WOMEN TODAY

Tiffany Trump: Η κόρη του Donald Trump που πρόδωσε τον πατέρα της ζητώντας δικαιοσύνη για τον George Floyd. Melania ακούει;

Invision/AP Andy Kropa

Η Tiffany Trump δεν είναι άξιο τέκνο του Donald. Ευτυχώς για εκείνη. Tο 4ο παιδί του προέδρου των ΗΠΑ είναι η μοναδική από την οικογένεια Trump που πήρε θέση για τη δολοφονία του George Floyd, επιλέγοντας να πατήσει post στη μαύρη εικόνα που συμβολικά κατέκλυσε την Τρίτη τα social media.

Κι αν για εσένα και για εμένα το να εκφραστούμε ενάντια στον ρατσισμό και την εγκληματική καταστολή είναι δικαίωμα αυτονόητο και αδιαπραγμάτευτο, για την κόρη του Trump πολύ εύκολα μπορείς να υποθέσεις ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Η Tiffany πήρε θέση ανεβάζοντας στο Instagram την περίφημη μαύρη εικόνα του #blackouttuesday, μαζί με εκατομμύρια ακόμα χρήστες. Ένα μικρό βήμα για την ανθρωπότητα, ένα τεράστιο για μία Trump. Ο Donald βίωσε μια μικρή προδοσία εκ των έσω.

Tiffany Trump Ivanka και Tiffany Trump. / AP Photo / Craig Ruttle
Ivanka και Tiffany Trump.

Μάλιστα η 27χρονη κόρη του Trump πλαισίωσε το μαύρο με τα hashtags #blackoutTuesday και #justiceforgeorgefloyd, αλλά και με μία ρήση της σπουδαίας Αμερικανής συγγραφέως και πολιτικής ακτιβίστριας, Helen Keller: «Μόνοι μπορούμε να επιτύχουμε τόσο λίγα: Μαζί μπορούμε να πετύχουμε τόσα πολλά»

Ποια είναι η κόρη που «άδειασε» τον πλανητάρχη

Η λιγότερο δημοφιλής κόρη του Trump- καθώς η Ivanka κατέχει τον τίτλο της celebrity star της οικογένειας- προέρχεται από τον γάμο του χειρότερου προέδρου που γνώρισαν ποτέ οι ΗΠΑ με τη 2η σύζυγό του, ηθοποιό και τηλεπερσόνα Marla Maples. Το όνομα Tiffany προέρχεται από το διάσημο αμερικανικό κοσμηματοπωλείο και η αφορμή γι’ αυτό δόθηκε όταν ο Donald Trump εξαγόρασε το κατάστημα της αλυσίδας στην 5η Λεωφόρο, ώστε να χτίσει τον Trump Power (!).

Οι γονείς της Tiffany χώρισαν όταν ήταν 6 ετών και η Tiffany μεγάλωσε με τη μητέρα της στην Καλιφόρνια, κάτι που δημιούργησε μια κάποια απόσταση από τον μεγαλομανή πατέρα της. Η Trump έχει σπουδάσει Κοινωνιολογία και Νομική και μία έφεση στη γνώση την έχει, κρίνοντας από το ακαδημαϊκό της πορτφόλιο. Το 2015 η Tiffany έκανε την πρακτική της στη Vogue και το 2016 περπάτησε στην πασαρέλα του Andrew Warren στην Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης.

Τα σχόλια κάτω από το post της Tiffany Trump έδωσαν και πήραν

Όπως ήταν απολύτως αναμενόμενο, η τοποθέτηση της κόρης του Trump πυροδότησε πληθώρα σχολιών στην κοινωνία του Instagram. Και μπορεί εκείνη να τοποθετήθηκε υπέρ της ομοψυχίας και της αλληλεγγύης με τα λόγια της Keller, αλλά η κίνησή της επέφερε τον απόλυτο διχασμό ανάμεσα σ’ εκείνους που θεωρούν πως μια Trump δεν έχει δικαίωμα να υπερασπίζεται ένα μαζικό κοινωνικό κίνημα που τα βάζει με τον παράφρωνα αλλόφρωνα πατέρα της, σ’ εκείνους που θεωρούν υποκρισία τη στάση της ακριβώς για τους ίδιους λόγους- αλλά από την αντίθετη οπτική γωνία- και σ’ αυτούς που την χειροκρότησαν γιατί είχε το θάρρος να εκφράσει δημόσια κι ελεύθερα αυτό που πιστεύει, παρά τις όποιες συνέπειες. Η αλήθεια, ως συνήθως, βρίσκεται κάπου στη μέση.

Και για το τέλος, ας δούμε πώς είναι να λέγεσαι Trump και να δαγκώνεις τη γλώσσα σου από καταπίεση και ντροπιαστική αμηχανία. Τα φώτα στη Μelania Trump και την «γλύκανε λίγο μην είσαι σαν κακό ψόψο να ‘χεις» παρότρυνση του Donald.