CELEBRITIES

Νένα Μεντή: «Με ποιον άντρα θα νταραβεριστεί μία γυναίκα, που δεν είναι μπουρτζόβλαχος στο μυαλό;»

Papadakis Press Μιχάλης Αρχοντίδης

Η Νένα Μεντή θα υποδυθεί φέτος στο θέατρο την Κοντέσσα Βαλέραινα, στην παράσταση Το μυστικό της Κοντέσσας Βαλέραινας που θα παρουσιαστεί στο Θέατρον, Κέντρο Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος, από τις 20 Δεκεμβρίου, σε σκηνοθεσία του Πέτρου Ζούλια.

Ο ρόλος της στη θεατρική μεταφόρά του μυθιστορήματος του Γρηγόριου Ξενόπουλου, στάθηκε αφορμή για να παραχωρήσει συνέντευξη στην εκπομπή Καλύτερα δε γίνεται και τη δημοσιογράφο Ναταλία Αργυράκη. Η Νένα Μεντή, χειμαρρώδης όπως συνηθίζει στις συνεντεύξεις της, μίλησε για την απουσία της από την ελληνική τηλεόραση, την προτεραιότητά της που είναι η αγάπη και τη γυναίκα που είναι «τεράστια δύναμη».

«Δεν είμαι πολύ φαν του σίριαλ και μάλιστα αυτού που δεν είναι κωμωδία. Μου αρέσει πάντα μια ωραία κωμωδία. Πώς κάναμε παλιά με τον Ρέππα – Παπαθανασίου, τις Τρεις Χάριτες; Κάτι ανάλογο. Αυτό λείπει από την τηλεόραση», σχολίασε η Νένα Μεντή για τα τηλεοπτικά δρώμενα και έπειτα τόνισε ότι η δική της απουσία από την τηλεόραση δεν έχει «καμία σχέση» με την έλλειψη κωμωδιών από αυτήν, αλλά με το γεγονός ότι για οικογενειακούς λόγους χρειάστηκε να απέχει τελευταία από την τέχνη της.

«Έπαιξα σε πάρα πολλά σίριαλ, τα μισά από τα 12 ήταν καλά έως πολύ καλά. Θα παίξω ξανά. Είχα πάρα πολλές προτάσεις φέτος. Σε όλα τα σήριαλ που παίζονται μου είπαν να παίξω. Δεν μπορούσα, έχω το θέατρο και είναι μία δύσκολη παράσταση. Τα τελευταία χρόνια -πέρα από τον Παπακαλιάτη που έπαιξα, έχω πει πάρα πολλά όχι γιατί θέλω να κάνω θέατρο. Μου έτυχαν μίνι σειρές με λίγα γυρίσματα και ήταν και πολύ καλά τα σενάρια, αλλά λόγω της οικογενειακής ιστορίας που είχαμε δεν μπορούσα. Έλειψα, στην Πάτρα ζούσα, εκεί νοσηλευόταν ο σύζυγός μου», σημείωσε.

Η προτεραιότητα που ορίζει τη ζωή της Νένας Μεντή είναι η αγάπη. «Η αγάπη είναι πρώτη. Μπορεί να μην είναι η οικογένεια, μπορεί να σου ζητήσει τη βοήθειά σου ένας φίλος σου που αγαπάς. Θα τρέξεις. Πού θα την ξαναβρεις την αγάπη; Η αγάπη δίνει παράταση στη ζωή. Πάει και τελείωσε», εξήγησε.

Η ηθοποιός σημείωσε ότι ένα από τα κοινά που την ενώνουν με τον σύζυγό της, Σταύρο Μερμήγκη, είναι ότι και οι δύο είναι «χορτάτοι» στη ζωή. «Ο άντρας μου είναι γεμάτος από όλα τα πράγματα και τα αισθήματα που χρειάζεται για να ζήσει κάποιος άνθρωπος καλά. Κι εγώ είμαι χορτάτη, πάρα πολύ. Αλλά έχω φάει και πολύ χαστούκι στη ζωή, δεν είμαι ένας τυχερός άνθρωπος. Βρέθηκαν όμως συγκυρίες της ζωής αργότερα με τον άντρα μου, το παιδί μου και τη δουλειά που ισορρόπησα τα πολύ σκληρά πράγματα που έζησα με τα καλά», εξήγησε η Νένα Μεντή.

Μιλώντας για την Κοντέσσα Βαλέραινα, η Νένα Μεντή σημείωσε ότι το έργο και ο ρόλος της εκπροσωπεί την αξία του να μην ξεπουλάς τα πάντα «ακόμα κι αν πεινάς». Με αυτή την αφορμή μίλησε για τα φτωχικά παιδικά της χρόνια.

«Είμαστε πολύ φτωχή οικογένεια αλλά με πολύ ζουμί. Ποια είναι η ευτυχία του ανθρώπου; Τα λεφτά; Η επιτυχία; Η αγάπη. Να ερωτεύεται και να μην έχει να δώσει λογαριασμό παρά μόνο στον άνθρωπό του. Είναι 2 ανθρώπων ιστορία, είτε είναι αγόρια, είτε κορίτσια, είτε ό,τι θέλει. Είχα ήδη υποστεί την πολύ μεγάλη δυσκολία έως πείνα, δεν ήταν να μου πάρει τα μυαλά το σουξέ ή τα φράγκα, αυτό που συμβαίνει στις νεαρές ηλικίες ή αν έχεις προδιάθεση μπορεί να σου συμβεί και στα 80 σου», σημείωσε μεταξύ άλλων η ηθοποιός.

Η Νένα Μεντή κράτησε την καλύτερη ατάκα της για το τέλος, μιλώντας για το κεφάλαιο συναίσθημα, το οποίο δεν φοβήθηκε ποτέ κι ας την «πάτησε» πάρα πολύ όπως είπε. Η ηθοποιός ξέρει ότι η γυναίκα είναι μία τεράστια δύναμη, μία δύναμη που οι «μπουρτζόβλαχοι στο μυαλό» της ζωής όλων μας, δυσκολεύονται να αναγνωρίσουν. Θα καταλάβεις τι εννοώ, διαβάζοντας τα όσα είπε για το συναίσθημα.

«Είναι δύσκολα πράγματα αυτά. Γιατί παίζουν κι άλλα πράγματα ρόλο. Μία ματαιοδοξία που έχουμε, μία απόρριψη του φύλου μας, του πώς η γυναίκα μπορεί να είναι κι αυτή ίση με τον άντρα. Με ποιον άντρα θα νταραβεριστεί, που δεν είναι ένας μπουρτζόβλαχος στο μυαλό και παρακολουθεί την εποχή του και ότι η γυναίκα είναι σαν τον άντρα, για να μην πω και τίποτα άλλο και με πάρουν με τις πέτρες; Η γυναίκα είναι πολύ μεγάλη δύναμη, τι να κάνουμε τώρα; Αφού την έφτιαξε η φύση έτσι, τεράστια δύναμη», είπε χαρακτηριστικά η Νένα Μεντή.