε παρευρεθεί στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Ν. Ιωνίας, σε μία συνάντηση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας με τη νεολαία της Ιεράς Μητρόπολης. Ο ίδιος είχε μιλήσει και για τη σχέση του με την θρησκεία, χαρακτηρίζοντας την εκκλησία «ελευθερία».

Άρης Σερβετάλης Με τη σκηνοθέτιδα της ταινίας Yelena Popovic. / NDP Photo Agency
Με τη σκηνοθέτιδα της ταινίας Yelena Popovic.
Άρης Σερβετάλης Με την Εύα Νάθενα. / NDP Photo Agency
Με την Εύα Νάθενα.

Άρης Σερβετάλης NDP Photo Agency

«Η σχέση με τον Θεό είναι προσωπική. Ο Θεός σε προσεγγίζει με τα δικά σου δεδομένα, σιγά-σιγά και εκεί έγκειται η απόλυτη ελευθερία. Μόνο ο Θεός μπορεί να δημιουργήσει ένα όν και να το κάνει τόσο ελεύθερο που να μπορεί να Τον αρνηθεί. Είναι πράγμα μοναδικό και μεγαλειώδες και εκεί αντιλαμβάνεσαι τι θα πει «ελευθερία». Δεν έχουμε γνωρίσει ακόμη οι άνθρωποι τι σημαίνει “Ορθοδοξία”. Οι περισσότεροι νομίζουν ότι η Εκκλησία είναι συντηρητισμός. Η Ορθοδοξία είναι τόσο ανατρεπτική που δεν μπορούμε να το αντιληφθούμε. Η Εκκλησία είναι “ελευθερία”», είχε σημειώσει ο Άρης Σερβετάλης.

Άρης Σερβετάλης NDP Photo Agency
NDP Photo Agency
NDP Photo Agency

Ο Άρης Σερβετάλης για τη Θεία Κοινωνία

Ο Άρης Σερβετάλης σε πιο πρόσφατες δηλώσεις του για το θέμα της Θείας Κοινωνίας στον καιρό του Covid- 19, είχε προκαλέσει αντιδράσεις. «Προσωπικά έχω την ανάγκη της Θείας Κοινωνίας όπως κάποιος άλλος χρειάζεται το φαγητό, πεινάω πνευματικά», είχε πει ο ηθοποιός. «Η πίστη είναι πέραν της λογικής. Εκεί που σταματάει η λογική ξεκινάει η πίστη, το θαύμα που είναι υπαρκτό και συμβαίνει καθημερινά δεν εξηγείται. Ο Θεός δεν ανακαλύπτεται, αποκαλύπτεται. Πολύ λογικά ένας άνθρωπος που δεν πιστεύει θα πει ότι με τη Θεία Κοινωνία μεταδίδεται ο κορονοϊός. Εγώ, επειδή πιστεύω, θεωρώ ότι δεν υπάρχει πιθανότητα να κολλήσεις κοινωνώντας, χωρίς να θέλω να μπω σε κάποια αντιπαράθεση», σημείωνε τονίζοντας ότι δεν θέλει να επιβάλλει την πεποίθησή του σε κανέναν, αλλά θα ήθελε αυτή να γίνεται σεβαστή.

«Αν ήταν να κοινωνώ με πλαστικά κουταλάκια, θα έπαιρνα μαζί μου και Θεία Κοινωνία να τη βάλω στην κατάψυξη. Η Θεία Κοινωνία είναι το σώμα και το αίμα του Χριστού, υπάρχει μια πνευματική διάσταση σε αυτό το μυστήριο που υπερβαίνει τον φυσικό κόσμο», σημείωνε ο Άρης Σερβετάλης.