CELEBRITIES

Naomi Campbell: Μοιράστηκε αδημοσίευτες φωτογραφίες από τις πρώτες της δουλειές ως μοντέλο

ⓒ 2021 Sunday Alamba/Associated Press

Η Naomi Campbell είναι ένα από τα μοντέλα που σημάδεψαν τον χώρο της μόδας στα 90s. Είναι ένα από τα ονόματα, που έγιναν ο λόγος που χρησιμοποιούμε ακόμα τον όρο supermodel. Και η λαμπρή πορεία της φαινόταν ήδη από τα πρώτα της επαγγελματικά κλικ, που εξέπεμπαν γοητεία και αθωότητα μαζί.

H Naomi Campbell μοιράστηκε μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram κάποιες αδημοσίευτες φωτογραφίες της από τα πρώτα της βήματα στον χώρο της μόδας. Τότε πόζαρε στον φακό του Steven Meisel και οι λήψεις της προέρχονται από το προσωπικό αρχείο της creative director, Nicoletta Santoro. Η Naomi Campbell συνόδευσε τις δημοσιεύσεις της με τη λεζάντα «Αδημοσίευτες» και δεν χρειάστηκε να πει τίποτα άλλο. Το βλέμμα της τα έλεγε όλα.

H Naomi Campbell ξεχώριζε από τα πρώτα της βήματα στη μόδα

Η Naomi Campbell γεννήθηκε στις 22 Μαΐου του 1970. Η μητέρα της, Valerie ήταν σχεδιάστρια μόδας και μοντέλο, αλλά δεν ήταν εκείνη που έβαλε την κόρη της στον κόσμο της μόδας. Η Naomi Campbell ανακαλύφθηκε στην ηλικία των 15 ετών από την ιδρύτρια του πρακτορείου Synchro, την Beth Boldtt, καθώς περπατούσε κοντά στο Covent Garden του Λονδίνου. Αυτό που είδε η Beth στο πρόσωπο και το σώμα της, μπορείς να το διαπιστώσεις κοιτάζοντας τις εκφραστικότατες φωτογραφίες των πρώτων βημάτων της στον χώρο της μόδας.

Απέκτησε το status του supermodel γρήγορα κι έγινε το πρώτο μαύρο μοντέλο στο εξώφυλλο της Vogue. Οι συνεργασίες της με σπουδαίους σχεδιαστές ακολούθησαν η μία την άλλη, ενώ ιδιαίτερη θέση στην καρδιά της είναι ο οίκος Versace με τον οποίο συνεργαζόταν για 12 χρόνια μέχρι το 1999.

Ένα μοντέλο με πολλές πολλές πλευρές

Η Naomi Campbell έκανε επίσης ένα πέρασμα από τον κινηματογράφο παίζοντας στις ταινίες “Miami Rhapsody” με τον Antonio Banderas και “Pret A Porter” στο πλευρό της Kim Basinger. Επίσης έχει κυκλοφορήσει το album “Babywoman” το 1996 ενώ έχει υπάρξει και συγγραφέας.

Το 1999 βρέθηκε από την κορυφή στον πάτο όταν χρειάστηκε να εισαχθεί σε κλινική διαχείρισης θυμού. «Ο θυμός είναι εκδήλωση κάποιου βαθύτερου προβλήματος, κι αυτό για μένα βασίζεται στην ανασφάλεια, την αυτοπεποίθηση και τη μοναξιά. Ήμουν πραγματικά δυστυχισμένη. Κατάλαβα ότι θα έχανα ανθρώπους που με αγαπούσαν πραγματικά αν δεν ανακάλυπτα τι με έκανε να κάνω τα πράγματα που έκανα», είχε εξομολογηθεί. Ωστόσο, η μόδα εξακολουθούσε να τη λατρεύει και το ίδιο έκανε και η Naomi Campbell. Και μόλις βρήκε τον εαυτό της επανήλθε σε αυτό που λάτρευε, την πασαρέλα, τη μόδα, την τέχνη.

Ακόμα και σήμερα στα 51 της, συνεργάζεται επιλεκτικά σε διάφορα fashion projects. Παράλληλα «τρέχει» τα δικά της φιλανθρωπικά projects, ενώ το τελευταίο διάστημα έχει αφιερωθεί και στην ανάδειξη ταλέντων της μόδας από την Κένυα την οποία επισκέπτεται συχνά. Επιπλέον ανέλαβε έναν καινούργιο ρόλο στη ζωή της, ίσως τον πιο σημαντικό, αυτόν της μητέρας.

«Μια όμορφη μικρή ευλογία με διάλεξε για να είμαι η μητέρα της. Είμαι ευγνώμων που έχω αυτή την τρυφερή ψυχή στη ζωή μου και δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψουν τον μακροχρόνιο δεσμό που τώρα θα μοιράζομαι με τον άγγελό μου. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη αγάπη», είχε γράψει στο Instagram.