CELEBRITIES

Νέα βιογραφία αποκαλύπτει την ψυχρή σχέση μεταξύ Ivanka και Melania Trump. Τα παρατσούκλια της μίας για την άλλη

H Ivanka Trump και η Melania Trump ακούν την ομιλία του Donald Trump σε ομιλία του στο Oval Office του Λευκού Οίκου. AP Photo Evan Vucci

Μια αμφιλεγόμενη νέα βιογραφία για την Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ, Melania Trump έρχεται να ενισχύσει τη φημολογία χρόνων σύμφωνα με την οποία η Melania και η κόρη του Donald Trump, Ivanka δεν έχουν και τις καλύτερες σχέσεις μεταξύ τους.

Σύμφωνα με τη βιογραφία “The Art of Her Deal’, της Mary Jordan, η Ivanka συνήθιζε να αποκαλεί την τρίτη σύζυγο του πατέρα της, «Το πορτραίτο». Κι αυτό δεν ήταν φιλοφρόνηση της Ivanka προς την Melania Trump για την ομορφιά που της είχε εξασφαλίσει μια καριέρα μοντέλου. Ο λόγος που την αποκαλούσε «Το πορτραίτο» ήταν επειδή η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ μιλούσε πάντα ελάχιστα.

Από την πλευρά της η Melania Trump σύμφωνα με την ίδια βιογραφία, είχε ακουστεί να αποκαλεί την Ivanka «Η πριγκίπισσα», μέσα στον Λευκό Οίκο. Το δικό της παρατσούκλι είχε να κάνει με την αίσθηση που είχε η Ivanka ότι της άξιζαν όλα τα προνόμια του κόσμου, απλά επειδή ήταν κόρη του Donald Trump.

Αυτές οι λεπτομέρειες του βιβλίου, που θα δημοσιευτεί προσεχώς, διέρρευσαν μέσα από μία κριτική που φιλοξενήθηκε στους New York Times. Σύμφωνα με όσα γράφτηκαν στο άρθρο, το παρατσούκλι της Ivanka για τη Melania Trump αφορούσε μια πιο νεαρή ηλικία της, αλλά δεν δόθηκαν παραπάνω πληροφορίες.

Η Mary Jordan έχει κερδίσει το βραβείο Pulitzer, ενώ για το βιβλίο της έκανε περισσότερες από 100 συνεντεύξεις με πρόσωπα από το περιβάλλον της Melania Trump. Η τελευταία ωστόσο, μέσω εκπροσώπου Τύπου της, καταδικάζει το περιεχόμενο του βιβλίου, χαρακτηριζόντας ψευδείς πληροφορίες όσες αναφέρονται σε αυτό και αναξιόπιστες τις πηγές της δημοσιογράφου. «Αυτό το βιβλίο ανήκει στο είδος της μυθοπλασίας» είπε στον Τύπο η προσωπάρχης του Donald Trump, Stephanie Grisham.

Σε επίσκεψη τους με τον πρόεδρο των ΗΠΑ στο Fort Myer του Arlington το 2017. / AP Photo / Carolyn Kaster
Σε επίσκεψη τους με τον πρόεδρο των ΗΠΑ στο Fort Myer του Arlington το 2017.

Το προγαμιαίο συμβόλαιο με τον Trump και η «καλή μαθήτρια» Melania

Στην ίδια βιογραφία περιέχεται και η πληροφορία που ήθελε τη Melania Trump να έχει επαναδιαπραγματευτεί το προγαμιαίο συμβόλαιό της με τον Donald Trump πριν την εκλογή του στο ανώτατο αξίωμα των ΗΠΑ το 2016. Η Melania στο βιβλίο παρουσιάζεται ως μία μυστηριώδης γυναίκα, που δεν κράτησε φίλους από καμία από τις προηγούμενες περιόδους της ζωής της. Από την παιδική της ηλικία στην πρώην Γιουγκοσλαβία, από τα χρόνια της ως μοντέλο στο Μιλάνο, το Παρίσι και τη Νέα Υόρκη. Στον γάμο της δεν είχε παρανύφους κάποιες φίλες της, ενώ δεν μιλά ποτέ για το παρελθόν της. Όσο για το πώς κέρδιζει ακόμα και σήμερα το ενδιαφέρον του Donald Trump η βιογράφος τονίζει ότι ήταν η «καλύτερη μαθήτρια» όλων όσων έλεγε μέσω των περιοδικών του για τις γυναίκες.

Το 1997 o Trump είχε πει, σε μία ακόμη βιογραφία για εκείνον, για τις γυναίκες: «Υπάρχουν οι έντονοι χαρακτήρες. Υπάρχουν οι χαμηλών τόνων χαρακτήρες. Εγώ δεν θέλω καθόλου χαρακτήρα». Η Melania Trump σύμφωνα με τη βιογραφία της, «κρατούσε σημειώσεις».

Οι συνεχείς αναφορές στην ψυχρή σχέση της Ivanka και της Melania Trump

Πάντως αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που υπονοείται ότι η σχέση μεταξύ Melania και Ivanka Trump δεν είναι καλή. Το 2017 ένα άρθρο στο Vanity Fair έκανε λόγο για «ψυχρότητα ανάμεσά τους», φήμη που η προσωπάρχης του Donald Trump είχε και τότε απορρίψει σημειώνοντας: «Πάντα είχαν μια πολύ στενή σχέση». Το 2019 μια βιογραφία για τη Melania Trump από την ρεπόρτερ του CNN, Kate Bennett, άφησε να εννοηθεί ότι το διαβόητο jacket που είχε φορέσει η Melania Trump όταν επισκέφθηκε παιδιά μεταναστών, το οποίο έγραφε: «Δεν με νοιάζει. Εσένα;», ήταν ένα μήνυμα προς την Ivanka Trump. Εκείνη την εποχή η Ivanka προσπαθούσε να πάρει τα εύσημα για το (μάλλον αδιόρατο) «μαλάκωμα» της πολιτικής της κυβέρνησης Trump για τους πρόσφυγες και προσπαθούσε να πάρει τα εύσημα γι’ αυτό. Η Melania είχε ενοxληθεί με την στάση της.

Melania Trump Ivanka Στην επίσκεψή τους στο Βατικανό όταν συναντήθηκαν με τον Πάπα Φραγκίσκο τον Μάιο του 2017. / AP Photo/ Pool / Alessandra Tarantino
Στην επίσκεψή τους στο Βατικανό όταν συναντήθηκαν με τον Πάπα Φραγκίσκο τον Μάιο του 2017.

Όπως γράφεται και στο νέο βιβλίο της Mary Jordan η πρώτη κυρία των ΗΠΑ δεν έβλεπε με καλό μάτι το πως η Ivanka εξαρχής ένιωσε τόσο άνετα με το να βρίσκεται στον Λευκό Οίκο και «έθεσε αυστηρά όρια».

H Melania δεν είναι φίλη με τα υπόλοιπα παιδιά του Trump κι αυτό δεν είναι μυστικό

Όπως και να έχει το αμερικανικό People επικοινώνησε με κύκλους των Trump στη Νέα Υόρκη και τη Φλόριντα και έμαθε ότι «δεν είναι μυστικό ότι η Πρώτη Κυρία δεν είναι φίλη με τα μεγαλύτερα παιδιά του Trump». Το 2016 πάντως η Ivanka είχε μιλήσει για εκείνη με τα καλύτερα λόγια σε συνέντευξή της στο περιοδικό. «Η Melania είναι πολύ έξυπνη, πολύ θερμή και έχει μια απίστευτη καρδιά», είχε πει.

O Donald Trump έχει αποκτήσει τρία παιδιά από τον πρώτο του γάμο με την Ivana Trump, τον Donald Junior, την Ivanka και τον Eric Trump. Έχει επίσης μία κόρη, την Tiffany Trump από τον δεύτερο γάμο του με την Marla Maples, ενώ από τον γάμο του με την Melania Trump έχει αποκτήσει τον 14χρονο Barron.