CELEBRITIES

Μόλις έκαναν ghosting στην Drew Barrymore. Θα ταυτιστείς παραπάνω απ’ όσο πρέπει με την αντίδρασή της

instagram.com/drewbarrymore/

Πέντε χρόνια πριν έγραφα για το τι είναι το ghosting: «η λέξη που περιγράφει τον τύπο ο οποίος γίνεται κυριολεκτικά φάντασμα και εξαφανίζεται από τη ζωή σου χωρίς καμία προειδοποίηση. Δεν επιστρέφει ποτέ, δεν απαντάει σε τίποτα (κλήσεις, μηνύματα, τσατ, κουδούνια), είναι σαν νεκρός – μόνο που συνεχίζει να κάνει posts στα social media. Μην ζητήσεις από έναν τέτοιο τύπο να εξηγήσει γιατί εξαφανίστηκε, ΑΥΤΟ ακριβώς είναι που θέλει να αποφύγει.

Θεωρούσα πως μάλλον πρακτικές εξαφάνισης όπως αυτή του ghosting, θα έχουν κάπως εκλείψει ως τώρα. Νόμιζα πως είναι κάτι σαν διάττοντες αστέρες στα dating trends, ας πούμε. Μετά από αφηγήσες και ιστορίες των «όχι εγώ, κάποιων φίλων μου», έρχεται και η Drew Barrymore να επιβεβαιώσει ότι οι άντρες, ακόμα λατρεύουν την εύκολη αυτή λύση του «μην τον είδατε». Και μάλιστα με μια ιστορία που συνέβη στην ίδια.

Ακριβώς όπως όταν μαθαίνουμε για μια απιστία σε βάρος μιας διάσημης γυναίκας, δεν πρέπει να λέμε ατάκες σαν «εδώ κεράτωσαν την Emily Ratajkowski, δεν θα το κάνουν σε μένα;», έτσι πρέπει να σκεφτόμαστε και για τα αρχικά στάδια των σχέσεων και του dating. Βλέπεις, το ghosting δεν γνωρίζει καριέρες, δημοφιλίες και ακόλουθους και το πιο πρόσφατο θύμα του είναι η τρομερά cool, πετυχημένη, ακομπλεξάριστη, αστεία και πανέμορφη Drew Barrymore. 

Στο podcast της, #DrewBarrymoreShow, η ηθοποιός ανοίχτηκε για μια ακόμα φορά, προκειμένου να μιλήσει για μια πρόσφατη συναισθηματική της περιπέτεια.

@thedrewbarrymoreshow #GirlsGottaEat Podcast’s Rayna Greenberg & Ashley Hesseltine have the perfect solution to getting #ghosted this week on the Drew’s News podcast 👻 #dating #datingadvice ♬ original sound – thedrewbarrymoreshow

Παρακάτω διαβάζεις τον διάλογο της Drew Barrymore με τις Rayna Greenberg και Ashley Hesseltine.

«– Μου έκαναν πολύ σκληρό ghosting πρόσφατα. 

– Μα ποιος έκανε ghosting στη Drew Barrymore; Είναι εντελώς τρελοί; 

Ήταν μπερδεμένο και με πλήγωσε πολύ. Γιατί αυτό το άτομο κι εγώ είχαμε ένα τέλειο ραντεβού. Μάλιστα κάναμε σχέδια να βρεθούμε εκείνο το σαββατοκύριακο. Ένιωσα ότι μάλλον κάτι καλό έχουμε εδώ. Ξέρω ότι αυτό μπορεί να ακούγεται τρελό συμπέρασμα από ένα και μόνο ραντεβού, αλλά έτσι το σκέφτηκα. 

Πήρα λοιπόν τoν ψυχοθεραπευτή μου και του έλεγα πόσο μου λείπει εκείνο το Post-it σημείωμα που είχε αφήσει ο Jack Berger (σ.σ. στο Sex and the City, η Carrie Bradshaw έβγαινε με τον Jack Berger, μέχρι που εκείνος αποφάσισε να την χωρίσει, αφήνοντάς της ένα Post-it). Όλοι τον κακολογούσαμε στο SATC για το σημείωμά του “Λυπάμαι, δεν μπορώ, μην με μισήσεις”. Αυτός ήταν ο κακός τύπος; Αυτός ο τύπος σήμερα θα ήταν ένας άγιος. Θα έλεγε “συγγνώμη δεν μου βγαίνει” κι έτσι εγώ θα μπορούσα να συνεχίσω τη ζωή μου, γνωρίζοντας τι σκέφτεσαι και πώς νιώθεις. Είναι τόσο ηλίθιο αυτό. Ξέρω ότι μιλάει ο εγωισμός μου. Δεν ξέρω τι να κάνω. Απλά θέλω το σημείωμα που άφησε ο Jack Berger και θα ήταν όλα καλά. 

– Εγώ απλά στέλνω ένα emoji φάντασμα. Σαν να του λέω “σε βλέπω και μου έκανες ghosting”

– Αυτό είναι το επόμενο πράγμα που θα κάνω. »

Nα πέσει το βίντεο για να θυμηθούμε την επίμαχη σκηνή που σχολιάζει η Drew Barrymore, από το Sex and the City.

Πράγματι, αυτό που σχεδόν 20 χρόνια πριν θεωρούνταν τουλάχιστον αγενές, όπως το να χωρίζεις κάποιον με ένα σημείωμα (ή ένα SMS), σήμερα μοιάζει σαν χάδι παρηγοριάς στον ώμο του πληγωμένου θεού Έρωτα. O εύκολος δρόμος είναι αυτός που δεν δίνεις καμία εξήγηση και αποχωρείς χωρίς δεύτερη κουβέντα. Γι’ αυτό και σε μια εποχή που οι ουσιαστικές σχέσεις είναι πιο δύσκολες από ποτέ, η δημοφιλέστερη αντίδραση είναι και αυτή που χρειάζεται λιγότερη προσπάθεια. Το θέμα είναι, γιατί φαντάζει τόσο δύσκολο να πεις στον άλλο πώς νιώθεις στ’ αλήθεια; Η Drew Barrymore είναι μια από εμάς.