CELEBRITIES

Μιχάλης Οικονόμου – Γιώργος Μακρής: «Δεν παντρευτήκαμε με πολιτικό γάμο γιατί η πολιτεία δεν μας δίνει το δικαίωμα»

Instagram.com/ecomike

Ο Μιχάλης Οικονόμου και ο σύντροφός του, Γιώργος Μακρής, αποφάσισαν να ενωθούν και στα μάτια του νόμου, υπογράφοντας σύμφωνο συμβίωσης. Η ευτυχισμένη αυτή ημέρα ήταν ξεχωριστή γι’ αυτούς και τα αγαπημένα τους πρόσωπα που βρέθηκαν κοντά τους, αλλά και για όλους όσοι είδαν στη συνέχεια φωτογραφίες που δημοσίευσαν μέσω Instagram. Ήταν μία μεγάλη γιορτή της αγάπης, όπως είναι κάθε γάμος, είτε γίνεται με μορφή θρησκευτικής τελετής, είτε με πολιτική τελετή, είτε μπροστά σε έναν συμβολαιογράφο, υπογράφοντας τους όρους της συμβίωσής σου.

Ο Μιχάλης Οικονόμου, που πρωταγωνιστεί στη σειρά της ΕΡΤ, Τα καλύτερα μας χρόνια, αλλά και στην παράσταση, Η τριλογία των Λήμαν Μπράδερς, στο Θέατρο Ιλίσια, μοιράστηκε μία σειρά φωτογραφιών του ίδιου και του συντρόφου του, Γιώργου Μακρή από την μεγάλη αυτή ημέρα για τη σχέση τους. Τις συνόδευσε από μία μικρή φράση που περικλείει όλο το νόημα της αγάπης. Η φράση προέρχεται από τον «ύμνο της αγάπης» που έγραψε ο Απόστολος Παύλος σε μία απο τις επιστολές του «Προς Κορινθίους». «Πίστις, ἐλπίς, ἀγάπη, τὰ τρία ταῦτα· μείζων δὲ τούτων ἡ άγάπη», έγραψε ο ηθοποιός, που την προηγουμένη είχε τα γενέθλιά του.

Μαζί έβαλε και το hasthag #JustMarried. Μόλις παντρεύτηκαν και η ευτυχία ήταν γραμμένη στα πρόσωπά τους. Το ζευγάρι που μεγαλώνει μαζί τον γιο του, τον 3 ετών Νικηφόρο, θέλησε την επομένη μέσω του λογαριασμού του Μιχάλη Οικονόμου στο Instagram να κάνει μία απαραίτητη διευκρίνιση, υπενθυμίζοντάς μας ότι εν έτει 2021, οι επιλογές της διαδικασίας ενός γάμου είναι στη διάθεση μόνο των straight κατοίκων αυτής της χώρας.

«Ευχαριστούμε θερμά για τις όμορφες ευχές! Πρέπει όμως να κάνουμε μία υπενθύμιση, καθώς πολλές ιστοσελίδες έγραφαν πως παντρευτήκαμε με πολιτικό γάμο. Όχι, δεν παντρευτήκαμε με πολιτικό γάμο γιατί η Πολιτεία δεν μας δίνει ακόμα το δικαίωμα να το κάνουμε. Υπογράψαμε απλά ένα σύμφωνο συμβίωσης, άσχετα που εμείς από τη χαρά μας λέμε πως παντρευτήκαμε, αφού δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή κάτι περισσότερο να κάνουμε από αυτό», έγραψε αρχικά στο Instagram Story του ο Μιχάλης Οικονόμου.

«Ελπίζουμε σύντομα όλα τα ζευγάρια σε αυτή τη χώρα να έχουν τα ίδια δικαιώματα, όχι μόνο για γάμο μα και τεκνοθεσία. Για να είμαστε κι εμείς και τα παιδιά μας εξασφαλισμένοι και στη ζωή και στην απώλεια. Ας είμαστε οι εαυτοί μας άφοβα, η αγάπη είναι φως και δεν κρύβεται», συμπλήρωσε ο ηθοποιός.

Μιχάλης Οικονόμου Instagram.com/ecomike

Κι αν μία ευχή πρέπει να κρατήσεις για το μέλλον είναι αυτή η τελευταία. Να ζήσουμε κάποια στιγμή σε έναν κόσμο όπου όλοι θα είμαστε ίσοι και στη ζωή και στην απώλεια και στο ενδιάμεσο. Που οι διακρίσεις δεν θα έχουν θέση πουθενά και οι επιλογές θα είναι ισάξιες για όλους μας.

Σε συνέντευξή του στη Vogue Greece, ο Μιχάλης Οικονόμου είχε δηλώσει μεταξύ άλλων για τη γνωριμία του με τον Γιώργο Μακρή: «Με τον Γιώργο γνωριστήκαμε πριν από πέντε χρόνια, όταν εγώ έβγαινα ξανά στο φως έπειτα από μία περίεργη περιπλάνηση, έχοντας χάσει τον προσανατολισμό μου στη ζωή. Ήταν μια σκοτεινή, εσωστρεφής περίοδος, που ήμουν ανίσχυρος απέναντι στις προσωπικές μου αδυναμίες, κάτι που με επηρέασε και επαγγελματικά. Η βαθύτερη αιτία αυτού είχε να κάνει με το ότι δεν με είχα αποδεχτεί πλήρως, κουβαλούσα πολλά κρυμμένα μυστικά και γι’ αυτό δεν μπορούσα να συνδεθώ πραγματικά με τους δικούς μου ανθρώπους και με μια κοινωνία που θεωρούσε τη σεξουαλικότητά μου ταμπού. Στην προσπάθειά μου να γίνω αποδεκτός, να αποτινάξω τις ταμπέλες και το στίγμα, έχανα τον εαυτό μου. Όλα, όμως, άρχισαν να αμβλύνονται μετά τη γνωριμία μας και αφότου μπήκα και σε έναν πιο πνευματικό δρόμο. Αρκεί ένας άνθρωπος να σου δείξει ότι είναι εκεί για σένα, στα εύκολα και στα δύσκολα, και ότι μαζί μπορείτε να προχωρήσετε ενωμένοι στη ζωή».

Στην ίδια συνέντευξη που παραχώρησαν απο κοινού οι Μιχάλης Οικονόμου και Γιώργος Μακρής αναφέρθηκαν και στον γιο τους, Νικηφόρο. Ο δικηγόρος τους, Αλέξανδρος Κασσανδρινός (ο οποίος βρισκόταν κοντά τους και στην ένωσή τους με σύμφωνο συμβίωσης), διευκρίνιζε στο περιοδικό ότι τυπικά την επιμέλειά του έχει μόνο ο Γιώργος Μακρής.

«Δεν μεγαλώνουμε αυτό το παιδί ακτιβιστικά ή εγωιστικά, για να διαδηλώσουμε ότι οι γκέι μπορούν να μεγαλώσουν και αυτοί ένα παιδί φυσιολογικά. Το κάνουμε πρωτίστως γιατί έτσι νιώθουμε, γιατί το έχουμε εμείς ανάγκη, γιατί δεν γίνεται αλλιώς. Ξέρουμε ότι θα μας κάνει καλύτερους ανθρώπους αυτή η μοιρασιά, ότι σώζουμε ένα μικρό πλάσμα από τις κακοτοπιές του ιδρύματος στο οποίο θα κατέληγε», εξηγούσε ο Μιχάλης Οικονόμου.

Να ζήσουν πάντα ενωμένοι, αγαπημένοι και ευτυχείς.